DE ECHTE BRES COLUMN 04

We zaten zoals gewoonlijk weer eens tv te kijken toen verschrikkelijke nieuws langs kwam over die ontploffing in de wijk Schammenkamp in Rotterdam-Zuidwijk, wat een klap mot dat geweest zijn want er was zo wat een halve straat weg. Daarbij waren er drie doden bij te betreuren en ik denk dat iedereen wel de verschrikkelijke beelden heeft gezien dat de nabestaande van de overledenen over de hekken klommen om hun familielid te zoeken en ook te vinden.

Ik kan mij de emotie zonder meer begrijpen, maar ook de kant van de politie en brandweer omdat het niet veilig was om daar te gaan zoeken omdat er instorting gevaar was. Maar gelukkig hebben ze de doden gevonden en geborgen zonder dat er verder ongelukken zijn gebeurd. Maar nu zijn we een paar dagen verder en eigenlijk hoor je steeds het zelfde nieuws, namelijk dat de doden zijn gevonden en dat het onderzoek in volle gang is.

Ze weten dus niet of het een aanslag was of een gaslek of wat anders en daar hoor je nou nog helemaal niks van. Ja, op een persconferentie werd dit wel allemaal benoemd maar het blijft onduidelijk wat het nu is geweest. Nogmaals ik ben niet van de complotten, maar ik vind dit wel lang duren hoor, en ik bedoel daar mee dat als je sommige beelden gaat vergelijken met de oorlog in de Oekraïne of in de Gaza dan zie ik dezelfde schade aan huizen die gebombardeerd zijn.

Nou weet ik zeker dat die ontploffing niet komt door een bombardement, maar sorry ik vind het te erg om de schade toe te kennen aan een cobra (illegaal vuurwerk) of een gaslek. Nee daar is de schade veel te groot voor denk ik en ik ben benieuwd wat het dan is geweest.

Nou ben ik dan effe voor me eigen aan het denken gegaan, en ik vind het verdomd frappant dat de politie in Rotterdam een paar dagen voor deze vernietigende explosie een raketwerper heeft gevonden. En wie verteld mij dan dat deze of een soort gelijk exemplaar niet gebruikt is in de Schammenkamp, gewoon om uit te testen of hoe het werkt zo’n ding. Ik hoop dat ik het mis heb hoor lieve mensen, maar we leven tenslotte in een tijd dat je voorzichtig moet zijn en eigenlijk alles mogelijk is. Ze zijn hier eerde gebruik die raketwerpers, dus zo gek is het niet. En ik ben toch liever achterdochtig en wantrouwig in deze tijd.

En omdat we het nou toch over achterdocht en wantrouwen hebben, kan iemand mij misschien uitleggen hoe het mogelijk is dat het OM tot een eis komt van driemaal levenslang in de zaak van de moord op Peter R. de Vries. Natuurlijk gerechtigheid, want het was een laffe moord met voorbedachte rade en er was zeker sprake van ontwrichting van de samenleving. Tot zover ben ik het helemaal met het OM eens want het was ook echt schokkend.

Maar (daar komt mijn achterdocht weer te tevoorschijn) hoe is het dan mogelijk dat toen in het Mediapark de heer Pim Fortuyn werd vermoord en iedereen zicht dat nog kan herinneren als de dag van gisteren, heel Nederland geschokt was (vele malen erger dan op de moord van Peter R. de Vries) en een grotere veel ontwrichting van de maatschappij was. Die laffe hond van een Volkert van der Graaf met fluwelen handschoenen is aan gepakt met die paar jaar dat hij echt gezeten heeft.

Alles heeft die galbak voor elkaar gekregen en dat is echt te veel om op te noemen, hij zou gaan emigreren (mooi niet) hij loopt marathons, hij heb maar een paar jaar gezeten en ook daar werd hij behandeld als de een of andere BN’er…..nee ik kan het niet rijmen met elkaar.

Ja, natuurlijk Henk zullen de mensen dan zeggen maar dat zijn twee verschillende zaken en niet te vergelijken. Dat zal best wel maar toen Peter R. de Vries op een laffe manier werd vermoord was iedereen geschokt en vond het verschrikkelijk. Maar toen Pim was vermoord was het alsof de wereld effe stilstond, en het was trouwens nog de eerste politiek moord in Nederland. Nee ik krijg hier toch een hele vieze smaak van in mijn bek, en dan hou ik het nog netjes maar eigenlijk heb ik gewoon braak neigingen en vind dat er duidelijk met twee maten word gemeten.

UPDATE: De dodelijke explosie die maandagavond een wooncomplex in Rotterdam verwoestte, is mogelijk veroorzaakt door een drugslab, meldt de politie. In het puin zijn verschillende attributen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van verdovende middelen.

Tot volgende week,

Groet van Henk Bres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven