DE ECHTE BRES COLUMN 01

Zo nogmaals allemaal de beste wensen, want dat mag nog wel denk ik, weet eigenlijk niet tot hoelang je dat mag doen maar bij mij houd het vanzelf wel op als ik iedereen heb gehad. Ik had vroeger een maat, en die zullen jullie ook nog wel kennen want die (Ron Menke) had een bloedhekel aan Kerst.

Dat was ook het enige waar mee we ieder jaar het niet over eens waren want ik ben er gek op. Ik was vaak bloed jaloers op hem want hij reed op het buitenland en vaak naar Engeland, en als hij dan naar Londen was geweest bleven de foto’s van de prachtige Kerst versieringen daar binnen stromen.

Corretje en ik zijn er wel gek op, en ik ben nu flink aan het balen want ze is net begonnen om het hele huis te ontdoen van onze Kerst versiering, en geloof mij nou als ik zeg dat er niemand is die een Kerstboom mooier op kan tuigen en het hele huis eigenlijk dan mijn Corretje. Maar goed ik weet ook dat het niet het hele jaar kan blijven staan maar ik weet niet hoe jullie het beleven maar ik ben er echt een beetje van slag van.

Helemaal kaal vind ik het en geen klote meer aan, maar het kan altijd erger want mijn schoonzusje Henni heeft haar Kerstspullen al vlak na Kerst weer in de dozen gepropt en weggelegd tot het volgende jaar. Ja, en wat die Menke had met de Kerstdagen heb ik nu met oud en nieuw.

Ik vind daar al jaren geen klote meer aan en we liggen de laatste jaren lekker vroeg op bed om te Netflixen want er is ook geen tering op de televisie, ja wat overrijpe zure linkse cabaretiers die hun gal mogen uitspugen waar de honden geen brood van lusten bij de linkse omroepen, en sommige die zien er daarbij uit dat ze ze enkel nog maar af hoef te leggen bbbbrrrrrr…..ja toch Dolfie Jansen.

Tja, en dan komt de dagen naar oud en nieuw vanzelf weer de ergernissen als je het nieuws een beetje volgt, hulpverleners belaagt en gemolesteerd. En ik ben het niet alleen die er zo over denkt hoor want mijn beste kameraad Danny, echt een diehard oudejaars vierder vind er ook niet zoveel meer aan. De vuren worden eerder aan gestoken omdat de wind verkeerd staat. En waar is de tijd gebleven dat je op iedere hoek van de straat op nieuwjaarsdag om moest rijden van de uitgebrande vuurstapels.

Wie herinnerd zich nou niet die vuren waarin  de hele buurt aanwezig was om elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen en te genieten van het normale vuurwerk waarbij die voetzoekers eigenlijk nog het engste waren. Nee als je tegenwoordig je hond effe uitlaat en een paar van die pleurislijders gooien vuurwerk naar je hondje dan heb je tegenwoordig de kans om doodgeschopt te worden, en dat vind ik walgelijk.

Ik zag bij “112 vandaag” op tv een ex politie agent praten en daar was ik het volledig mee eens. Hij vertelde dat er cobra’s 9 en andere soort (fragmentatie) bommen naar de politie en andere hulpverleners werd gegooid of geschoten. Hij vertelde toen dat er in de politiek stemmen opgingen om die raddraaier aan te pakken en de bivakmuts te verbieden. Ja alsof dat zou helpen want dat hebben ze wel een sjaal en een capuchon op.

Nee zei hij er is wettelijk maar een organisatie die het geweld monopolie heeft en dat is de politie, dus als een teaser, gummilat en pepperspray niet meer helpen en als de agenten in kwestie dat met dat soort zwaar vuurwerk belaagd worden dan is er maar een remedie tegen en dat is na het verplicht waarschuwing schot gericht schieten.

En laat ik het daar nou helemaal mee een zijn Je mot die gezwellen bij de kop aanpakken, en ik zweer je dat als er een paar door de wouten zijn neer geknald ze volgend jaar allemaal met babyscheetje naar elkaar aan het gooien zijn de lafzakken.

En nu zijn er mensen die zeggen “ja maar Henk heb jij dat nooit gedaan dan”, dan kan ik eerlijk zeggen dat ik nooit dit soort (fragmentatie met balletje en spijkers) bommen, waar hele huispuien, bushokjes en bruggen de lucht ingaan gelijk de Gaza strook of in de Oekraïne naar hulpverleners heb gegooid.

Maar ik hoop dat de politiek nu eens is wat goeie beslissingen neemt, en dat niet alleen voor wat ik nu in mijn column heb geschreven maar gewoon alle misverstanden en idiote, verwarde, randdebielen van links en recht is goed aan gaat pakken en beslissingen nemen waar mensen hier in ons mooie Nederland wat aan hebben.

PS: En al die kut dingen waar ze zich nu druk om maken gewoon laten waaien en meer naar de mensen luisteren die in het veld of aan het bed staan, in plaats van naar al die volgevreten zogenaamde specialisten die het zogenaamd zo goed weten en enkel maar denken hoe ze hun dikke vetgespekte rekening kunnen blijven vullen met wat onzin te verklaren.

Dus mijn hoop voor 2024 is dat het kaft van het koren word gescheiden, en dat na het reces als de heren en dames weer terug gevlogen zijn van weet ik waar ze zijn geweest er klappen zullen vallen en de juiste mensen op de juiste plaats komen…..dat wens ik iedere welwillende Nederlander en goed geïntrigeerde buitenlanders toe.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 01

 1. Helemaal mee eens Henk, gewoon voor hun flikker schieten, zo’n cobra is gewoon een handgranaat, dus poging tot doodslag, of zelfs moord.
  Dus gewoon schieten, want dat is voor mij 100% noodweer.
  En justitie moet zich hier niet mee bemoeien, anders zou ik als diender gewoon mijn wapen inleveren, en tegen meneer de aanklager zeggen, ga zelf maar de straat op sukkel.
  Het is gewoon het schuim der aarde die reltrappers.
  Dus oog om oog tand om tand, dat wisten ze 2000 jaar terug ook al.
  En niet alles maar bedekken, met het de zo genoemde beschaafdheid, het houd een keer op.
  Want straks gaan mensen het recht zelf in handen nemen.
  De bal ligt bij jullie politiek, maar ik verwacht er zoals gewoonlijk niet te veel van.
  Rob

 2. Henk en Corretje ook van Gerard en mij de allerbeste wensen voor 2024 en met jou Henk hoop ik ook dat de vandalen op Oudjaarsavond eens goed aangepakt worden.
  Siervuurwerk is leuk om naar te kijken, maar alle andere zooi mogen ze van mij overal verbieden.
  Laten we hopen dat alles ooit eens beter wordt.
  Wij hebben nog heel veel Kerstdecoraties in huis staan en hangen, helaas gaan we het vanaf morgen weer 10 maanden opbergen.
  In november beginnen we weer opnieuw.

  1. Hier idem dito Marian, alles is weer weg en in november staat het erg gelukkig weer (vind het zo gezellig). Weer bedankt voor je reactie en de groetjes aan Gerard.!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven