DE ECHTE BRES COLUMN 48


Wat gaan die weken toch hard, maar het kan mij niet snel genoeg zijn want deze aankomende week zit ik weer 4 dagen in het ziekenhuis. Niet om er te blijven maar voor onderzoeken, maar als dat gedaan is wil ik weer dat de tijd het rustig aan doet want mijn Corretje heeft huize Bres weer omgetoverd tot een Kerstpaleisje, en dat mag van mij heel lang duren. We hebben nu al een klein beetje strijd wanneer alles weer in de ouwe vorm word terug gedraaid, met andere worden wanneer de Kerstversiering weer de kelder in gaat.

Maar ik wilde jullie toch wat vertellen dat mij bezig houd deze weken want zoals iedereen weet ben ik een ochtend mens en lig ik s’avonds best vroeg op mijn nest. Rond negen uur hebben we het wel weer gehad en gaan we naar bed, niet gelijk slapen natuurlijk nee want dan gaan we zoals dat tegenwoordig heet Netflixsen. Gewoon een beren goeie film of serie kijken tot een uurtje of elf.

Nu hebben we pas een hele goeie serie gezien die ‘El Dragon’ heet en daar kunnen wij dan echt van genieten. Maar nu zijn we aan een nieuwe serie begonnen van 6 afleveringen genaamd ‘Het Gouden Uur’ en dat gaat over politie, AIVD en terroristen. Ik wist dat niet maar we zijn nu bijna aan het einde van de serie en geloof mij nou dat deze serie echt een aanrader is.

Het is gewoon zo realistisch en echt dat ik er van gruwel en ik zit er s’morgens nog aan te denken hoe mensen dat kunnen, ik ga hier niet verklappen hoe, wat of waar, maar het gaat over een stelletje afghanen die aanslagen plannen en ook uitvoeren. En dan wel zo levensecht dat het gewoon eng en griezelig is, natuurlijk is het maar een film maar dit is zo goed in elkaar gezet dat je denkt zo gebeurd het echt, dit zijn hun beweegredenen, en jullie geloven het of niet maar dat baart mij echt zorgen.

Mijn Corretje en ik ook zijn gek om naar een Kerstmarkt te gaan maar door deze serie je gelooft het of niet ben ik daar huiverig voor geworden want het is natuurlijk de tijd  weer dat we opgeschrikt worden dat er weer een vrachtwagen over het winkelende publiek is heen gereden. Of dat er weer in mooie versierde kerstwinkels of evenementen de kalasnikofs worden leeg geschoten door extremistische moslims en dat de serie op Netflix waarheid word.

Ik ben niet gauw bang, maar dit gevoel gaat niet weg en ik weet bijna zeker dat zoiets weer gaat gebeuren, hoeft niet in Nederland te zijn maar dat kan ook zomaar in Duitsland, Zweden of Frankrijk gebeuren. Ik las bijvoorbeeld vanmorgen dat er een Isis strijder weer graag naar Nederland wil komen, waarom nou gewoon zegt hij de Isis vrouwen werden toch ook opgehaald en weer naar Nederland gebracht.

Ik hoop het niet lieve mensen, want dan heeft deze regering (demissionair) bloed aan hun handen, en ook alle andere regeringen die dan weer zwaar geschokt zijn en dat ze er niets aan konden doen want hij was niet in beeld bij de AIVD, en ook zijn buren vonden het een hele aardige jongen die lief was en zelfs boodschapjes deed voor de ouwetjes in de straat.

Nee het zijn echt wolven in schaapskleren, en ik raad jullie echt deze serie op Netflix aan, waarom nou heel gewoon een gewaarschuwd mens telt voor twee. En als je dan toch naar de een of andere Kerstmarkt toe gaat wees dan alert en hou alles in de gaten. Of gaat naar een Kerstmarkt toe die zwaar beveiligd is met betonblokken aan beide kanten van de straat. En natuurlijk ook zwaar bewapende politie of speciale eenheden van de Marechaussee.

Weet je ik heb deze column uit mijn gevoel geschreven, niet om jullie de stuipen op het lijf te jagen maar om gewoon te hopen dat jullie alert zijn. Ik werd gewaarschuwd op de een of andere manier door naar deze serie (onbewust) te kijken en ik hoop echt dat ik het helemaal mis heb en dat ik beren op de weg ziet zitten die er helemaal niet zijn, en wens jullie een veilig bezoek toe naar wat voor Kerst evenement dan ook

Met vriendelijke groet van Henk Bres.

Tot volgende week!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 48

 1. sterkte met alle onderzoeken en dat we elkaar niet tegen komen dat is ook gek. maar voor jou en Corretje hele fijne dagen en voor 2024 alle goeds en heel veel gezondheid auwuh vriend.

  1. Ha die John, weer bedankt voor je reactie en jij natuurlijk ook hele fijne Kerstdagen en een gelukkig maar vooral een gezond 2024

 2. Beterschap met je gezondheid
  En wat ook een goede serie is ?
  House of cards ! Denk maar goed na !! Als je de serie heb gezien 🧐

 3. op de alle eerste plaats sterkte met je onderzoeken in het ziekenhuis.
  en heb deze serie ook gekeken ,soms denk ik wel eens omdat allerlei vormen van geweld op tv te zien is .
  Een aanleiding is om het uit te proberen ,ik hoop dat alles in vrede verloopt en dat er in 2024 hoop gaat veranderen in positieve zin .
  wens jullie hele feestdagen toe in gezondheid en liefde

  1. Dank je wel weer voor je reactie Jolanda, en wij wensen jou ook hele fijne Kerstdagen en een gelukkig maar vooral een gezond 2024…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven