DE ECHTE BRES COLUMN 03

Hier zijn we dan weer met een nieuwe column, en het verbaast mij dat de weken zo verschrikkelijk snel gaan. Ik heb altijd gedacht dat dat bij het ouder worden hoorde, maar nee hoor ook de jeugd heeft er last van hoor ik uit meerdere bronnen.

Ik had een berichtje op mijn telefoon waar ik mij over verbaasde niet ergerde want daar kom ik straks mee, nee maar het verbaasde mij echt. Iedereen weet wel dat ik ooit in een ver verleden een privé huis heb gehad, en ook dertien afleveringen samen met Kim Holland een talkshow heb gedaan, dus over seks hoeven ze mij niet zoveel te vertellen, en het gekste wat ik heb meegemaakt als portier bij de Rave party’s is dat zo’n gogo danser een fles cola in zijn arie (achterwerk) liet verdwijnen (hoe dan)?.

Maar dit berichtje spant echt de kroon. Omdat er in Frankrijk een 88 jarige opa een granaat in zijn reet had gestopt (zie foto) en naar het ziekenhuis moest om hem er uit te laten halen want hij kreeg hem er niet meer uit. Gek hoor die granaat was gelukkig niet zo groot (oeps) en ik weet nou nog steeds niet of het met seks te maken heeft of dat opa misschien een terrorist was die ze eigen op wilde blazen (jullie mogen het zeggen 😂)

Maar er zijn natuurlijk ook weer ook weer dingen waar ik mij gruwelijk aan heb lopen ergeren, en een daar van was het berichtje uit het algemeen dagblad dat honden verboden bestrijdingsmiddelen in het milieu brengen en dat is heel zorgwekkend vinden onderzoekers van de Wageningen universiteit, het zit in het hondenhaar en in hun urine. Dus nu zijn onze honden aan de beurt, ik weet het dat het zo’n vaart niet zal lopen, maar als ze er over schrijven dan loopt en speelt dit al veel langer.

En ik maak me eigen dan ook best zorgen dat er eerdaags een verbod op onze geliefde huisdieren gaat komen. Niet dat ik dat nog zal mee maken maar ik wil ook niet dat er over tien/twintig jaar ineens mensen zijn die denken “joh toen die Bres nog leefde heeft hij er al een column over geschreven”. Die kneuzen van zo’n universiteit beseffen niet dat je hond of kat of wat voor huisdier dan ook een lid van je gezin is, en die kan je niet verbieden hoe dan?

Als ik nu bij voorbeeld een andere universiteit neem BIJVOORBEELD die uit Delft en die komen met een bericht dat alle asielzoekers ziektes meenemen en hier verspreiden omdat het in hun haar zit en in hun urine DAN BREEKT DE TYFUS UIT en worden de professoren en studenten onderzoeker het gevang ik gegooid, want die mensen hebben familie en die kan je niet zomaar uitroeien.

Vatten jullie hem of niet…..mijn hondje is ook familie, en deze onderzoekers die nu zeggen dat mijn hondje dan zou weg moeten omdat hij slecht zou zijn voor het milieu die sporen niet.

Nee, ik zweer jullie de eerste ambtenaar die bij mij aan de deur komt en zegt dat hij mijn hondje komt halen om in te laten slapen in opdracht van de overheid omdat hij slecht voor het milieu is, die ziet als allerlaatste mijn glimlachen gezicht terwijl hij sterft……is dit een bedreiging nee hoor dit is een belofte!!

Het is toch te gek voor worden, onze ouwetje moeten al geruimd worden. Tenminste daar gaat het op lijken. Kijk maar om je heen als je ouder bent dan 70 zou je deze persoon nog wel medische zorg geven word er al geopperd door sommige doctoren en politici.

In Delft die woningzorg waar ik verleden week over schreef die 100 gram eten gaat afpassen voor hun bewoners, en geen echte soep meer geven maar water met een bouillonblokje…daar begint het allemaal mee en als het aan mij ligt wil ik dat voorkomen.

Maar er is ook goed nieuws, want ik weet niet of jullie het nog weten maar in mijn column 4 in het jaar 2022 schreef ik over dat jongetje Gio Roos die toen werd doodgereden op de A 4 door een dronken voetballer Rai Vloet genaamd die met een vaart van 203 km per uur de aanrijding veroorzaakte.

Het was een speler van Heracles waar hij toen voetbalde, maar toen naar Rusland is verhuist omdat de aanhang van Heracles niet meer wilde dat hij voor hun club uitkwam en toen door het bestuur werd ontslagen.

Hij moet nu terug komen naar Nederland op 20 maart 2023 voor zijn rechtszaak en dan hoop ik maar op gerechtigheid voor de doodgereden 4 jarige Gio, en dat deze Rai Vloet zijn hele leven in Rusland mag gaan verblijven. En dan niet als voetbalspeler bij een Russische club, maar in de een of andere koude bajes in Siberië waar ze wel raad weten met zulke knakkers.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 03

 1. Bres, goed kolommetje weer. Maar ze zullen natuurlijk niet bij je langs komen om je hondje op te pakken! Dat doen ze anders…..eerst de hondenbelasting omhoog, dan dikke belasting op het voer…en binnen no time kunnen gewone mensen dan geeneens meer een huisdier betalen!

  1. Ha die H. Briede, bedankt voor je reactie, en je zult wel gelijk hebben want zulke geluipers zijn het wel…..maar ik zal in ieder geval alles doen, maar dan ook echt alles om dit soort wantoestanden te voorkomen, dat is bij deze belooft!!

 2. Ze zijn een lid van het gezin
  Een levend wezen!
  Als je de mensen leert kennen Henk en Corretje! ga je van beesten houden! Die stellen je nooit teleur, mensen wel,
  En idd gaan ze oudjes in een tehuis 1 eetlepel eten geven 😡
  Het zal 1 van je ouders zijn kotsmisselijk 🤢 word ik van het klote kabinet!
  Nou ik ga door roeien en ruiten
  Ik heb gezien in het ziekenhuis ( zal geen namen noemen) vroeg een vrouw op de IC kon niet haar bed uit ! Zuster zou u mijn gebit ff willen schoonmaken? Antwoord; kan u zelf toch ook 😡 en als je Netflix heb , moet je JFK kijken! Dan weet je genoeg 👍🏻

  1. Dank je wel Jeanne voor je reactie. en het is inderdaad om kotsmisselijk van te worden. Ik ben het daarom ook weer helemaal met je eens, en bedankt voor de tip, ik ga op zeker JFK kijken op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven