DE ECHTE BRES COLUMN 18

Johan Derksen

Heremijntijd riep mijn moeder vroeger altijd als ze zich ergens over verbaasde. En ik denk dat ik dat nu ook de hele dag door zou kunnen roepen want je word echt niet vrolijk van deze tijd. We gaan het hebben over het geval Johan Derksen van het televisie programma VI, maar dat zullen jullie misschien al een beetje verwacht hebben.

Ik weet columnisten die bijvoorbeeld vaak over Geert Wilders schrijven beginnen vaak met een van de zinnen, ja ik mag hem niet, of ik heb niks met die man en dan denk ik vooral in het geval als ze iets goed over hem schrijven schrijf dan niks over hem als je hem niet mag. Maar goed we hadden het over Derksen en hier komt tie; ik mag die man niet, en waarom dat ga ik jullie vertellen.

Mijn biografie *BRES* de eerste van de twee (BRESJES) geschreven door een kunstenaar met de pen (vind ik tenminste) Jan Dijkgraaf, deze man kan (zeker in het geval van mijn biografie en die van *MARTIEN* en ook *ERICA*) zo schrijven dat je als je het leest je het gewoon hoort vertellen, en dat vind ik een grote kunst. De pech was dat het uitgegeven werd door VI en dat hadden we later pas door omdat het heel weinig werd gepromoot door de heer Johan Derksen. En de boeken die hij uitgaf van *van de GIJP* en *KIEFT* lagen altijd pontificaal iedere uitzending van VI voor de mannen op tafel behalve die van *BRES*

Ik denk dat het komt omdat Derkse een gruwelijke hekel heeft aan PVV’ers wat ik dus in hart en nieren ben, en om de een of andere reden mag hij mij ook niet denk ik en ik weet niet waarom want we hebben dezelfde humor.

Enorme deugkut

Deze Johan Derksen heeft 50 jaar geleden een kaars of in de kut van een vrouw gedouwd of een grote er voor gezet (ik weet dat niet want ik was er niet bij) en nou krijgt Johan heel de wereld over hem heen. Het OM gaat er ook naar kijken, huilende hoeren op de tv dat dit grens overschrijdend gedrag is, tafeldame Roos Schlikker die niet meer met hem aan tafel wenst te zitten, en laffe sponsors die zich terug trekken omdat Johan Derksen een grote viezerik is en vertelde in de uitzending dat hij een geintje heeft gemaakt dat toen de gewoonste zaak van de wereld was.

Mensen laat je eigen nakijken 50 jaar geleden waren de tijden heel anders ik weet zeker dat dit voorval als het al een voorval is al dik verjaard is (20 jaar stond er toen voor geloof ik voor verkrachting) maar nogmaals laat je eigen nakijken want een kaars in je kut was toen geen verkrachting want zelfs mijn Corretje zegt dat. Oké dat het dom is van Johan om dit te vertellen in deze baggertijd daar ben ik het wel mee eens, maar mensen kom nou ga jullie eigen nou is na.

Dit meisje heeft misschien de avond van haar leven gehad, lekker op stap met de jongens en haar vriendinnen, lekker dollen, gek doen, flirten en dan helemaal lam op de bank met een glimlach op haar gezicht in slaap vallen. Lachen wakker worden, en blij zijn dat de kaars niet branden. Begrijpen jullie nou wat ik wil zeggen: de tijden waren heel anders, je kon alles zeggen tegen een meisje en andersom ook.

Flower Power tijd

Geen ruzie met wapens zoals nu, lekkere muziek, vriendelijke portiers (zelf nog geweest) en daarom weet ik dat er heel veel meiden het toen goed vonden om te dollen met hun vrienden. Zijn we Waldollala vergeten met mijn held Dolf Brouwers, kopje koffie glazenwasser, grote blote tieten voor het raam en dat was normaal in de jaren zeventig, Phil Bloom de eerste naakte dame op de tv enz enz.

Ik ben in die tijd taxichauffeur geweest en geloof het of niet als ik iedereen mot aanklagen dan heeft het OM misschien wel jaren werk. Ik kreeg op een gegeven moment 6 vrolijke aangeschoten dames in mijn wagen die een vrijgezellenfeestje hadden.

Humor Johan

Nou geloof mij nou dat wil je als vent niet meemaken want je snapt ik was gewoon verliezer, een mooie rit, zwaar gedold van hun kant en ik ga maar niet vertellen wat ze allemaal met mij wilden doen, gierend van de lach gingen ze een tent in waar ze met open armen werden ontvangen terwijl ze nog wel riepen “Hé Chauffeur, je weet het hé mijn kut is geen theepotje want anders hadden er wel oren aangezeten” en wie weet wat ze die nacht allemaal nog meer hebben uit gehaald en gezegd. Gewoon omdat het kon in die tijd.

Om dan nog maar te zwijgen van de adressen die je doorkreeg en als je dan aanbelde met de vraag had u een taxi nodig en je werd binnen geroepen omdat je effe moest wachten terwijl er voor je ogen een orgie afspeelde en de twee dames die de taxi hadden gebeld mij vroegen of ik nog even wilden blijven hangen wat ik niet heb gedaan en de dames wel netjes heb thuis gebracht, en dan nog de poppers die ik ongevraagd kreeg aangeboden van de homofielen in mijn auto plus de voorstellen van de heren.

Het waren de jaren zeventig moeten jullie niet vergeten toen mannen en vrouwen nog wisten wat humor was, en niet van die uitgekoude, zwartgallige linkse gluiperige wijven waren die een Johan Derksen aan de schandpaal nagelen omdat hij iets vertelde op de tv wat miljoenen mannen en vrouwen hebben gedaan in die tijd, gewoon plezier maken met elkaar.

Er waren toen geen vreemde mogendheden in het land die sissen naar vrouwen hun bespugen, ze minderwaardig behandelen, en dan heb ik het nog niet eens over stenigen, eerwraak enz enz. Wat eigenlijk wel oogluikend wordt toegestaan toch OM? Ga daar dan eens achterheen en niet achter iets wat toen in die tijd humor was.

En trouwens weten jullie eigenlijk wel wat er zich afspeelt op die studenten feesten van tegenwoordig en die ontgroeningen die zijn toch vele malen erger dan een kaars in je kut. Ja en dat zijn dan toch onze toekomstige rechters, doktoren, rechtsgeleerde en advocaten. Ik hoop een ding dat die studenten hun tijd niet vergeten, en de toekomstige Johan Derksen met een glimlach en humor behandelen en niet zoals wat er nu gebeurd

Nee ik neem het echt zwaar op voor Johan Derksen, en ik durf ook te zeggen dat ik wel eens een geintje heb uitgehaald in die trant, en sponsors heb ik niet, ben niet meer op TV en ik heb er toch altijd al schijt aan. Maar ik vind deze reacties van al die linkse deugkutten en azijnpissers zwaar over de top en misselijkmakend voort gekomen uit vrouwen die waarschijnlijk jaloers zijn dat hun die lol humor en gein niet hebben meegemaakt omdat ze te laat zijn geboren.

Ik heb die tijd gelukkig wel meegemaakt, en ook wil ik dat hele geile OM nog effe een veeg uit de pan geven, en ga godverdomme die bedreigers van Geert Wilders aanpakken die in openlijke tweets en berichten zijn kop er willen afhakken, zijn vrouw en hem in hun kont willen neuken. Dat is pas erg, dan zijn jullie goed bezig. Maar een zaak van bijna 40 of 50 jaar geleden wat geen eens een zaak is, maar iets wat toen dagelijks voorkwam en humor heette aan te gaan pakken wordt ik kotsmisselijk van.

Kaarsen Johan versus haatheks Sigrid

Ik zweer het jullie ik ben niet van de complottheorieën maar komt het minister Sigrid Kaag niet wel heel goed uit met haar 19 gevallen van overschrijdend seksueel gedrag in haar partij D66. Die lui daar word in de mainstream media geen woord meer over gerept……is Johan Derksen misschien een mooi geval van afleiding voor de gore rottigheid binnen in haat partij….ik vraag het mij af?

En om te eindigen met een persoonlijke quote voor Johan Derksen ‘Super goed dat je geen excuses heb gemaakt en niet zo’n kutbriefje heb voorgelezen van de redactie……ik zou zeggen goed dat je bent gestopt om een programma te maken voor die deugkneuzen, ga genieten van je ouwe dag, en fuck ze allemaal!!

PS: En voor de mensen die deze column niet begrijpen en roomser zijn dan de Paus zegt ik ‘lul maar tegen me reet want me kop is ziek’😛😂

Tot volgende week,

Groet van Henk Bres!!


14 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 18

 1. Wat een gezeik inderdaad. De tijden waren anders, de mensen dachten anders, de wereld was anders. Dolle mina’s, de BH moest uit. De Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming (NVSH) had in Amsterdam allerlei avonden voor seksueel anders denkenden. Tot aan de meest perverse zaken toe, Avonden die nu een maatschappelijke verontwaardiging explosie zouden veroorzaken (En in een hoop gevallen nu ook volkomen terecht) Maar de wereld was anders, de denkwijze was anders. Alles moest kunnen. Er was meer feest, lol, minder drugs en er waren minder azijnpissers en betonkutten. In deze tijd wil iedereen roomser dan de paus zijn. Het braafste mafketeltje van de klas uithangen. “Spreek schande over anderen zodat je eigen zonden niet gezien worden.” Gisteren was ik op het malieveld, bakkie doen in het Paviljoen. Er werkte een nieuw meissie. Dat vertelde ze. Aardig kind met een mooie lach. Ze nam mijn bestelling op, we praatten even en i rekende af toen ik klaar was. Toen ik weg ging stond ze bij de uitgang. Ik gaf haar een schouderkloppie (jaja, ik raakte ongevraagd haar schouder aan!) en bedankte haar voor haar vriendelijkheid en wenste haar succes bij haar nieuwe baan. En toen ik buiten was schoot me de gedachte te binnen “ik raakte haar schouder ongevraagd aan. Krijg ik geen gezeik mee hoop ik?” En ik schrok nog meer van die gedachte, dat IK die had. Ik gaf een compliment maar in deze achterlijke tijd kan dat specifieke complimentje zomaar als een poging tot aanranding opgevat worden. Of ongewenst gedrag. Het is een doorgedraaide zieke wereld geworden. Wij (de mensen geboren in de 50’er jaren) hadden zoveel hoge verwachtingen van onze toekomst. En kijk waar we terecht gekomen zijn. Begrijp me niet verkeerd. (Seksueel) misbruik, mensenhandel, mishandeling en dergelijke…. NO FUCKING WAY! Maar we zijn aardig doorgeschoten langs onze fatsoens normen en -waarden. Wat een kut tijd!

  1. Ha die Robert, ik ben het helemaal met je eens en had het niet beter kunnen verwoorden. Ik had het zelfde bij mijn bakker waar ik al jaren kom, en daar staat ook een wereld wijf die Angela heet. Ik vroeg aan haar of ze voor mij nog twee harde puntjes had. Gelukkig begreep ze het omdat ze dezelfde humor heeft als ik , maar inderdaad gewoon de gedachten al dat je misschien iets verkeerd zegt terwijl deze vragen of uitspraken vroeger heel normaal waren. Jij ook super bedankt voor je reactie….

 2. Henk je hebt zo gelijk,we zijn een zeurend betuttelend hypocriet land geworden, ik ben een slachtoffer van sexueel misbruik en heb echt dingen meegemaakt wat daglicht niet kon en kan verdragen maar ik ga niet mee in de blijvende slachtofferrol van alle misbruikte dames die van Johan een excuus eisen van iets dat totaal 50 jaar geleden misschien is of niet is gebeurt,dan kan ik wel iedere dag van iedere man wel excuses eisen, (Hij is niet mijn dader) kijk wat er met mij is gebeurt kan ik nooit vergeven of überhaupt vergeten en tuurlijk heeft het soms best wel een impact op mijn leven MAAR ik weiger om mezelf continue als slachtoffer van iedere man te zien die iemand heeft kwaad gedaan. inderdaad ik zie dat van johan als een dom kwajongens streek van jongens en meisjes van de leeftijd 24 die willens en wetend er samen met zijn 4 ervoor hebben besloten een after partij te houden, te dronken waren voor de sex. Als er daadwerkelijk met een enorme kaars zou zijn gepenetreerd dan zou de dame in kwestie de ochtend met bloed op de lakens zijn ontwaakt en was de binnenboel enorm beschadigd, dan had ze echt wel zichzelf gemeld bij een arts en hadden we er toen al van gehoord, de mensen slaan door terwijl vele misschien eens een spiegel moeten voorhouden, het programma temptation eiland dat zouden ze misschien eens onder de loep moeten nemen, wat daar allemaal gebeurt onder toeziend oog van het publiek wat daar naar kijkt, daar zijn ze voor entertainment jonge (mooie) stelletjes van ook 20-30 aan het uitelkaar drijven door drank, sex, verleidingen etc en dat kan wel maar dat is eigenlijk hetzelfde, maar dat vroeger mensen topless lagen ze zonnen is nu beschamend aanstootgevend etc, of wat de studenten tijdens een ontgroening allemaal uitspoken daar hebben we het niet over, maar als je eerlijk iets verteld uit je verleden waar je niet trots op bent en je eigenlijk voor schaamt dan wordt je bedreigt, gecanceld door de woke cultuur etc etc, je krijgt bedreigingen aan je adres terwijl mensen eens hun eigen hand in eigen boezem moeten steken, de tijdgeest van de jaren 60 was echt anders de flowerpower tijd, tijd van ontdekken vrije denken, sex drank drugs hippies toen waren we niet preuts maar nu als jonge mensen durf je niemand meer aan te kijken aan te spreken want alles wat je zegt is al meteen grens overschrijden, ik hou me hart vast en maak me zorgen over dit land sinds het gesodemieter omtrent zwarte Piet lijkt het wel of de cancel en woke geiten wollensokken knuffel een boom cultuur meer aan het oprukken is niets mag meer zelfs geen patatje bij de Mac pffff waar gaan we naar toe

  1. Ha die D, bedankt voor je verhaal en je reactie. Ik vind dat heel veel mensen een voorbeeld aan jou kunnen nemen, en jij heb recht van spreken. Het is precies zoals jij het schrijft, en je krijgt van mij heel veel respect dat je dit hier met ons wilde delen als reactie op mijn column. Want dit is waarvoor ik mijn columns schrijf, om gewone normale mensen zoals jij hun woord te kunnen laten horen. Heel erg bedankt daarvoor, lieve groet van Henk Bres en nogmaals dank!!

 3. Dit hele gebeuren is nep en in elkaar gezet om de aandacht af te leiden van Johnnie de Mol. (en dat is aardig gelukt). Het zal hem wel een paar miljoen hebben opgeleverd.

  1. Ik ben echt niet van de complot theorieën Petra, maar in deze zou je wel eens gelijk kunnen hebben. Bedankt voor je reactie!!

 4. Heel goed gezegd Henk, nu wordt je betutteld van dit mag nog wel en dat niet, ze moeten iets doen, maar waar het OM niks aan doet is die bedreiging aan de beste politicus Geert Wilders, wat ze zouden moeten doen.

  1. Ha die Esther, bedankt voor je reactie en ik ben het helemaal met je eens….laat het OM maar is gaan doen waarvoor het bestaat, in plaats van een 50 jarige (als het al waar is) zaak te gaan onderzoeken!!

 5. Henk je raakt de spijker recht op zijn kop. Wat zijn mensen toch hypocriet. Ik durf te wedden dat iedereen in zijn leven wel een 1 of meerdere grappen hebben uitgehaald. Een oud klasgenoot van vroeger, ik noem geen namen, maar tegenwoordig een ceo van een groot respectabel bedrijf. Hij was altijd in zijn jeugd oversext en had altijd de vunzigste verhalen. Ook werd hij soms betrapt op gluren in de meisjes kleedkamer. Het vreemde is, dat hij hier helemaal geen weet van hebt. Ik weet niet het juiste woord, maar noem het hypocriet. Zulke zijn de ergste

  1. Ha die John, jij ook bedankt voor je reactie, en ik ben het totaal helemaal met je eens. We hebben allemaal wel eens geintjes en rottigheid uitgehaald toen we jong waren en met ons ook mensen van het andere geslacht, want vrouwen mag je niet meer zeggen geloof ik hihihihi…..

 6. Helemaal mee eens, trouwens Jan Cremer is zgn. literatuur terwijl die dingen schreef waar misschien zelfs Johan rode oortjes zou krijgen. Dat is dus het verschil tussen de jaren 60 en 70 en de enge ” kijk mij eens deugen cultuur van nu “

  1. Carel ik ben het 100% met je eens, en die enge ‘kijk mij eens deugen cultuur’ mot maar eens aangepakt gaan worden. Want ze verkloten heel Nederland dat stelletje linkse enge degelijke deugkneuzen groepje van D66 en Jesse Klaver en de rest van de bende….stop met het verkwanselen van onze normen en waarde bah!!

 7. Petje af. Ik weet dat je hem niet mag. Waarom hij jou niet mag denk ik te weten maar ik heb het hem nooit gevraagd dus zeker weten doe ik het niet.
  Ik ben niet boos maar echt woedend over wat er gebeurd is en hoeveel mensen de dupe zijn van het cancellen van bijna alles. Bijna alles ja, want er zijn nog twee radiostations over: Arrow Bluesbox en Grolloo Radio.

  1. Ha die Dirk, bedankt voor je reactie vriend, en inderdaad je wordt er gek, kwaad en woedend over van wat die linkse kut kliek en klootzakken allemaal aan het uitvreten zijn. Ziek ben ik ervan en of je iemand nou wel of niet mag dat mot gewoon niet uitmaken. Zo ga je niet met mensen om klaar en basta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven