DE ECHTE BRES COLUMN 17


Hier zijn we dan weer met een nieuw stukkie, en wat een week hebben we weer achter de rug, niet te filmen gewoon. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik echt te oud ben om deze wereld waarin we leven te begrijpen. Echt waar want die ouwe van mij zei het toen al “Henk vroegâh was alles beter” en toen dacht ik bij me eigen joh ouwe rot een eind op. Maar wat heeft die man gelijk gekregen, want ik snap ook helemaal niks meer van deze tijd.

Kijk nou naar het Songfestival wat daar zich allemaal afspeelt, we sturen daar gewoon Joost heen, en Joost is niet helemaal tof in zijn bovenkamer want een goed gesprek kan hij niet voeren en hij doet allemaal dingen die ik echt niet begrijp. Hij zit op een persconferentie naast de deelnemer uit Israël en doet dan ineens een vlag over die rare uitgestreken smoel van hem.

Buiten dat stelt hij die zangeres een hele rare vraag zo in de trant van “breng je ons niet allemaal in gevaar door hier te gaan zitten, en mee te doen aan het songfestival. Maar Joost het gaat toch om het liedje, de stem, en de zuiverheid daarvan….en geen politiek, want ook het publiek schreeuwde tijdens het optreden ‘Free Palestina’ en draaide hun rug om toen Israël aan de beurt was….HOE DAN???

Die Lampe lul moet toch zijn ogen uit zijn kop schamen, want wat heeft de politiek nou met het songfestival te maken….geen ene klote toch? En hier komttie ouwe “vroegâh was alles beter” zeer zeker het Songfestival, want toen zongen de artiesten uit verschillende landen meestal in hun eigen taal, en konden de zanger en zangeressen door een ringetje gehaald worden zo goed dat ze er uit zagen, en natuurlijk met een heel orkest achter zich, en dan echt zingen om maar zo hoog mogelijk te eindigen.

Nee wij sturen weer een randdebiel met schoudervullingen die bij een raket van de NASA niet zouden misstaan en met (vind ik) een politiek liedje, Joost die de hersen- inhoud heeft van een zieke kanariepiet en enkel maar iedereen loopt te vervelen, niet ge-interviewt willen worden (dat weet je toch als je daar heen gaat). En daarbij nog dreigende bewegingen maakt naar een cameravrouw….de held. Nee hij had lekker thuis motte blijven want als je uitgezonden wordt om je land te verdedigen op het Songfestival en je vertoont dit soort gedrag dan mot je worden nagekeken door het PBC (Pieter Baan Centrum) die je dan in zijn geval gelijk doorsturen naar een TBS kliniek voor behandeling.

Ik wil natuurlijk wel Zwitserland feliciteren met het winnen van het 68e Songfestival in Malmö, maar (zucht) een non-binaire persoon, want het is geen wijf en geen vent op een draaiende schijf in een kort rokkie….help….en weer heeft die ouwe van mij gelijk, vroegâh was het veel beter. Het is allemaal zo’n beetje begonnen met die Conchita Wurst uit Oostenrijk die in 2014 het Songfestival won met het liedje “Rise Like a Phoenix”, kunnen jullie ‘het’ nog de ‘vrouw/man’ in een mooie jurk en met een ‘BAARD’.

Nee het is tegenwoordig allemaal hoe gekker en mooier en ik kijk al een paar jaar geen Songfestival meer, maar de geruchten gingen ook dat de organisatie van het Songfestival er alles aan heeft gedaan om Israël niet te laten winnen (vijfde plaats). Nogmaals het is een competitie tussen landen die een afgevaardigde hebben gestuurd om alles met zang, stem en muziek proberen om te winnen. Het is geen oorlog, het is geen politiek, het is een vermaak voor de kijker, het publiek en GEEN FREAK show.

Maar goed ik ben maar een ouwe lul die een beetje pruttelt en nergens geen verstand van heeft maar zo zie ik het en wat een ander daar van denkt dat zal me an me reet roesten, lol ;-)) en voordat jullie het niet snappen…….VROEGÂH WAS ALLES BETER….nou ja alles???


Tot volgende week.

Groetjes van Henk Bres!!

10 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 17

  1. Henk idd, maar laten we eerlijk zijn Rusland word uitgesloten ivm de Oekraïne. Israël roeit de gehele gaza strook uit en mag mee doen?

    Maar ben het met je eens we hadden beter Bassie en Adriaan kunnen sturen! Tegenwoordig lijkt het wel een circus of dat er een afdeling van Parnassia mee doet! Hoe gekker hoe beter lijkt het wel.

    Maar een ding heb je het mis, het is altijd een politiek spel geweest. landen die een hekel aan elkaar hebben of in oorlog liggen geven elkaar de hoogste punten.

    Gewoon een soort Henny huisman europa soundmix show maken…..

  2. Ja slaat de spijker op zijn kop Henk, het is voor ons ouwe lullen niet meer te volgen . Wat een wereld !! Vroegah was alles beter ? In ieder geval wel een stuk gezelliger onder mekaar . Grt Geer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven