DE ECHTE BRES COLUMN 40


Hier zijn we dan weer met een nieuwe column, en deze keer wilde ik natuurlijk beginnen met de affaire die gaat over prins Bernhard die in de jaren dertig lid te schijnt geweest van de NSDAP en het bleek nu uit bewijzen dat hij inderdaad lid was geweest van een Nazipartij. Waar hebben we het in Godsnaam over, Prins Bernard overleed in 2004 en ik vind dat ze 19 tien jaar na zijn dood dit zijn gaan oprakelen van de zotte.

Ik word hier onpasselijk van, oké hij heeft gelogen maar hij heeft zijn lidmaatschap al in 1936 opgezegd en dat was 4 jaar voordat er oorlog uitbrak. Dus tijdens de oorlogsjaren was hij geen lid van een vijandige partij, misschien wel omdat hij het niet eens was met de gang van zaken of weet ik veel. Ik kan het niet weten want ik ben er niet bij geweest, maar om deze man die ook veel goede dingen gedaan heeft zo door het stof en slijk te halen vind ik niet nodig. Gewoon omdat zijn familie het sowieso verschrikkelijk vinden om het te horen en de media staan er bol van, en als je sommige (meeste) reacties leest willen ze ter compensatie gewoon weer geld uit slaan want ze hebben daardoor schade geleden.

Onbenullen worden er ge-intervieuwd die in een Prins Bernard laan, hofje of straat wonen en dat nu niet meer leuk vinden. Wat moet er gebeuren met het Prins Bernard fonds en hier in Den Haag het Prins Bernard viaduct. Laat het toch rusten mensen, ver voor de oorlog heeft hij zijn lidmaatschap op gezegd en hebben we allemaal niet eens iets verborgen omdat het gevoelig lag en we het liever niet aan de grote klok wilde hangen. Buiten dat was het eigenlijk al jaren bekent en stond het gewoon op Wikipedia. Nee laat de doden met rust, en ga jullie ergens anders druk over maken. Ik ben best Koningsgezind opgevoed, en oké jullie hebben gelijk dat de Koninklijke familie te veel verdiend of liever gezegd krijgt, maar kom op mensen laten laten we Prins Bernard met rust laten.

Waar ik me eigen dan wel over druk kan maken zijn twee berichten in de media, de ene ging over een vijf jarig meisje (Zoey Felix) dat door haar moeder het huis uit was gezet en daarna werd verkracht en vermoord door de dakloze 25 jarige Mickel Cherry. Die Mickel heeft ook bij de moeder heeft gewoon zette de twee eruit en de kleuter werd afgelopen maandag gevonden achter een tankstation in Topeka (Amerika) met zware verwondingen en overleed later in het ziekenhuis…..de New York Post schreef dat iedereen van Zoey hield behalve haar ouders.

De buren en omwonende zijn zeer ontdaan, en ze liep vaker alleen op straat en ging ze bij de buren langs, kwam wat te eten vragen en vroeg altijd of ze mocht blijven. Snappen jullie die buurtbewoners nou, ik niet hoor. Want als er bij mij iedere dag een verwaarloos stinkend meisje van vijf jaar aan de deur stond om eten te bedelen dan had er bij mij en zeker Corretje een lampie gaan branden, en hadden we in ieder geval 112 twee gebeld of de een of andere instantie die daar eens met spoed naar zou moeten kijken.

Ja, en het laatste bericht waar ik me eigen druk over heb lopen maken is het bericht over dat bijtgevaarlijke honden waarschijnlijk worden verboden. Nou ben ik er van overtuigd dat het helemaal niet aan de honden ligt maar aan de fokkers en hun latere baasjes. Het verbieden van de bijtgevaarlijke honden is al eerder geprobeerd want tussen 1993 en 2008 was er al een verbod op het fokken en houden van pitbullachtige honden

Ook dat lukte niet want het aantal bijt incidenten verminderde niet. In 2017 wilde het ministerie van Economische Zaken 21 rassen verbieden die bijtgraag zouden zijn, maar ook dit mislukte. De deskundige waaronder ik ook mijn vriendin Wilma de Joode reken die zeggen dat geen enkele hond word agressief geboren, nee ze worden zo gemaakt door de fokkers en door de baasjes die niet met zulke honden kunnen omgaan. Oké het ras is gefokt om te vechten, maar als jij de hond opvoed op een manier dat het een lieve goed gemanierde lobbes word is er helemaal niks aan de hand.

Dus lieve mensen, ziek word ik van al die media en er klopt meestal geen klote van, het word omgedraaid, het word erger gemaakt dan dat het is en als het waar is zoals het verhaal van de vijf jarige Zoey dan zou ik het het liefst niet willen lezen en mijn kop in het zand douwen. Maar genoeg weer voor vandaag en ik zou zeggen……….

Tot volgende week….

Groetjes van Henk Bres!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 40

 1. Al dat gelul over Prins Bernhard, laat die man toch in zijn waarde, hij heeft
  ook heel veel goeds gedaan voor Nederland, hij heeft al eens de zwarte Piet
  toegespeeld gekregen door Joop den Uijl, of die linkse kliek niet beter wist.
  Zou niet met oranje willen ruilen, je hebt totaal geen privé leven meer.
  En o als je eens een foutje maakt, ik wordt er kots ziek van.
  Laat al die blaaskaken maar eens in hun eigen verleden gaan graven.
  Waar is tolerant Nederland gebleven.

 2. weer zo goed geschreven dat arme kind en bernard ook weer de family te …zetten die oorlog weer vandaag vrouwen die gevangen zijn genomen onder het bloed wanneer gaat dat stoppen dat mensen normaal gaan doen welk geloof ook en landje pikken wanneer kunnen wij iets verwachten het is een verziekte wereld jullie toch een fijne avond met julie lieverd gr anneke en de beestjes

 3. Vreselijk voor z’n kind
  Hoe is het mogelijk, idd maak je toch werk van 😡
  En over de honden m’n kinderen hebben er zelfs 2 in totaal 5 Stafford nooit geen last van bijten! Is gewoon onzin
  Ik heb bouviers gehad
  Bordeaux dog Stafford nooit geen last! ligt aan de mensen niet aan de honden
  En idd laat prins Bernard eeuwig rusten
  Geweest is geweest, mensen moeten niet zo zeiken 😡
  Bah kots 🤢 misselijk word ik er van
  Gr Jeanne

  1. Echt he Jeanne, wat je zegt is gewoon de waarheid…….de mensen motte ook niet zo zeiken….wordt er ziek van….en natuurlijk ook weer bedankt voor je reactie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven