DE ECHTE BRES COLUMN 19

Tuin klaar voor de zon!

Hahaha….wat is het weer ouderwets gezellig in ons mooie Nederland, het enigste wat er mooi aan is dat is het weer want mijn Corretje en ik hebben echt genoten in de tuin en we zijn wat dat betreft echte geluk en goudzoekers. Maar dat is het dan ook want ik weet niet hoe het met jullie is maar dat 4, 5 en 6 mei dat geef toch altijd wel wat rumoer in huize Bres.

Hete aardappel!

Ik ben vaak bang dat onze kanspareltjes deze drie dagen weer gebruiken om de Nederlandse bevolking te provoceren omdat het de afgelopen twee jaar niet kon omdat er natuurlijk corona maatregelen waren. Maar gelukkig is het relatief rustig geweest want bij de doden herdenking op de Dam in Amsterdam ging het ook allemaal goed gelukkig.

Waalsdorpervlakte!

Ik kijk daar zelf nooit naar want dan zie ik meestal mensen praten (de goeie niet aangesproken natuurlijk) die met een hete aardappel in hun keel zich graag horen praten, en wat er uit hun strot komt is vaak niet eens gemeend. Nee mijn Corretje en ik kijken altijd naar RTL 4 naar de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte, daar zie je vaak het gewone volk, mensen met kinderen die de kinderen het respect willen leren en bij brengen om deze gruwelijke oorlog te herdenken.

Maar hoe vaak is het in het verleden niet mis gegaan, en dan hou je toch je hart vast, maar het enige wat ik aan wandaden hoorde is dat er op de Parallelweg hier in Den Haag waar toen verscheidene verzetsstrijders zijn gefusilleerd. Terwijl de herdenking bezig was waren enkele randdebielen luid toeterend door de twee minuut stilte heen reden roepend ‘vuil nazi tuig’ en dat soort kreten. Maar dat is van horen zeggen! Wat wel zo was is dat er natuurlijk weer oorlogsgraven waren beklad maar dat is al bijna gewoonte geworden.

Maar verder was het gelukkig goed gegaan, en dat mag dan ook wel eens gezegd worden vind ik. Nou dan komen we aan op 5 mei, en na alles zo een beetje te hebben bekeken had ik het idee we gaan met ze alle feesten omdat het mag van onze regering en niet om te herdenken dat wij waren bevrijd, weg is de griep, weg is de anderhalve meter afstand zeker ook niet onbelangrijk weg is de corona. Maar waar is dat dan in godsnaam gebleven zou je zeggen. Ik weet het echt niet meer dan hoor want hebben al die mensen die een paar prikjes hebben gehad het dan allemaal voor niks gedaan. En ook is mijn vraag dan aan al die zielige ondernemers die toen geen ongevaccineerde wilden hebben ze nu ineens wel welkom zijn, waarom dan toen zo moeilijk doen.

Gekkenhuis!

Maar dat zijn natuurlijk allemaal dingen die zich in mijn hoofd afspelen en ik zou dan best eens willen weten wat nu eigenlijk waar is en wat er niet waar is. Hebben de wappies dan toch wel een beetje gelijk gekregen, waar is die QR-code gebleven, mag iedereen weer gewoon reizen. Nou die laatste vraag is eigenlijk al beantwoord als je kijk naar de beelden van Schiphol, en hoe gigantisch druk het was en nog is. Hoeft niemand dan meer die QR code te laten zien want dat heeft toch allemaal handen vol geld gekost is dat dan weggegooid geld geweest?.

Ja, en dan zijn we toch aangekomen op 6 mei de dag dat Pim Fortuyn is vermoord, (daar waren dus wel een handje vol linkse tegenstanders om de herdenk te verstoren) en ook daar heb je voor en tegenstanders van, de voorstanders natuurlijk de gewone man/vrouw die via Pim Nederland wel een stukkie veiliger en leefbaarder hadden willen maken. En de tegenstanders daar kan ik kort over zijn, bijna en ik zeg bijna de gehele Nederlandse politiek. Wie herinnerd zich die griezel van een Ad Melkert nog, Klaas de Vries en Paul Rosenmöller die het demoniseren hebben uitgevonden en mede de oorzaak zijn dat die kankâh graftak van een Volkert van de Graaf opstond.

Ik heb mij er toen heel erg in verdiept, en zelfs onderzocht, en iedereen die mijn boek ‘BRES‘ heeft gelezen weet wel hoe het zit en waarom ik daar niet meer over wil praten. Niet omdat ik zelf bang ben maar ik mot wel aan mijn Corretje, Jimmy, en toen mijn ouders nog leefde plus de rest van de familie denken. Maar ik begrijp nog steeds niet waarom deze vieze gore linkse lamlul hier in vrijheid rond kan lopen, alles gedaan krijgt wat hij wil, marathons lopen, trainen, een mooie huis hebben.

Kankâh-bak!!!!!!!

Ik begrijp het echt niet, want er was toendertijd echte linke penoze van Rotterdam die wel eens effe met hem ging praten en ook in Den Haag hoorde ik van die geluiden. Maar helemaal niks van dit alles en dat riekt naar mijn bescheiden mening toch naar stinkende gore rottigheid. Niet van de Rotterdamse en Haagse Penoze want die hadden wel gewild maar ik weet bijna zeker dat Volkert van de Graaf van hogerhand zwaar de hand boven het hoofd word gehouden. Waarom wordt deze man tijdens zijn hardloop wedstrijden zwaar beveiligd door speciale agenten, waarom krijg hij die huizen, en van wie.

Ik ga er maar weer mee stoppen met deze column want ik begeef mij weer op heel glad ijs, mijn ouders zijn dan wel overleden maar mijn Corretje, Jimmy en ik zijn nog steeds springlevend door de keuze die ik toen gemaakt heb om mijn bek maar te houden….misschien laf, maar jullie weten hoe ik er over denk “een karma is een bitch” en daar ben ik heilig van overtuigd.

Tot volgende week,

Groet van Henk Bres!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven