DE ECHTE BRES COLUMN 49

Allereerst wil ik Martin Bosma van de PVV feliciteren met zijn overwinning. Eindelijk is het gelukt en krijgt Nederland een Tweede Kamer voorzitter die het verdiend. Want deze man heeft alles in huis wat een goede voorzitter nodig heeft, allereerst enorm veel humor, hij is welbespraakt, verstaat ook Jip en Janneke taal, is iemand die bijna overal verstand van heeft en er over mee kan praten, weet hij iets niet dan leest hij zich zorgvuldig is…..nee we mogen dankbaar zijn dat hij het is geworden.

Ik keek wel eens (zoals vele onder ons) naar de debatten op tv en zat ik mij heel vaak te ergeren als de vorige voorzitters mensen niet lieten uitpraten. Soms nijdig waren op sprekers die vaak niet waren aangesloten bij of op de linkse kliek, die probeerden dan hun frustraties te verbergen wat vaak niet lukte. Maar aan dat tijdperk is nu gelukkig een einde gekomen.
Echt waar ik raad het iedereen aan (mocht het onderwerp je interesseren natuurlijk) af en toe een debat te gaan kijken op tv en je zal dan zien wat (dat weet ik nu al bij voorbaat) een super Kamervoorzitter Martin Bosma is alleen al door zijn kennis van zaken.

Zijn jarenlange ervaring als Tweede Kamerlid en veel humor want als er twee kemphanen aan het debatteren zijn dan laat hij het niet uit de klauwen lopen en dat weet ik zeker dat de heren of dames die een fel debat hadden met een glimlach op hun gezicht weer plaats nemen in hun stoelen. Dus eigenlijk gewoon iemand die terecht Kamervoorzitters is en zeker, zeer zeker beter voor Nederland en de Nederlandse politiek.

Ja, nu genoeg over de politiek geluld want ik zit mij bijna iedere dag dood te ergeren aan de berichten van het programma 112 vandaag op RTL 5. En dan met name de berichten over die bomaanslagen. Ik weet niet of het bommen zijn want er is tegenwoordig genoeg (illegaal) vuurwerk te krijgen dat net zo hard knalt als een handgranaat en misschien nog wel erger.

Niet normaal vind ik dat want ik geloof dat hier in Nederland dit jaar al als een paar honderd van die aanslagen met illegaal zwaar knal vuurwerk zijn geweest. En daar begrijp ik helemaal geen ene klote van want bij de een of andere loodgieter is het zeker al 8 x voorgekomen dat de ruiten en deuren (ook van de buren) er worden uit geblazen. ondanks extra surveillance van de politie en camerabewaking.

Dus hoe kan dat nou wat is er dan mis met het politie toezicht, camera toezicht? Mensen uit de omgeving zijn het spuugzat en er zijn er ook die bang zijn en hun hondje niet meer durven uitlaten. Gewoon omdat ze bang zijn om te worden op geblazen. Laatste keer dat ik zat te kijken naar 112 vandaag was er een bomaanslag geweest ergens in Vlaardingen en twee uur later was er een aanslag geweest net zoals die in Vlaardingen maar nu geloof ik in Dordrecht, bij precies het zelfde adres en huisnummer als de eerste bom (vuurwerk) aanslag.

Ik snap het niet hoor als wij vroeger een fikkie maakte met oud en nieuw en we hadden te hard vuurwerk, kwam de ME je effe een bezoekje brengen en was het klaar en afgelopen, en nu blazen ze hele voorgevels eruit en ze kunnen die gasten op de een of andere manier niet te pakken krijgen.

Nu we het toch hebben over oud en nieuw en harde knallen waar de overheid dan wel met een algeheel vuurwerk verbod wil komen, dat vind ik ook helemaal geen goed idee. Natuurlijk iedere winkelier die illegale rotzooi verkoopt aanpakken en vergunning intrekken, bij lui die het uit een ander land gaan halen grenzen zwaar bewaken en gewoon alle auto’s controleren die Nederland in komen.

Nee mensen zeg toch zelf, we zijn allemaal opgegroeid met vuurwerk, het hardste waren de strijkers en vooral mooi heel mooi siervuurwerk. Ik kan dat met plezier naar kijken en ik hoop ook dat dat nooit zal verdwijnen. Er zijn mensen die gelukkig met hun hond of kat of wat voor huisdier dan ook naar de een of andere locatie/park gaan waar het wel verboden is en dat vind ik een grandioos idee vooral als je dieren doodsbang zijn.

Maar gelukkig is mijn hondje niet zo bang voor vuurwerk maar ik neem wel ook mijn maatregelen door hem na 17.00 uur niet meer uit te laten en tegen die smerige randdebielen die speciaal rotjes of knal vuurwerk naar honden gooien die wel uitgelaten worden omdat het niet anders kan heb ik een fantastisch goed idee…….met een paar man beetpakken en hem zelf laten kiezen of de vuurstapel optieven of bij gebrek aan een vuurtje zo’n harde knaller in zijn bek douwen en aansteken die hap. Wedden dat ze het nooit meer doen.

Nou dit was hem weer en volgende week ga ik jullie lekker een paar hele fijne Kerstdagen (geen feestdagen) en een gelukkig 2024 wensen.Tot volgende week

Groetjes van Henk Bres

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven