DE ECHTE BRES COLUMN 20


Nou de kogel is bijna door de kerk en we hebben een kandidaat om minister president te worden, Dick Schoof is zijn naam bijgenaamd (de lachende moordenaar) en is een van Nederland beste top ambtenaren. Hij is de man die is uitgekozen door de vier partijen (PVV, VVD, NSC en BBB) om ons land (beoogd, dus nog niet zeker) te gaan leiden, en zoals gewoonlijk heb ik wel mijn twijfels bij deze man. Hij heet Hendrikus Wilhelmus Maria Schoof, is 67 jaar, is geboren in Santpoort, en tot aan 24 mei 2024 was hij secretaris van het ministerie van Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst.

Ook is hij ruim 30 jaar lid geweest van de PvdA maar daar kon hij niet meer mee door een deur en heeft in 2021 zijn lidmaatschap opgezegd, en zoals hij het zelf aangeeft is hij nu partijloos. Oké dat is allemaal mooi maar deze man heeft natuurlijk al heel wat jaren aan het hoofd gestaan van de AIVD.

En dat is zoals jullie allemaal weten de geheime dienst van Nederland en dat vind ik nou niet zo leuk, want wat doet de AIVD, nou mensen bespioneren, afluisteren,(vaak onschuldig)  laten volgen, liegen, en dan kom je natuurlijk ook gauw op zijn innige samenwerking met de heer Mark Rutte, en wie weet wat nog meer voor geheimzinnigheid allemaal.

Ik ga hier in deze column niet over uitweiden maar ik heb zelf ook wel eens in de belangstelling gestaan van deze organisatie, en met zijn linkse achtergrond van bijna 30 jaar moet ik effe dan toch aan mijn hoofd krabbelen. Maar ik zeg voor nu, laten we deze man het voordeel van de twijfel geven want hij heeft opzeker kennis van zaken, en ik hoop toch wel dat hij de richtlijnen van de heer Wilders gaat volgen, zeker op het beleid van immigratie en minder, minder, minder
😉.

Ik wens hem in ieder geval een hoop succes (als hij het wordt), want het zal niet mee vallen om de puinzooi op te ruimen waarin Nederland de laatste vijftien jaar is in gestort, mede door de linkse inbreng.

Ja, en dan natuurlijk het verschrikkelijk verhaal uit Vlaardingen over dat tienjarige meisje dat zwaar gewond is opgenomen in het ziekenhuis na te zijn mishandeld door haar pleegouders. De 37 jarige Daisy en de 37 jarige John van de B werden eindelijk door de politie gearresteerd, nadat bekenden van het meisje haar zwaargewond naar het ziekenhuis hadden gebracht.

Ik word hier effe stil van want als ik iets in mijn column schrijf dan lees ik er zo’n beetje alles over om geen fouten te maken waar ik later op afgerekend word door mijn lezers (jullie dus). Maar ik ben effe gestopt niet omdat de tranen in mijn ogen stonden maar gewoon omdat ik zat te janken van kwaadheid, machteloosheid, verdriet en zeer zeker onbegrip.

Ik zal hierbij de link doen want ik ben afgehaakt met lezen van wat dit tienjarige meisje heeft moeten doorstaan, ze werd geslagen tot aan botbreuken toe, ze werd kaal geschoren, en moest van dit stelletje gore kankâh honden, in de bloedhitte met een gebroken armpje het onkruid uit de tegels vandaan halen, ik weet niet of ze toen naakt moest staan maar dat gebeurde ook regelmatig.

Ik kap met het beschrijven van de martelingen en zware klappen die die meisje kreeg, want ik word hier zo verschrikkelijk misselijk en kwaad van. Maar waarom ik dit schrijf en aanhaal is dat ik het niet begrijp, mensen, buren, bekenden, zelfs haar biologische moeder hebben aan de bel getrokken bij de politie en verschillende instanties. In het ziekenhuis constateerde ze de mishandelingen en de politie werd gewaarschuwd, die namen foto’s van de verwondingen, en hup ze werd gewoon naar huis gestuurd

Ik ben geen Einstein, of hooggeleerde, ik ben geen rechercheur, ik ben geen dokter of verpleegkundige maar ik ben maar een simpele klootzak die weinig meer kan, gewoon een ouwe lul. Maar dit had ik nooit laten gebeuren, want ik vind de mensen dit hier van af wisten en het hebben toegestaan dat dit tien jarige meisje zo zwaar mishandeld en vernederd werd even slecht als die twee longlijers die dit op hun geweten hebben.

Ik hoop dat er hier van geleerd wordt en dat er geen meisjes meer zo’n leven hoeven te hebben….niet hier in mijn mooie Nederland, en iedereen die hier van af wist mot zijn ogen uit zijn kop schamen door niks te ondernemen, en die wegkijkers mogen van mij allemaal zwaar gestraft worden.

Geloof het of niet dit is een van de weinige momenten in mijn leven dat ik het jammer vind dat ik niet in de bajes zit. Wat ik had ze samen met mijn mede gedetineerden iedere dag gruwelijk gemarteld tot de dood er op zou volgen.

Misschien een klusje voor de AIVD om dit soort zaken in de gaten te houden en gelijk maatregelen te nemen, dan krijg ik tenminste respect voor dat super geheime genootschap.

Ik hoop dat dit getraumatiseerde meisje voor de rest van haar leven enkel maar mensen in haar toekomstige leventje krijgt die haar omringen met liefde. En dat die twee gore kankâh bakken de meest gruwelijke dood krijgen die ze in mijn ogen verdienen, en ze mogen rotte en branden in de hel voor eeuwig.

Update: Gelukkig is de stille tocht voor het meisje afgelast…..ze is toch nog niet dood verdomme!!


Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

8 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 20

 1. Goed geschreven Henk en wat een diep triest verhaal. ik heb als klein meisje ook erge dingen meegemaakt thuis maar dit is nog gruwelijker. Die sporen niet in hun kop en het meisje heeft een trauma vh leven. Ik word vlg week 62 en loop sinds kort ook weer bij trauma therapie voornamelijk uit mijn jeugd.
  Hopelijk krijgt dit meisje direct de juiste hulp. Maarja je weet het maar nooit in dit land. Hoop dat karma en de politiek zijn werk doet.

  1. Dank je wel voor je mooie reactie Lammetje, en ik hoop dat je het geluk en de liefde weer weet te vinden. Heel veel sterkte en beterschap en natuurlijk groetjes van ons!!

 2. goeie weer Henk deze witte gasten zijn het dood trappen niet waard ik noem ze wit want tuig is wit en dus niet blank want daar wil.ik niet bij horen

 3. lieve Henk. het is niet te bevatten wat dat meisje heeft moeten doorstaan in haar jonge leventje. had graag met je mee gewild de bajes in en die twee een lesje te leren. maar dat de buurt én de instanties niets gedaan hebben is te bizar voor woorden.
  Verder moeten we afwachten wat die heer Schoofs in zijn mars heeft én of hij met Wilders meewerkt.

  Dikke knuffel van mij ook aan Corretje 😘

  1. Dank je wel Patricia voor je reactie, en ja ook ik begrijp het allemaal niet meer hoor. En die Schoofs, ik geef hem het voordeel van de twijfel en we zullen het gaan mee maken!! En dikke knuffel terug van ons!!

 4. Top geschreven en inderdaad moest ik ook janken, een kind zo behandelen en gewoon door kunnen gaan omdat niemand ingreep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven