DE ECHTE BRES COLUMN 36

Vega vreten..

Hebben jullie nou ook wel eens het gevoel dat je smaak aan het veranderen is, natuurlijk bij ouwetjes zoals ik gebeurt dat regelmatig denk ik dan. Maar ik heb het er vaak met Corretje over en die is dan nog niet zo oud als ik, vergeleken bij mij is ze een jonge blom (dit laatste is onder bedreiging geschreven lol ;-)). Maar effe zonder dollen, iedereen weet hoe ik denk over de vegetarische slager (die bestaat niet) omdat je geen spruitjes, bloemkolen, peulvruchten, zaden en weet ik veel wat voor troep er in dat Vega gebeuren zit kunt slachten. En gewoon omdat we die vuiligheid niet te vreten vinden.

Mijn Corretje loopt dan ook in een sneltreinvaart die schappen met Vega in de supermarkt voorbij en gaat naar de vakken waar geen Vega te bekennen is. Maar nou komt het, we zaten lekker in de tuin met die (nog steeds) mooie weer te lunchen. Dat betekend in ons geval gewoon lekker een boterhammetje en een glas melk of karnemelk. Nou heb ik vroeger heel vroeger toen ik wel eens (onterecht) in de bajes verbleef een boterham met pindakaas leren eten met sambal. Echte bajes kost hoor ik wel eens om me heen als ik het erover heb.

Daarbij een bammetje met hagelslag en nog wat andere producten heerlijk, maar de smaak is toch anders dan dat het vroeger smaakte. Totdat mijn Corretje in eens zei “krijg nou een dikke Henk” die boter is gewoon Vega, hoe kan dat nou want die ligt niet bij de Vega rotzooi want dat moet ik niet. Verbaast keek ik, en inderdaad onderop het kuipje stond klein het tekentje van Vega.

Ze pakte het pakje hagelslag, en ook daar stond inderdaad heel klein Vega op, nou en toen ik de sambal pakte mogen jullie raden wat er ook op stond…JUIST VEGA!! En dan ga ik toch bij me eigen denken dat onze smaak helemaal niet gaat veranderen bij het ouder worden, nee want als je de schappen links laat liggen van de Vega producten en je denkt dat je gewoon je boter, hagelslag en sambal heb, dan heb je ook die Vega teringzooi te pakken.

Snoepjes die ineens Vega zijn, rookworsten van de Hema waar ik dol op was ook Vega, en dan heb ik het idee dat we gedwongen worden door sommige instanties met medewerking door de grote supermarkten om zo weinig mogelijk eten te eten waar dierlijke spullen in voorkomen. En waar het uiteindelijk allemaal om draait is de boeren die geen koeien meer mogen houden, varken motte minder, alles word opgekocht onder het mom van de CO’2 uitstoot te minderen maar uiteindelijk gaat het de elite gewoon om de boerengrond die ze graag willen hebben om huizen op te bouwen, en dan niet voor jullie dochter of zoon die het met hun 30ste het zat zijn om bij pappa en mamma te motte wonen.

Als ik nu doorsla motte jullie het mij eerlijk vertellen hoor, maar ik vind het wel frappant allemaal en een en een is twee zei mijn moeder altijd. Wie weet hoe ver ze gaan en ik ben echt niet van de complot theorieën dat weten jullie maar onze smaak veranderd denken wij, en we hebben ineens vega producten in huis die we helemaal niet willen. Het enige is dat mijn Corretje voortaan met haar leesbrilletje op de boodschappen gaat doen, maar normaal is het niet.

En nog effe over het ouder worden, ik heb geen zin meer in interviews want het is meestal gelijk bagger wat je over je heen krijgt. Maar er zijn uitzonderingen en dat zijn twee lieve journalisten die mij nog wel mogen interviewen en dat zijn Tanja Verkaik en Rob Kemperman, en laat die laatste nou een heel mooi stukkie hebben geschreven dat ik jullie niet wil onthouden. Dus klik effe op deze anders gekleurde regel en jullie lezen het hele interview….bedankt Rob!!

Nog effe een laatste berichtje want dat gaat over de 67 jarige Rita Grijspeert beter bekend als ‘Oma Toetoet’. Deze vrouw helpt op haar eigen manier de mensen (ouwetjes) die geen brood meer kunnen kopen, toen ze begon had ze maar 25 of 30 mensen die ze wekelijks voorziet van brood maar dat zijn er nu inmiddels over de 100 geworden. Deze vrouw verdiend een gouwe stoel en dat is niet het enige wat ze doet want nu is ze weer bezig om voor een jongetje dat graag naar school wil fietsen een fietsje op de kop te tikken en ook kleding loopt ze te verzamelen voor de arme onder ons.

Er stond een prachtig mooi interview in de telegraaf over haar en daar was ze best trots op. De media bleven haar bellen en ze had afgesproken een item te doen op SBS 6 maar die belden gisteren af om dat het waarschijnlijk niet interessant genoeg was….en weer de zoveelste domper voor Oma Toetoet. Ziek word je ervan omdat het nu ons eigen volk betreft is er geen interesse voor. Nou dan heb ik nieuws voor de media, want voor Oma Toetoet maakt het geen klote uit hoe je eruitziet wat voor kleur je heb en waar je vandaag komt. Ik kan hier gewoon pissig om worden, vandaar dit laatste stukkie over Oma Toetoet!!

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 36

  1. Dat hele vega-gebeuren lijkt wel een modegril Henk. Het móét allemaal zo nodig. Volgende keer bij de super goed uitkijken voor die troep, bedankt voor de tip! Vegetarische slager, alleen de naam al! Groetjes goos, hou je goed. Tot de volgende column.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven