DE ECHTE BRES COLUMN 16

Allereerst ben ik blij dat de dodenherdenking dit jaar op 4 mei overal goed is verlopen. Het is dit jaar goed aangepakt door de overheid, maar ik vind het persoonlijk alleen jammer dat het zo moet, afzettingen, fouilleren, via registreren een plaatsbewijs krijgen. Mijn Corretje en ik hebben ook twee minuten in acht genomen zoals ieder jaar en hebben deze dagen naar een serie gekeken die we hadden opgenomen van TV. De serie heette *De Joodse Raad* en ik wist natuurlijk wat er in 40-45 is gebeurd, maar als je dan naar zo’n serie zit te kijken en beseft hoe erg het was voor die Joodse mensen, gewoon verschrikkelijk.

Ik zei gisterenavond nog na de dodenherdenking (wij kijken altijd naar de Waalsdorpervlakte) tegen Corretje, ‘het gebeuren op de Dam in Amsterdam lijkt toch wel een beetje hoe het er in die serie aan toe ging in 40-45, afzettingen, fouilleren, en plaatsbewijs tonen. Corry weet dat ik het toch allemaal vaak zulke dingen een beetje zwaar in ziet maar zij was het toch deze keer wel met mij eens. Natuurlijk is het niet te vergelijken maar ik was er toch effe stil van….langer dan twee minuten in ieder geval.

Maar goed het is weer voorbij en nu dan het bevrijdingsfeest, ik hoop dat het ook net zo rustig zal verlopen als die herdenkingen op 4 mei. Maar ik zag vanmorgen in het journaal dat er hele groepen jongeren (ik hou het netjes) want in mijn hoofd noem ik deze “jongeren” heel anders hoor dat mogen jullie gerust weten. De Kermis exploitanten zijn het spuugzat en hebben er zo met deze groepen helemaal geen zin meer in. Ook sprak een meisje de wijze woorden “ze verpesten het voor de ‘gewone jongeren’  want de Kermis sluit al om 20.00 uur.

Dan denk ik weer bij me eigen, is er nou geen mogelijkheid voor burgemeesters, politie en OM om deze randdebielen (ik noem ze geen jongeren meer, want dan wordt het te verwarrend) bij de eerste verstoring van de openbare orde zoals dat zo mooi heet die groep in te sluiten met de hondenbrigade (vroeger de 0017) en de ME (vroeger de 0018) met lange lat (of korte lat maakt mij niet uit), en ze deze raddraaiers de vetpleuris slaan, zodat ze enkel nog maar om hun moeder kunnen gillen en van ellende hun zeik laten lopen.

Heleboel dingen zijn dan tegelijk opgelost, die agenten kunnen zich heerlijk uitleven vooral die Romeo’s, een goeie training voor de honden (die effe lekker kunnen bijten) en hun begeleiders hebben er ook wel wat aan, de Kermis exploitanten die zijn uiterst dankbaar want die kunnen gewoon zonder ellende hun werk doen, en ook dat meisje dat vanwege die rellende tyfusbakken niet om acht uur naar huis moet vanwege de ongeregeldheden…..nou en wie is het met mij eens, ja toch!!

Ja, en dan het geval van ‘Miesje de buurt poes’ ergens in de Pijp in Amsterdam vlak bij Claudio een vriend van mij, het beestje werd doodgeslagen en geschopt door een nog onbekende man. De politie is naarstig op zoek naar deze graf K….rlijer en dit vindt ik nou weer een gevalletje van dat de politie het rustig aan moet doen. Want ik heb liever dat de mensen die hier doodziek van zijn hem het eerste vinden.

En dan kunnen ze mij bellen om te vragen wat ze met die gore smerige klootzak motte doen, al zal dat niet nodig zijn want als ik die reacties lees van de mensen die op dit bericht hebben gereageerd wat ze met hem motte doen daar kan ik bij wijze van spreken nog een hoop leren. Wat bezield (en sommige lezers van deze column nemen aanstoot bij het woordje kankâh dus daar houd ik dan rekening mee) deze gore smerige eencellige graftak om een onschuldige lieve aanhankelijk buurkat zo op een walgelijke manier dood te maken.

Geloof mij nou dat zo’n individu niet meer dezelfde lucht in mag ademen als ik, en ik wens hem dan ook de meest pijnlijke dood toe die de mensen maar kunnen bedenken. Kunnen jullie je nog herinneren die container die was ingericht als martelkamer, iedereen sprak zijn afschuw hierover  (ook ik deed dat) en vroeg zicht af hoe het mogelijk was dat zoiets bestond in Nederland. Nou daar motte ze die smerige katten moordenaar in opsluiten net zolang totdat hij mol is, en hem bewerken met die apparaten die je toen zag liggen in die martelcontainer.


Tot volgende week.


Groetjes van Henk Bres!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven