DE ECHTE BRES COLUMN 02

Mijn goeie voornemen was om iets geduldiger te zijn met alles dan in het jaar 2022, nou ik kan je vertellen dat het nou al niet meer is gelukt. Want wat vinden jullie er nou van dat er in een hotel hier in Den Haag asielzoekers zijn die in hongerstaking zijn gegaan omdat ze het eten niet goed en niet lekker vinden.

Het eten word weggegooid en er word in gespuugd en ze eten het niet meer. Oké, ik kan mij voorstellen dat je niet alles lust, en dat je soms van gerechten die zijn bereid door erkende chef-koks geen trek in heb, want ik lust ook niet alles en het is maar net wat je gewend bent ja toch?. Maar als ik eindelijk in een veilig land mag vertoeven waar de bevolking zich blauw betaald om het mij en mijn gezin naar de zin te maken dan mag je toch wel een beetje dankbaarheid verwachten.

Natuurlijk is het niet hun schuld zeggen een hoop mensen, en wat zou jij dan doen Henk als je wist dat er een land was dat je uit de oorlog (als die er al was) haalt, en dat je je hele familie mag over laten komen, gratis eten een verblijf krijgt in een mooi hotel en daarbij denk ik nog redelijk wat zakgeld (ook wel leefgeld genoemd). Plus nog met de belofte dat je een eigen woning krijgt, helemaal aangekleed door de overheid of gemeente (waar ook de Nederlander voor betaald).

Ik zou echt waar gelovig of niet God op mijn blote knieën bedanken, en deze kans met beide handen aangrijpen om hier een nieuw leven te beginnen, en mijn hart zou overlopen van dankbaarheid. Hoe kan je dan in Godsnaam in hongerstaking gaan, zwaar lopen klagen, beledigd zijn omdat ze (de overheid/gemeente) niet doen wat jij wil. Zo kwaad zijn dat je het duur betaalde eten (waar menige Nederlander naar zit te snakken) gewoon in de vuilnisbak gooit.

Ik vind dan persoonlijk dat die lui het doodschoppen niet waard zijn, en gelijk lopend, want een trein, bus, boot of vliegtuig zijn deze aasgieren niet waard. Natuurlijk zijn die graaiers er niet verantwoordelijk voor, maar een beetje opvoeding hebben dat soort lui toch wel genoten….niet dus.

Bruls

Maar de echte verantwoordelijke zijn natuurlijk de mensen die bij de overheid zitten, het land besturen, met name ook sommige burgemeesters (Bruls bijvoorbeeld) die het prachtig vinden als hun gemeente weer 500 kansparels uit arme landen (geen oorlog landen) door de bevolking hun strot kunnen douwen. Van der Burg zet de grenzen vandaag nog verder open voor nog meer asielzoekers en dat alles natuurlijk tot volle tevredenheid van zijn persoonlijke vrienden van D66. Maar goed ook die krijgen instructies van hogerhand van mensen die volgens mij een bloedhekel hebben aan de wat oudere Nederlandse bevolking, zoals Kaag bijvoorbeeld en Rutte om er maar een of twee te noemen want de rest (op wat enkele na) is kuis verrot.

En dat ze kuis verrot zijn is wel bewezen want ze accepteren bijvoorbeeld de Taliban waar ze zaken mee willen doen. De Taliban notebene die een schurft hekel heeft aan vrouwen en meisje, die niet meer naar school mogen, geen auto meer mogen rijden en die heel Afghanistan 200 jaar terug hebben geworpen in de tijd.

Nederlandse militairen op weg naar Afghanistan.

Wat moet deze overheid die jongens en meisje haten die hebben gevochten jaren lang als Nederlandse militair om het land weer op orde te krijgen, en de Taliban zwaar heeft bevochten, ja zelfs tot dode Nederlandse soldaten aan toe. Schijt hebben ze aan deze jongens en vrouwen die hun leven in de waagschaal hebben gesteld in diens van defensie, onze overheid.

Ik heb moeite om mij geduld te bewaren bij zoveel onrecht, en dan kan ik nog uren doorgaan met wat deze asielzoekers de zorg kosten. We hebben weer ziektes in Nederland die waren uitgeroeid zoals TBC en Pest om er maar een paar te noemen en zal er ook nog een nieuwe bij doen, de apenpakken. Nee mensen met hartfalen, kanker en andere ellende moeten ook mede door die kut corona wachten tot ze geopereerd konden worden maar dat ik niet belangrijk en daar was geen geld genoeg voor. maar wel geld genoeg om een stelletje uitvreters die waar ze wonen van de grond moeten vreten en uit vuilnisbakken in een sterren hotel te ontvangen.

Vinden jullie het gek dat ik mijn geduld verlies en weer ouderwets kwaad wordt als ik lees dat er in Delft een woonzorgcentrum is dat onze ouwetjes op rantsoen zet met eten en met toetjes. Vinden jullie het dan gek dat ik misselijk ben van kwaadheid, ik kan niet tegen die onrecht….ruil deze mensen om, die ouwetjes heerlijk iedere avond lekker een twee of drie sterren maaltijd uit het hotel waar deze asielzoekers het heerlijke eten weggooien en in hongerstaking gaan.

Nee laat ze maar vreten wat die ouwetjes krijgen in woonzorgcentrum *Die Buytenweye* in Delft misschien denken en zeggen die asielzoekers dan bij hun eigen “nou als dat de toekomst is als we ons hier gaan vestigen pleuren we maar terug naar huis. Want daar hebben we een betere toekomst dan hier in Nederland als we wat ouder zijn”.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

15 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 02

  1. het is verschrikkelijk hier in nederland, laten we de ouderen ruilen met die uitvreters, onze ouderen op een cruise schip met onbeperkt eten en luxe en dat gajes in een tehuis met rantsoen eten!!!!!

  2. Dan vreten ze maar niet, gaan ze vanzelf naar de kloten, kunnen ze daarna als varkensvoer gegeven worden..en het is godsgeklaagd dat er bezuinigd wordt op het eten van de bejaarden, ook al is dat vaak niet te vreten…

  3. Henkie je kent mij en weet hoe ik er over denk. Ikk durf niet eens meer mijn mening te geven want dan zit je in een mum van tijd vast dankzij dit smerige zoodje ongeregeld wat ons land terroriseert. De enige juiste oplossing is geen gang naar de stembus maar een revolutie waarbij dat zoodje ongeregeld aan de bomen rond de hofvijver wordt opgehangen. Ik stop Henkie want ik ga al te ver. Fijne dag en kus voor Corrie vriend.

  4. Geweldig Henk.
    Mijn voorstel is, alle kansparels en gelukzoekers die niet tevreden zijn met hetgeen ze gratis aangeboden krijgen, in een onderlosser (waarvan de wanden zijn ingesmeerd met groene zeep) retour naar het land van herkomst. En 20 mijl voor de kust de klep open. Wie het haalt heeft mazzel.

    Fijne zondag gooser…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven