DE ECHTE BRES COLUMN 41


Ben de hele week al aan het denken, nou zeggen jullie natuurlijk ‘Henk dat mot je aan een paard overlaten want die heeft een veel groter hoofd dan jij’, en daar hebben jullie gelijk in. Maar ik heb de hele week natuurlijk het nieuws gevolgd, en dat werd beheerst door Israël en de Gaza, of te wel Joden versus Hamas. Maar ik wil daar helemaal niet over schrijven omdat ik het walgelijk en afschuwelijk vind wat er daar is gebeurd.

De agressor die begonnen is was natuurlijk Hamas, en ik hoef het jullie eigenlijk helemaal niet uit te leggen hoe verschrikkelijk ik het vind dat er kinderen en vrouwen op een gruwelijke walgelijke manier zijn vermoord. En wat er nu op stapel staat een groot grond offensief van uit de kant van Israël is ook niet goed te praten. Ik zeg eerlijk dat ik pro Israël ben en en tegen Hamas, gewoon omdat dat mijn gevoel is. Maar ik wil in deze oorlog geen partij kiezen, en gewoon de menselijke kant van wat ik niet begrijp en hoe ik het zie.

Ik weet dat Hamas wordt bestempelt als een terroristische organisatie en dat geloof ik graag, want als ik zo een van de leiders hoort vertellen dat  ze de hele wereld willen veroveren dan heeft dat wel een kern van waarheid.

Ik weet niet wat ik dan ook geloven moet in het nieuws, een vrouw/meisje gruwelijk vermoord, kinderen waarvan de ouders werden vermoord werden in hondenkooien door de stad gereden (ik heb deze filmpjes zelf gezien) en dat maakt mij ziek en misselijk. Want oké ik zeg ook wel eens gauw van die motte ze zijn kop eraf hakken of die motte ze zo of zus doen, maar ik zeg het alleen maar ik zou dit soort martelingen nooit uitvoeren.

Ook de Palestijnse kinderen en vrouwen hebben en krijgen het moeilijk want Israël sluit het water en de stroom  eraf en die krijgen dagelijks een bommen regen over zich heen. Het is wel een verschil natuurlijk dat Hamas zonder waarschuwing is begonnen en Israël heeft de Gaza gewaarschuwd dat ze nu weg motte uit de Gazastrook.

Nee het is te gruwelijk voor woorden allemaal maar er zijn een paar dingen die ik niet begrijp. Een daar van is dat er toch ergens een ‘Conventie van Genève’ is die ondertekend is door alle landen (195) van de wereld, behalve de Verenigde Staten en Zuid-Soedan. Het verdrag van Genève is op 17 juni 1925 getekend maar niet bekrachti, en het protocol trad in werking op 2 februari 1928.

Maar het is zo dat militairen waaronder burgers en krijgsgevangenen worden beschermd door de Geneefse Verdragen, en er staat in dat je
“Geen geweld mag gebruiken tegen burgers.
Je moet onnodig leed voorkomen.
Je mag niet alle wapens gebruiken.
Je mag geen krijgsgevangenen mishandelen.
Medisch personeel moet iedereen helpen.
Je mag hulpverleners niet hinderen of aanvallen.

Ik weet er geen donder van en heb dit effe opgezocht, en wat mij ook opviel is dat Hamas zomaar Israël kon binnen vallen”, want iedereen weet toch wel dat de Israëlisch geheime diens “De Mossad” de beste is van de gehele wereld, en die weten dan niet dat Hamas komt binnen vallen met als gevolg meer dan 600 doden…..dat lijkt mij heel stug en haast niet te geloven.

Wat mij ook van het hart moet is dat in heel Europa niks anders te zien is, in de media in ieder geval van Palestijnse vlagen die worden gezwaaid door feestvierende mensen die juichen dat Hamas baby’tjes heeft onthoofd en…..ach veel meer ellende….als je de haat ziet in de ogen van deze feestvierende sympathisanten Van Hamas dan begrijp ik niet dat er in deze landen waaronder Nederland niet word opgetreden tegen deze walgelijke figuren.

Burgemeesters die de Israëlische vlag niet durven te laten wapperen boven het stadhuis en zeker in de grote steden van Nederland Joodse scholen die uit angst dicht blijven en zwaar bewaakt worden. Dan heb ik toch wel een klein beetje het idee wie in deze de agressor is.

Nee, dan is die Hongaarse president toch wel een man met ballen want die heeft verboden dat in zijn land er geen demonstraties meer mogen worden gegeven door terroristische organisaties.

Ik heb er toch over geschreven maar had het liever niet gedaan want het is echt te gruwelijk voor woorden en ik hoop dat er van beide kanten gauw een staakt het vuren komt.

En ik vraag mij af…..in hoeverre zijn wij de gewone burgers nog veilig in Nederland…….ik weet het niet.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!


8 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 41

  1. Goed stuk Henk , ook mijn mening, het is weer grimmiger geworden, doet mijn pijn dat ergo met mensen wordt omgegaan, misdadig , het beste ervan maken is wel een makkelijk antwoord, dank je Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven