DE ECHTE BRES COLUMN 01

Hier zijn we dan weer met een gloednieuwe column, de eerste van het jaar 2023. Ik hoop dat het jaar ook voor jullie goed is begonnen, en hoop dan ook dat jullie allemaal veel geluk en voorspoed krijgen maar vooral veel gezondheid.

Laten we effe terug blikken, alleen met oud en nieuw en dan met name dat er zoveel geweld weer is gebruikt tegen hulpverleners. Ik zeg eerlijk, ik ben ook geen lieverdje geweest maar ik heb nog nooit een ambulance broeder of brandweer mensen aangevallen of lastig gevallen, ook mensen op de EHBO’s die met agressie ter maken krijgen loopt de spuigaten uit.

Oke, ik mot eerlijk toegeven dat ik ook wel eens uit me dak ben gegaan tegen ME’ers maar nooit zo als deze afgelopen oudejaars nacht. Agent Joey gewond doordat hij een stuk vuurwerk naar zijn hoofd kreeg gegooid, heb ik ook wel eens gedaan vroeger maar geen stuk vuurwerk dat een grotere kracht hebben dan een handgranaat. Echt niet normaal meer, ik steek zelf niks meer af met de jaarwisseling. Gelukkig kan mijn hondje Jimmy er heel erg goed tegen en schrikt hij niet zo gauw maar ik houd natuurlijk wel rekening met hem.

Nee, wij zijn lekker bijtijds naar bed gegaan en hebben televisie gekeken, en dan elkaar een mooi 2023 gewenst en zittend op de rand van het bed naar het mooie vuurwerk kijken wat mijn achter buurtjes afstaken….echt prachtig om te zien.

Nou lekker tv kijken….ja daar word je eigenlijk ook niet vrolijk van want Claudia de Breij daar krijg ik de schijt van als ik langer dan tien minuten kijk, Najib Amhali daar ben je binnen tien minuten verslaaft aan de alcohol en de heroïne. En om van Sjaak Bral maar helemaal te zwijgen want daar krijg je helemaal niks van. Maar goed andere mensen vinden het prachtig dus ze moeten vooral zo doorgaan toch?

Zelf heb ik altijd op 1 januari mijn nieuwjaars uitzending, en ik vind dat altijd super om te doen, samen met een hoop BN’ers die dan mijn luisteraars en kijkers hun nieuwjaarswensen uitspreken, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die dat niet leuk vinden, en mij een soort van Claudia, Najib en Sjaak vinden. Dat is dus logisch vind ik want ik vind sommige cabaretiers ook niet prettig om naar de kijken….dus waarom zou iedereen mij wel leuk motte vinden.

Wel jammer vind ik dat sommige mensen na 20 jaar kijken en luisteren naar de ‘Start van de Nacht’ mij schrijven dat ze zich niet meer kunnen vinden in wat satire. Dan met name van “Jubbetje”. Maar ja ik zeg altijd maar shit happend, en je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Maar na zo lange tijd vrienden te zijn geweest van de ‘Start van de Nacht‘ doen zulke dingen best pijn.

Ja, en dan gaat ineens het gewone leven weer door en ik kan mijn Corretje gelukkig wel overtuigen dat de Kerstboom nog een paar dagen mag blijven staan maar terwijl ik dit zit te schrijven heeft ze hem toch opgeruimd en gelijk de hele bups weer schoongemaakt want dat schijnt er ook allemaal bij te horen.

Want ik hoorde dat mijn schoonzusje Henni een paar dagen na de Kerst de hele boel weer had opgeruimd, en nee daar mot ik niet aan denken dat is mij te snel. Want ik hou er zo van s’morgens als ik met Jimmy weggaat heerlijk die leuke Kerstverlichting voor het raam, kinderen die blijven kijken en voor de etalage op de foto willen….lekker s’avonds lekker op de bank liggen en Netflixen te midden van de Kerstverlichting, heerlijk gewoon.

Maar zoals ik al zei dan gaat het gewone leven weer beginnen en moest mijn Corretje (eerst bloedprikken in het HMC Westeinde Den Haag) weer voor haar twee maandelijkse uitslag naar haar oncoloog in het HMC Antoniushove in Leidschendam. En dat is (voor mij althans) een martelgang want je bent natuurlijk altijd benieuwd of haar waarde en alles nog precies zo is al een paar maanden geleden.

Ja hoor, we werden al met een big smile ontvangen door haar en ze vertelden ons dat het weer een perfecte uitslag was en dat we zo door moesten gaan. Nou dus voor ons is het nieuwe jaar heel goed begonnen (beter kan  haast niet) en nu een deze maanden nog een de een of andere lotto of staatsloterij winnen en dan heb ik het helemaal naar me zin. Maar zonder gekheid ik mag niet klagen, want als ik moest kiezen waar mijn geluk heen zou gaan tussen Corretje haar gezondheid dan koos ik volop de gezondheid van mijn Corretje.

Ze zeggen wel eens dat zwemmen in je niet gelukkig geld maakt, maar pootje baden vind ik toch wel lekker hoor. lol ;-))

PS: Mijn goede voornemens zijn…..om wat geduldiger te zijn, ik heb nooit geen geduld namelijk…..jullie nog goede voornemens??

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

10 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 01

 1. ook voor jullie een fijn 2023, heerlijke bericht voor jullie qua gezondheid corretje. ben ook vroeg gaan slapen en om 0.30 even gecontroleerd of alles nog in goede staat was. was zo, dus toen weer slapen. geen tv wel muziek geluisterd.

 2. De allerbeste wensen voor Corretje en jou voor 2023. Het is inderdaad verschrikkelijk dat er nog steeds vuurwerk naar hulpverleners wordt gegooid, echt onbegrijpelijk. Helaas vonden ze bij ons in Amersfoort het ook nodig voor de tweede jaar op rij om vernielingen te plegen aan de Huisartsenpraktijk Noorderwier in het Soesterkwartier. Allemaal zo zinloos. Groetjes van Gerard en Marian van Eeden.

 3. Allereerst Henk en Corretje een geweldig 2023 wens ik jullie toe en zo fijn weer goede ziekenhuis uitslag weegt geen geld tegen op! Ja vrezelijk om de hulpverlening en politie zo te belagen maar is meer dagelijks aan het worden! Hoog tijd dat de straffen heel zwaar worden! Verder gaan we gewoon door fijne week Henk en Corretje lieve groetjes van Wil

 4. Om te beginnen jou en je Corretje en Jimmy een goed en gezond 2023 te wensen Henk.
  En de oudejaarsconference van wie dan ook dit jaar totaal overgeslagen, het komt áltijd op hetzelfde neer. Dus nee. Niet gekeken.
  En ja, geweld tegen mensen in de hulpverlening verfoei ik absoluut. In mijn ogen hebben dat soort geweldplegers hersens ter grootte van een erwt.
  Voor de rest, blijf in je column lekker tegen schenen schoppen, soms móét je dat wel doen om wie dan ook wakker te schudden! Groetjes, hou je haaks goos!

  1. Ha die Bert, jij ook nog de beste wensen voor 2023. En ik beloof dat ik blijf schoppen om sommige wegkijkers wakker te schudde. En bedankt ook voor je reactie!!

 5. Allereerst de beste wensen en vooral gezondheid voor Corretje en voor jou. Supergoed omschreven, zo is het gewoon. De waarheid is hard en 97% van de nederlanders blijven op die geile VVD en D66 stemmen. Mensen zoals jij en ik worden niet gehoord.
  groetjes van Moon
  (zag je paar weken geleden in het ziekemhuis bij de kno.(moet gehoorapparaten). Was nog ff gezellig toch

  1. Ha die Monique, weer bedankt voor je reactie. En jij natuurlijk ook nog de beste wensen voor 2023. Het was leuk om je effe te zien, en ik ga volgende week naar de gehoorspecialist voor zo’n apparaatje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven