DE ECHTE BRES COLUMN 19


Wat is het toch een klote lente, en kom nou niet aan met die smoesjes over klimaat verandering want daar geloof ik geen moer van. Maar goed tussen de buien door is mijn Corretje lekkâh bezig met om de tuin te spuiten met een hogedrukspuit die we effe hebben geleend van ‘Robbie T Shirt’ mijn buurman van Screenwork, en daar zijn we super blij mee natuurlijk.

Corretje wat minder want die ziet er iedere keer als ze een stukkie van de tuin heeft gedaan uit als een gepikkelde beer, maar het resultaat mag er zijn want de tegels, schuttingen en balustrade zien er weer spic en span uit. Een paar dagen geleden was het s’middags best lekker weer en we hadden net een nieuwe BBQ die we effe gingen uit testen, want dat doe je met lekker weer toch?, ondanks dat de tuin maar voor de helft schoon was.

Ik ben gauw wat worstjes, speklapjes, shaslicks en twee hamburgertjes gehaald, en dacht wie kan ons wat maken. Nou de BBQ die had er geen zin in, en iedere keer als we hem volgens de instructies aanzette sloegen de stoppen door. Na dat het vier keer was gebeurd hebben we de handdoek in de ring gegooi, en heeft mijn Corretje het via een bakplaat geloof ik gedaan en hebben we toch heerlijk gegeten buiten in de tuin.

Ja, en verder heb ik natuurlijk wel het nieuws gevolgd en daar wordt ik eerlijk gezegd helemaal depri van, weer de ge-ijkte bomaanslagen, schietpartijen (gewoon bij speeltuinen en op klaar lichte dag), een 91 jarige man in zijn eigen huis overvallen en zwaar mishandeld. Hier in Den Haag bij de Escamp is een klein hondje doodgebeten en de eigenaar van die hond fietste rustig door zonder zich om het hondje en zijn eigenaar te bekommeren……ziek wordt ik van dit soort dingen en iedere keer lijkt het wel of ik over de zelfde incidenten schrijf, maar dat is helaas niet zo, het is iedere keer ergens anders .

Ik zit dan wel eens bij mijn eigen te mijmeren en dan denk ik dat een burgeroorlog hier in Nederland wel eens waarheid zou kunnen worden, maar ja dat ben ik dan weer en mijn Corretje zegt dan dat ik het wel heel zwaar in zie, maar aan de andere kant geeft ze mij ook gelijk want je kan er niet meer omheen. En dan bedoel ik natuurlijk alle ellende die we dagelijks om ons heen zien…..en ik hoop ook dat het nieuwe rechtse kabinet werkelijkheid word en roep jullie ook allemaal om op 6 juni te gaan stemmen op de PVV…..mijn dank daarvoor.

Ik merk het echt aan mijn X (voorheen twitter) want die zure enge bericht van het extreme linkse leger worden steeds enger en dreigender. Maar dan weet je eigenlijk dat die zure poppenkast zich bedreigt voelen en aan het verliezen zijn (prachtig).

Maar, ik heb natuurlijk ook goed en mooi nieuws en dat gaat natuurlijk over de mooiste Oranje straat 2024 (want dat zijn ze nu al, terwijl ze nog maar op de helft zijn met versieren). Overal zie je die bouwers van de Marktweg in Den Haag op de tv, je hoort ze op de radio en het sterft van de filmpjes van bekende Nederlanders die achter de Marktweg staan als Oranjestraat dan natuurlijk.

Een paar jaar geleden waren er opnames door Jeroen Boom om maar effe een paar dingetjes te noemen, de burgemeester is geweest toen, verschillende soorten mensen uit de politiek (Geert Wilders), en als klap op de vuurpijl onze eigen Willem Alexander, onze koning hemzelf.

Het is mooi om Danny van Dijk te horen vertellen op de radio dat onze burgemeester van Zanen uit zijn auto stapte (in 2021) en Danny vertelde dat hij hoopte dat hij het niet erg vond maar hij had iemand mee genomen.

Nee altijd goed zei Danny, en om vervolgens oog in oog te staan met onze Koning (hoe dan), is dat vetgaaf kickuh of niet. Nu deze keer was er ergens in Breda een beetje rumoer, omdat die ook hun straatje gingen versieren met Oranje en de Haagse Marktweg ervan durfde te beschuldig van het na-apen van de verlichting van hun straatje.

Gelukkig konden de foto’s bewijzen dat de bouwers al meer dan twintig jaar hun straat versierde, waarop het straatje uit Breda hun excuses maakten. Want ik moet toegeven dat Danny en zijn bouwers niet bluffen en het gewoon doen. Ze willen ook geen ruzie met andere straten en vinden het jammer dat er in sommige straten van Den Haag de bewoners hun straat niet mogen versieren. Want zo zegt Danny we zijn echt bezig om heel Nederland Oranje te laten kleuren, en dat zou ik graag willen, hoe mooi zou dat zijn dan.

Eerlijk is eerlijk het is een volkswijk de Marktweg, een multiculturele samenleving daar in het Schilderswijk en geloof het of niet Danny krijgt het met zijn Oranje straat voor elkaar wat in heel de wereld al die grote leiders van landen niet voor elkaar krijgen. Gewoon samenhorigheid, gelijkheid, verbinden, want alle bewoners en ondernemers uit het Schilderswijk, Marokkaans, Turks of weet ik waar ze allemaal vandaan komen helpen mee (hoe dan ook, met giften, spullen, eten en bier enz, enz).

Gewoon om Den Haag weer de mooiste Oranje straat van Nederland 2024 te worden……..super allemaal bedankt, ben trots op julli
e!!

Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven