DE ECHTE BRES COLUMN 51

Deze column had echt een open brief aan Mark Rutte kunnen zijn, maar ik heb er voor gekozen om er een column van te maken, de laatste van dit jaar 2022.

Met plezier gedaan.

In deze column wil ik uit de doeken doen hoe mijn verhouding is met onze minister president Mark Rutte, en hoe ik over hem denk. Ik leerde Mark kennen tijdens een uitzending van het *Lagerhuis* dat was een programma met Paul Witteman en Marcel van Dam. Hij was ook uitgenodigd en zat achter mij op een van de bankje in de Rode Hoed (Amsterdam) waar het programma werd opgenomen. Ik heb daar twee en een half jaar aan mee mogen werken, wat ik met plezier heb gedaan.

Ineens werd ik op mijn schouder getikt en toen ik omkeek zag ik Mark Rutte zitten die mij lachend vertelde dat hij mij eindelijk eens zonder koptelefoon zag omdat hij vaak (niet altijd) als hij bij zijn moeder was naar mijn radio programma de *Start van de de nacht* keek op Den Haag FM. Wij hebben toen effe gesproken en na afloop meen ik want het is natuurlijk al wat jaartjes geleden nog wat nagepraat. Ik vond het echt leuk zo’n belangrijk persoon die later notebene onze minister president zou worden.

De mens Mark Rutte

We hebben eigenlijk altijd contact gehouden, maar dat was meestal via een sms’je als er wat was of ik hem wat wilde vragen. Ik heb hem ook wel eens om raad gevraagd via de telefoon als ik weer eens ergens mee bezig was. En ik heb hem daardoor leren kennen als een hele vriendelijke benaderbare man die graag enkele minuten voor mij vrij maakten om mij raad te geven. Ook toen hij al heel wat jaren minister president was kon ik hem altijd een sms sturen, en het duurde dan nooit lager dan een dag voordat ik antwoord kreeg. Weliswaar een heel kort antwoord maar zo is hij gewoon, bijvoorbeeld ‘Mark gefeliciteerd met je verjaardag’ en dan was het antwoord ‘dank’ want ik had hem gevraagd of ik hem mocht tutoyeren en dat was gelijk oké.

Ieder jaar met mijn nieuwjaars uitzending op 1 januari heb ik allemaal BN’ers die een filmpje hebben opgestuurd, dat vond hij niks maar ik mocht hem wel bellen toen ik hem vroeg of hij ook een filmpje wilde maken voor mij. Dat doen wij nu al vele jaren, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er best trots op ben dat ik dan onze minister president Mark Rutte mocht bellen voor een nieuwjaars groet voor mijn luisteraars en kijkers.

Wij hadden het dan nooit over politiek (daar hadden we het trouwens eigenlijk nooit over) nee gewoon de beste wensen doen en dat was het. In al die jaren heb ik het ook vol trots aangekondigd want ik moet jullie eerlijk zeggen als mens is Mark Rutte een wereldvent, en zou ik nooit een kwaad woord over hem willen spreken en dat meen ik uit de grond van mijn hart.

Maar als minister president van het land kan ik het heel moeilijk met hem eens zijn hoe moeilijk ik het ook vind. En ik weet het politiek is een spel waar je compromissen mot maken en het iedereen proberen naar de zin maken. Wat natuurlijk heel moeilijk is om dat allemaal te doen maar, en ik zeg het eerlijk als mens hou ik altijd veel respect voor de de man Mark Rutte.

Maar nu hij er in mee is gegaan om zijn excuses aan Suriname en andere landen te maken voor ons slavernij verleden uit de naam van het Nederlandse volk heb ik daar heel veel moeite mee en ben ik het totaal niet met hem eens. Dit kan je niet doen want hoelang is dat allemaal niet geleden en ik roep het al jaren toen dat geile KOZP in opstand kwam tegen onze cultuur, onze normen en waarden dat ze op geld uit zijn. Geef die lui een vinger en ze willen je hele hand, herstelbetalingen willen ze hebben omdat hun over, over, over, over grootvader misschien slaaf is geweest.

Wie zeg dat en wie bewijst dat, het OM, Justitie kunnen nog niet eens bewijzen dat er uit een groepje mannen een kopschopper is geweest die de laatste dodelijke schop heeft gegeven ( Spanje), terwijl iedereen er omheen staat te filmen met hun aaifoon en rechters kunnen daarom niet straffen of heel licht. Maar iets wat vierhonderd jaar is gebeurd daar hebben ze wel oren naar want excuses motte er komme wat er ook gebeurd en wat ik al jaren roep gebeurd gewoon. Ik hoorde op tv een hoog geplaatste neger vertellen dat iedere nazaat zo’n slordige 40.000 euro moet hebben om de pijn te verzachten.

Ook op tv en in de soc media stond er een vrouw te speechen ook tijdens de excuses ceremonie in een wat rare jurk, zij vertelde dat ze nog dagelijks de pijn voelde van de zweepslagen die hun familie 400 jaar geleden had gekregen. En dat is maar het begin van alle ellende onze straatnamen met onze helden bijvoorbeeld Piet Hein zijn naam is klein maar zijn daden waren groot kregen wij als kind op school te leren motte verdwijnen, zwarte Piet, attracties in de Efteling de kannibaal en noem maar op alles wat wij normaal vinden.

Zelfs de gouden Koets mot overgeschilderd worden, en onze koning Willem Alexander mot eerdaags zijn excuses aan deze groep negers geven over ons slavernij verleden. Ik heb onze koning best hoog zitten maar als hij dat gaat doen krijgt hij net zo’n column als deze.

De minister president Mark Rutte

Nee sinds Mark Rutte deze excuses heeft gegeven ben ik afgeknapt op onze minister president, kijk als de mens Mark Rutte kan ik nog steeds wel met hem door een deur. Ik heb daarom besloten dat ik hem niet meer bel voor een nieuwjaars groet, hoe jammer ik het ook vind maar ik vind dat onze minister president veel te ver is gegaan, niet alleen veel te ver maar dit is niet meer goed te praten tegenover zijn volk, onze mensen die buiten deze excuses nog veel meer ellende hebben de laatste vijf jaar maar daar ga ik het maar niet eens over hebben.

Ik wens Mark Rutte een gelukkig maar vooral een gezond 2023 toe. Maar onze minister president zou ik willen vragen hoe hij het kan verklaren dat onze ouwetjes (niet alleen de ouwetjes) en hard werkende mensen niet meer te vreten hebben, geen geld meer hebben om rond te komen, hun energierekeningen niet meer kunnen betalen, ondernemers worden kapot gemaakt door de hoge kosten. Mensen die van ellende in hun auto, of als ze die niet meer hebben buiten motte slapen met kleine kinderen in de kou. En dan voor twee en een half miljard aan het buitenland geven voor oorlog en wapens…….nee helaas ik snap het niet meer, ik snap het niet meer en ik snap het niet meer.

Ik wens iedereen een hele fijne Kerstdagen en een gelukkig maar vooral een gezond 2023 toe en niet volgend weekend maar die week erop weer een nieuwe frisse column.

Tot over twee weken.

Groet van Henk Bres!!

Een gedachte over “DE ECHTE BRES COLUMN 51”"

  1. geweldig weer Henk. hooggeplaatste neger, tja zo ziet hij zichzelf hahaha. je verwoordt het allemaal zo goed. groetjes , Carla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven