DE ECHTE BRES COLUMN 38


Staan jullie wel eens voor een dilemma, nou ik wel want dan weet ik gewoon niet of ik nou voor de ene partij of de andere partij bent. Iedereen weet dat ik meestal een uitgesproken mening heb en daarbij ook een grote dieren vriend en daar begint mijn dilemma. Kijk gaat het over pedoseksuele heb ik geen dilemma, die mogen van mij allemaal aan het gas of  vroeg tijdig overlijden, en anders levenslange opsluiting.
Hebben we het over die stompzinnige idioten van extinction rebellion dan kan mij dat waterkanon uit België niet hard genoeg zijn, het mot zo hard zijn dat ze over de vangrail geblazen worden zo de ME bus in en regelrecht naar het Oranje Hotel voor een half jaar bajes. Hebben we het dan over onze kanspareltjes en gelukzoekers, zodra ze in de (criminele) fout gaan de pleuris slaan en gelijk het land uit, en er nooit meer in.

Hebben we het over het huidige demissionaire kabinet die dit soort lui maar blijft binnen halen, en nu als een volleerd dictatuur de Nederlandse gemeentes dwingen om plaatsen vrij te maken in hotels of wat ever voor overheidsgebouwen. En niet alleen de gemeentes worden onder druk gezet maar ook de eigenaren van die panden. Hebben we het over de top van de politie die hun agenten kort houden omdat ze bang zijn voor de racistenkaart te krijgen, terwijl de gewone agenten op straat geen zin meer hebben in die softe aanpak, en vele van het het ook spuugzat zijn.

Hebben we het over die broodfokker die steeds weer nieuwe hondjes heeft en er niet voor zorgt en ze verwaarloosd. Nee die graflul motte ze in die beerput gooien waar hij zijn zieke en overbodige honden in pleurt en afschiet. Terwijl hij er zelf voor gezorgd heeft dat deze dieren zo in deze beroerde staat zijn…..nee gewoon het zelfde doen met die klootzak, de beerput in, een paar dagen laten smeken om zijn leven en afknallen basta!!

Nee als ik het heb over mijn dilemma an heb ik het over de wolf, kijk ik vind het een prachtig dier, en in mijn hart wil ik als ik op de Veluwe bent en speciaal s’morgens vroeg opstaat in de hoop om er eentje in het wild te zien. Natuurlijk ben ik er ook bang van, en zodra ik mijn fotootje heb geschoten geef ik gas op mijn scootmobiel en ben ik pleitte (de lafaard die ik ben😠)

Dus ben ik voor de wolf, maar ik ben er ook op tegen als ik zie wat deze wolf aanricht vaak onder schapen, runderen, paarden en ander klein pluimvee van hobby boeren. Snappen jullie nou mijn dilemma, ben ik nou voor of tegen de wolf (zucht).

Maar misschien is er een oplossing en dat zijn muilezels of gewone ezels, want naar zeggen zijn deze dieren voor de duivel en zijn ouwe moer niet bang, passen ze in het Veluwse landschap en vallen ze zelfs wolven aan als die om hun heen draaien of van plan zijn om de schapen of andere dieren aan te vallen. In Spanje en in Canada beschermen daar schapenkuddes en ik raad jullie zeker aan om op deze link te klikken zodat jullie zelf wat zo’n ezel allemaal kan.

Ze pakken zo’n wolf (daar dan een coyote) en bijten zich vast in zijn ruggengraat en vertrappen hem dan totaal, waarom zou je zeggen nou gewoon omdat het aanvals-dieren zijn Dus ik ben dan toch van mening om de natuur zijn gang te laten gaan: de wolf weet dat alles achter het hek word beschermd door ezels en kunnen zich ik het bos te goed doen aan andere prooien. Maar ja dan zit er weer ellende in voor de hobby boeren want die motte dan weer een ezel kopen (hoewel er genoeg op de A12 zitten, maar die reden het niet van een wolf denk ik 😂).

Ik weet het niet maar ik hoop dat er een oplossing komt, want zo’n mooi beest als de wolf afschieten zie ik ook geen gat in.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres.

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven