DE ECHTE BRES COLUMN 02

Wat zijn we toch een watjes geworden de laatste twintig jaar niet te filmen. Ik kom al jaren in Oostenrijk, en daar is het allemaal goed geregeld en dan heb ik het natuurlijk over het weer. De wegen zijn daar gewoon goed te berijden (oké soms is er een pas afgesloten, maar dat is vaak door neerstortende rotsblokken die door het slechte weer dan op de weg liggen. Ik heb zelfs hele stukken weg gezien die weg waren geslagen door het riviertje wat uit zijn oevers was getreden maar niks geen paniek of zo, nee de volgende dag waren ze al weer hard aan het werk om de schade te herstellen.

Maar de treinen rijden op tijd, zelfs de stoepen zijn vrij van elk vlokje sneeuw. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor Zwitserland daar weten ze ook wel om te gaan met een beetje sneeuw en gladheid. Maar hier in Nederland is het paniek als er maar een centimeter sneeuw dreigt te vallen, of bij harde windstoten, nee het is hier gelijk code rood of geel en echt alles is in paniek.

De ene dag zie ik dat het waterpeil zo hoog is dat de woonboten los slaan en de mensen worden geëvacueerd en een dag later zie ik op de tv dat er woonboten droog zijn gevallen. Ik zal het wel niet snappen allemaal hoor maar de ene keer zijn ze de dijken aan het doorsteken en de andere keer moet er dijkbewaking zijn……nee ik vind het allemaal paniekvoetbal want daar is de Nederlandse media goed in.

Natuurlijk is het erg als er voor de vierde keer je huis onder gelopen is door een storm genaamd Henk, ziek ben je er dan van wat logisch is, maar waarom gaat het dan in Oostenrijk en Zwitserland wel goed. Ik weet het niet hoor maar volgen mij ligt dat toch bij de politiek of de gemeente waar die soort dingen zich afspelen. Het is dan toch normaal als je huis 1 x is ondergelopen dat er maatregelen worden getroffen om te zorgen dat dit geen tweede, derde of vierde keer gebeurd.

Maar we zijn alweer aan de volgende storm toe, en die heet Isha dus daar kan ik de schuld niet meer van krijgen
😂

Maar wat ik nu van de week weer ergens las daar springen mijn balluh van schrik kleur want hoe gek mot je het hebben hier in Nederland. Ik meen dat het ergens in het Parool stond. Daar stond ik te lezen en ik citeer “Elke hondenbezitter zou zijn viervoeter moeten inruilen voor een vluchteling”.

Echt waar als hun liegen lieg ik ook maar ik heb het gelezen, er stond zelfs nog onder “Net als Jan van Zomeren vorige week vindt Nettert Smit dat er te veel honden zijn in Amsterdam en in het hele land, en een beter beleid is dan ook gewenst”.

Ik ken allebei de heren niet en ik wil ze niet kennen ook want ik heb al een hoop rare dingen genoemd in mijn vele columns maar met dit bericht is toch wel de grens van accepteren  en het over mij heen laten komen toch wel bereikt. Dus met andere woorden ik mot mijn allesie, een van de liefdes van mij leven en ook van mijn Corretje motte ruilen voor een vluchteling. Ik geloof niet dat dit bericht waar is want zo iets kunnen ze volgens mij nooit waar maken, maar we leven in een hele rare tijd en zeg nooit, nooit.

Maar geloof mij nou maar als ik Jimmy mot inruilen voor Achmed, Ali, Melokuhie, Lubanzi, Amongelang of ene Siyabonga uit verwegistan dan zijn de rapen gaar daar kunnen jullie vergif op innemen. Ten eerste de vluchteling die ik door mijn strot gedouwd krijgt die vinden ze nooit meer, en die Jan van Zomeren en die Nettert Smit die dit idee hebben geopperd motte van af die tijd kunnen kogelkoppen want gelukkig heb ik hoop vrienden die dat graag voor mij willen doen.

Zijn deze vrienden niet beschikbaar op dat moment dan heb ik nog wel een paar honderd ideeën om deze smerige randdebielen (en ik vind dat ik nu heel erg netjes ben) koud te maken………

Want ik zeg het nu maar luid en duidelijk…..iedereen die aan mijn Corretje en Jimmy komt sterft, en het laatste wat ze zien is mijn glimlachende gezicht……Amen!!!!


Tot volgende week, en de groetjes weer van Henk!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 02

  1. Henk ik hoop voor ons allen dat de opmerking over de vluchteling in huis i.p.v. een lieve hond de grootste onzin blijft, want ik laat me ook geen vreemdeling in de strot douwen, laat staan in mijn huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven