DE ECHTE BRES COLUMN 50

Allereerst wil ik al mijn lezers en lezeressen een paar hele fijne KERSTdagen toe wensen. Ik schrijf KERSTdagen natuurlijk in capslock omdat bijna overal waar je kijkt in de winkels bijvoorbeeld, op tv en ook in de reclame de KERSTdagen ‘feestdagen’ en  een KERSTstol feeststol worden genoemd. En als ik ergens een hekel aan heb dan is het dit wel, want het lijkt wel of iedereen vooral de media dan en de winkels bang zijn om het woordje Kerst te gebruiken omdat ze de mensen uit de moslim gemeenschap niet willen beledigen of willen krenken op de een of andere manier.

Dan denk ik bij me eigen waar is het eind en waarom, wanneer houden ze op om de kont van de moslim gemeenschap te likken. Weten ze meer dan wij, weten ze dat wij eerdaags ook allemaal moslim motte worden soms. Waarom moeten er nu zo nodig hoofddoeken toegestaan worden bij BOA’S hier in Den Haag, ik snap het allemaal niet meer hoor. Ons land word op dit moment niet bestuurd, ja door een stelletje ontslagen elitaire klootzakken, die toch nog effe hun zin willen krijgen, en er op wat voor manier dan ook wat kleine wetje er door proberen te krijgen.

Kom op Geert het volk heeft niet voor niks massaal op de PVV gestemd…..en doe je best en gaat er in 2024 tegen aan, zodat er gebeurd wat de bijna 4 miljoen stemmer ook willen en daar hoor zeker ook bij dat we niet worden bekeurd door een hoofddoek. Het is zo vreemd want ze zeggen dat deze boa’s ook zichzelf moeten kunnen zijn, en dan vraag ik mij af wat zijn ze dan zonder een hoofddoek, ik weet het niet hoor maar het zal wel weer aan mij liggen.

Ja, en ik weet niet of jullie het gehoord hebben maar als jullie boodschappen aan het doen zijn bij de AH of Jumbo om er maar een paar te noemen en je vergeet wat af te rekenen (per ongeluk of expres, dat weet ik niet natuurlijk) je dan bekeurt kan worden door de manager van deze winkel. Ja echt waar, je krijgt dan een boete van € 181,- en je mag een half jaar niet meer in de winkel komen. Echt waar en dat is toch niet te
filmen. Deze man heeft helemaal geen bevoegdheden, ja om je staande te houden en de politie te bellen meer niet.

Het zal je maar gebeuren dat je wat vergeet af te rekenen en deze manager zegt ‘zo meneer Bres u bent vergeten om uw condooms af te rekenen dat is dat € 181,- alstublieft’. Nou geloof mij nou maar al mot ik een stokbrood uit de schappen pakken waarmee ik hem net zolang mee zou slaan totdat hij mij smeekte om naar huis te gaan met een volle tas (gratis) met boodschappen (grinnik). Nee het zal me niet gebeuren dat zo winkel manager je een boete op kan leggen, volgens mij mag het niet eens want ook sommige BOA”s mogen niet eens bekeuren dacht ik.

Maar goed om deze column met goed nieuws af te sluiten (voor de kerstgedachte), een van de demissionaire elite minister Piet Adema heeft er voor gezorgd dat er een nieuwe wet komt in 2024 met betrekking tot verwaarlozing en mishandeling van beesten. Word er zo’n grafbak gepakt dan volgen er zwaardere straffen, als eerste motte ze een cursus gaan volgen (dat in de lichte gevallen), en in de zware gevallen krijgen die dierenmishandelaren een algemeen houdverbod.

Ook worden de straffen zwaarder want die zijn nu 3 jaar cel en € 22,500 boete en dat word 5 jaar brommen en € 100.000 boete, en dat klinkt mij als muziek in mijn oren want het is hard nodig dat een dier (met namen katten, konijnen en honden) geen ding meer zijn maar levende wezens.

Ik loop altijd te kankeren op onze bewindslieden (vaak terecht) maar deze Piet Adema wil ik dan bedanken, ook Dion Graus en iedereen die deze wet hebben mogelijk gemaakt voor hun inzet.

Nogmaals hele fijne Kerstdagen, geniet van elkaar en laat de hele linkse kliek de (vul zelf maar in) krijgen


Tot volgende week

Groetjes van Henk Bres


12 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven