DE ECHTE BRES COLUMN 42


Hier dan weer effe een columpie uit het winderige en regenachtig Den Haag, Vaak zie ik de hele week allemaal kutberichten voorbij komen waar ik me eigen dan weer eens flink aan erger. Zo ook weer van de week in een item bij ‘Hart van Nederland’ en dat ging er over dat onze Koning en Koningin Willem en Maxima tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika werden opgewacht door een woedende menigte.

Ze waren bij het slavernij museum geweest in Kaapstad en toen ze na het bezoek weer terug naar de auto wilde stond er een menigte woedende idioten die riepen (eigenlijk eiste) dat ze een compensatie wilden, jullie motte ons respecteren, jullie hebben onze cultuur gestolen (maar dat is toch wat dat stelletje zwarte griezels hier in Nederland juist doen, kijk naar zwarte Piet bijvoorbeeld). Het ging er effe hevig aan toe sprak een reporter van de NOS Albert Bos, en de beveiliging moest echt het Nederlandse Koningspaar beveiligen anders hadden ze niet ongeschonden hun auto bereikt.

En dat gaat dan over iets wat vijf of zeshonderd jaar geleden is gebeurd, ik vind dat nogal lang geleden. En ik denk dat de meeste (normale, en geen linkse) Nederlanders er ook zo over denkt want de Koning en de Nederlandse regering hebben hun excuses al gegeven terwijl dat in mijn ogen ook helemaal niet nodig was. Dus waar draait het allemaal weer om , juist ze willen geld, geld en nog eens geld….laat die lui lekker gaan werken voor hun geld en laat ons en de Nederlandse cultuur met rust.

Hoe onbeschoft is het om een bevriend staatshoofd van een ander land met haat te bejegenen als hij op bezoek is. Maar ja hier in ons land gaan ze nog een stapje verder want daar bedreigen ze kleine kinderen en willen ze zwarte Piet en Sinterklaas ik het lichtste geval neerknuppelen en in elkaar schoppen en in het ergste geval willen ze Sinterklaas doodschieten…..echt waar ik verzin het niet.

Ja, en dan zijn we weer beland in de Zwarte Pieten discussie waar ik al genoeg over heb geschreven en eigenlijk helemaal niet zo zin meer in heb. Ik heb nog wel al een paar weken mijn ava veranderd op X (voorheen twitter) met een foto dat ik toen Zwarte Piet was om lieve kindertjes te plezieren omdat ik op moest treden tijdens een sinterklaasfeest.

Ja, en dan eigenlijk de gewone normale dingen die je voorbij ziet komen in het nieuws, bijvoorbeeld weer een levende baby gevonden in een vuilcontainer in Frankrijk, overal in Nederland bom aanslagen, autobranden, weer een man neer gestoken in Zwolle…..en moet ik effe zo door gaan met het *gewone* nieuws. Ik schrijf expres de gewone normale berichten…waarom omdat wij het allemaal al *gewoon* zijn gaan vinden.

Mensen die met haat vertrokken gezichten met Palestijnse vlaggen lopen te zwaaien, Joodse scholen die dicht worden gegooid, omdat de terreurdreiging van dien aard is dat het anders levensgevaarlijk voor de kinderen zou kunnen zijn, overal verwarde mannen die met messen zwaaien, en zwaar bewapende arrestatie teams die deze randdebielen op moeten pakken. En dan nog maar te zwijgen over mensen die (in de rationele sfeer zoals dat zo mooi heet) hun hele familie afknalluh, waaronder ook een politieagent die dit helaas op zijn geweten heeft.

Ik kan zo uren doorgaan maar daar heb ik geen zin in en ik hoop dat het nieuws van de volgende week eens een beetje positief is, maar ja dat hebben we niet in de hand.

Ik ben persoonlijk erg blij dat er ook nog goeie mensen zijn die terwijl ze het erg druk hebben toch de tijd hebben om mijn kofferbak lift in te gaan bouwen (Garage Anders, in de Mangaanstraat 58), vrienden die mij effe een scootmobiel lenen en mij halen en brengen, en niet vergeten de mensen van de WMO, die naast huisbezoek en vele telefoontjes dit allemaal hebben mogelijk gemaakt. Dank jullie wel allemaal, want door jullie hebben Corretje en ik toch weer een klein beetje leuker leven, en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Ook had ik naast mijn lichamelijke klachten (die ik al jaren heb) ook weer wat nieuwe klachten, en dat werd per toeval ontdekt door bloedafname, en na wat hele rare onderzoeken in mijn ogen dan bleken mijn vermoedens niet waar te zijn en dan valt er echt een last van je schouders af geloof mij nou. Dus, en dat meen ik echt, je een keertje na laten kijken bij de dokter kan echt geen kwaad, want baat het niet dan schaad het niet!!!


Tot volgende week

Groetjes van Henk Bres

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 42

  1. De meeste mensen zijn verrot op de wereld altijd oorlog ๐Ÿคข ๐Ÿ›‘
    En wat moet de koning nog daar ? Alleen maar geld storten , stoppen er mee ! Overal narigheid bah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven