DE ECHTE BRES COLUMN 25


Tjonge jonge…dit soort wedstrijden zoals Oranje tegen Turkije bezorgen mij bijna een hartaanval. Niet normaal meer, de eerste helft van de wedstrijd vond ik er geen klote aan en dacht ik bij me eigen, nou we gaan de kuikenbak weer in. En de mooiste Oranjestraat van Nederland (Marktweg in Den Haag) kan alle Oranje versiering er weer gaan afhalen morgen.

Maar echt niet, het werd 1-1 en daarna gelukkig voor Nederland 2-1 in een super spannende tweede helft, want Oran je heeft in die tweede helft gevochten zoals Leeuwen, en zo hoort het ook vind ik. Het was volgens mij wel een eigen doelpuntje die laatste goal maar dan kon mij helemaal niks schelen want daardoor kwam Nederland voor het eerst weer in twintig jaar in de halve finale van een EK terecht.

Zelfs de coach Ronald Koeman heeft mij voor de tv horen schreeuwen dat hij die overbetaalde klootzak van een Depay eruit moest halen, en zie we hebben gewonnen. Man, man, man wat een ontlading, en zelfs mijn Jimmy zong met volle borst mee “van links naar rechts, van rechts naar links” (dat laatste is wat minder natuurlijk
) van de Snollebollekes. En eigenlijk is dat (na het Wilhelmus natuurlijk) het volkslied, en lijflied van het Oranje elftal geworden.

Want het is een genot om die Oranje elle lange mars door Berlijn te zien gaan, mensen stonden te schreeuwen op de balkons en met Oranje sjaals te zwaaien, dat is toch kippenvel werk om te zien. En eerlijk is eerlijk zelfs de spelers gaven het voorbeeld om van links naar rechts te gaan en weer terug…..Oranje bedankt voor deze avond heerlijk voetbal.

En op naar de halve finale tegen Engeland aanstaande woensdag, ik weet het zeker dat ze die Engelse ook een poepie laten ruiken, want dat Engelse elftal is ook niet meer wat het geweest is .

Ja, en om dat we toch positief bezig zijn in deze column, wat denken jullie van die zwerver uit Amsterdam die tijdens het ophalen van lege flesjes voor het statiegeld gewoon een enveloppe vindt met daarin bijna tweeduizend euries.

En dan denk je wat veel mensen denken dat die gabber er lekkâh van gaat genieten. Nee hoor niks van dit alles en deze zwerver bracht het netjes naar het politiebureau omdat er geen adres of pasjes in de enveloppe zat.

Hij werd beloont door de politie met een cadeaubon van € 50,- en een onderscheiding. Zeg nou eens eerlijk, ik weet niet of ik die twee rooie terug had gebracht hoor, maar hij heeft dat wel gedaan, en nu hebben mensen op GoFundMe een inzamelingsactie gestart waar nu al meer de 33.000 euro is opgehaald voor hem.

In een reactie laat hij weten dat hij dolgraag weer een baantje hoopt te krijgen en in een huurwoning kan gaan wonen. Chapeau voor deze man en je ziet dat eerlijk zijn ook wel eens beloond kan worden.

PS: Om nog effe terug te komen op gisteren na de wedstrijd Oranje-Turkije, ik heb heel veel vuurwerk gehoord na afloop, en maar heel weinig TUTTEREN…hier dan hoe Hollanders TUTTEREN LOL!!!!!


Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven