DE ECHTE BRES COLUMN 04

Wat zijn er toch een hele hoop mensen die de griep hebben, ik hoor niks anders om mij heen. Ik ben zelf ook al een week of twee aan het hoesten en proesten en ook mijn Corretje heeft last van waarschijnlijk een lichte griep. Maar dan denk ik wel eens bij me eigen als ik effe relaxt op de bank zit hoe is het eigenlijk mogelijk 6 spuiten in mijn donder, vijf tegen corona en een griepprik en dan nog niet echt ziek maar goed verkouden.

Maar dat overleven we ook wel weer want mijn moeder zei altijd “gaat wel over eer dat je een meisje bent”.
Maar tegenwoordig had ze uit moeten kijken met zulke uitspraken want met dat gender gelul is het allemaal mogelijk geworden 😕

Maar goed jullie weten dat ik altijd vroeg mijn Jimmy uit gaat laten, en dan zie ik altijd een hoop rare figuren, dat denken die rare figuren misschien ook over mij als ze me voorbij zien rijden met Jimmy (wie weet). Ik houd het toch altijd een beetje in de gaten, en verleden week donderdag 19 januari is er iets gebeurd wat mijn gelijk bewijst door altijd alles in de gaten te houden en goed om je heen te kijken.

Het was rond elf uur (ik was toen al thuis) toen er een neger met een capuchon op het hoekje van de laan van Eik en duinen op de tram stapte, hij stapte een halte later bij mij op de hoek van de Loosduinsekade en de Soestdijksekade uit. Toen hij tijdens dat korte ritje en 19 jarige vrouw/meisje zag zitten ging hij voor haar staan en keek haar constant doordringend aan. De dame in kwestie voelde zich natuurlijk gelijk ongemakkelijk en draaide haar hoofd weg. Terwijl deze vieze smerige achterlijke neger een groot mes trok en daarmee inhakte op het hoofd/nek van die 19 jarig meisje.

Ze was gelukkig maar licht gewond, maar dit had zomaar anders kunnen aflopen. Maar wat ik nou niet begrijp is dat er niemand in die tram zat die deze vrouw is gaan helpen, ik had als ik in die tram had gezeten en ik had dit gebeuren gezien minimaal gauw met mijn kruk naast het meisje gaan zitten en net gedaan alsof ik een ouwe kennis van haar was en dan luid gaan praten met haar iets zoals “Hey kanjer wat leuk dat ik jou zie hoe is het met die ouwe van je, en waar ga je heen bijvoorbeeld”. En geloof mij nou maar ik kan niet veel meer maar als ik daar naast haar had gezeten had die stinkdeken terwijl hij zijn mes had getrokken mij kruk al met een harde vaart tegen zijn edele delen (smerige kloten) gehad.

Ik weet dat niet iedereen een held is want je heb als er gevaar dreigt vluchters, vechters en mensen die bevriezen. Maar doe in Godsnaam wat want het zal jullie moeder, dochter, nichtje of wat dan ook zijn. Ik zou degene die voor mijn familie in de bres springt eeuwig dankbaar zijn en hem voordragen voor een lintje…echt wel.

Wat mij ook verbaasde is dat de trambestuurder niks van het voorval heeft gemerkt, want die tram hangt vol met camera’s en als er zoiets in mijn tram zou gebeuren zou ik het denkelijk wel opmerken en toch actie ondernemen. Ik ben er helaas niet bij geweest, maar ik neem aan dat deze vrouw wel heeft geroepen of iemand anders en dat had ik toch onmiddellijk mijn tram hermetisch afgesloten zodat deze smeerlap er niet meer uit kon en gelijk de wouten opgeroepen.

Maar goed dit keer is het goed afgelopen en terwijl ik deze column aan het schrijven ben lees ik dat er een 27 jarige Hagenaar in een woning is aanhouden voor ernstige mishandeling in een tram. Het heeft gelukkig niks te maken dat wij (onze regering) dit soort lui maar blijven binnen halen, bezuinigen op de zorg die deze randdebielen hard nodig hebben, en ga zo maar door.

Het is al jaren aan de gang want toen ik nog bij Kneteman trainde in de Fahrenheitstraat, toen kwam er ook zo’n pik zwarte neger bij ons trainen, pikzwart met van die littekens op zijn gezicht aan iedere wang twee horizontale strepen. Deze man had een paar ogen en geloof mij nou als ik zeg dat die eng waren , gewoon van die vissen ogen, koud en kil.

Ik zei toen ook tegen de Kneet en tegen mijn maten ‘ik ben echt voor niemand bang, maar voor deze gozer ben ik echt bang’. Het bleek later dat hij als kind soldaat had gevochten in het een of andere tering land. Daar kwamen ze achter toen hij op de Hoefkade verscheidene mensen had neergestoken of althans had geprobeerd. Dus mensen let a.u.b. een beetje op elkaar en doe wat als je zo’n situatie meemaakt, je hoeft niet de held uit te hangen maar gooi iets door een raam bel stiekem de politie want tegenwoordig heeft iedereen een telefoon bij hem.

En durf je echt helemaal niets te doen film dan de dader en de situatie zodat ze net als in dit geval (opnames tram) deze aap via het ‘opsporingsprogramma Team West’ verzocht hebben kunnen traceren gelukkig.

PS: O ja, in Houtwijk hier bij mij een eindje verder op hebben twee meisje en een jongen van zo rond de dertien jaar (kinderen dus) een snacbar eigenaar doodgestoken van 39 jaar ZUCHT…..

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 04

  1. het is een verrotte wereld geworden, die neger heeft geluk gehad dat hij niet bij mijn schoonzoon in de tram zat want die had hem echt wel flink aangepakt.

    1. Weer bedankt voor je reactie Erica, en ik vind het zeer jammer dat die neger niet bij je schoonzoon is ingestapt, echt heel jammer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven