DE ECHTE BRES COLUMN 37


Ja, het gaat lekker met Nederland en om het over de rest van de wereld maar niet te hebben. Wat mijn op viel in het nieuws deze week was een berichtje op X van Harm Beertema, PVV, lid van de Tweede Kamer en woordvoerder Onderwijs en Emancipatie. Hij schreef als reactie op een berichtje ook op X van de Dierenambulance 020 die berichte dat er voor de AH aan de Bos en Lommerweg een mooie grote herdershond was vast gebonden aan een boom.

De hond was gedumpt en was heel boos, verdrietig en gromde en hapte naar iedereen die langs kwam (logisch toch als je al vier dagen aan een boom zit vastgebonden). Hij was ook erg angstig en hij had het geluk dat er een zwerver (dakloze) hem had gespot en hem die vier dagen lang van eten en drinken had verzorgd. Er was iemand die zei “je kan beter effe de dierenambulance bellen en dat werd ook gelijk gedaan.

De arme hond was zo angstig en bijterig naar vreemde toe dat de dakloze man mee is gegaan in de ambulance waar door de herder rustig mee ging . Harm Beertema vroeg zich af waarom Amsterdammers vier dagen lang een hond aan een boom voor de deur laten zitten van een AH en noemt dat onverschillig en een schande waar hij volkomen gelijk in heeft. De reactie van de dieren ambulance was dat niet alle Amsterdammers zo onverschillig zijn en Harm Beertema moest niet alle Amsterdammers over een kam scheren.

Ik vind dat Harm in deze gelijk heeft, natuurlijk zijn alle Amsterdammers niet zo en ik kan er persoonlijk heel veel goede zoals ene Claudio die zelf ook vind dat Amsterdam, Amsterdam niet meer is, door vaak onverschilligheid en elkaar niet meer te respecteren. Je bind in eerste instantie nooit en te nimmer een levend wezen aan een paal om hem of haar daar achter te laten zonder vreten of drinken. Ook pleur je hem niet uit een auto, of erger nog je maak hem of haar dood en gooit hem in het water wat ook helaas genoeg gebeurd.

Ik heb zelfs wel eens gekeken toen ik een hondje voor een kleine supermarkt zag vastgebonden staan aan een verkeersbord, toen ik op de terugweg weer langs reed en hem nog zag staan hier op de Zuiderparklaan. Gelukkig na een minuut of tien kwam de eigenaresse en het hondje kwispelde verwoed omdat hij zijn vrouwtje weer zag, dus gelukkig loos alarm. Maar mensen dit doe je niet, oké mensen hebben het niet makkelijk financieel dat weet ik maar je laat je kind, je trouwste vriend, je maatje en je allesie nooit achter want dan ben je iemand van het laagste allooi met geen gevoel in je hele donder.

Nee, chapeau voor deze dakloze die meer dierenliefde in zijn pink heeft, dan die randdebiel die de hond aan een paal heeft vastgebonden in zijn hele pleuris lijf heeft. En natuurlijk ook voor de dieren ambulance 020 die goed werk doen, maar in deze moet ik Harm Beertema toch gelijk geven.

Nou we toch bezig zijn om sommige mensen te veroordelen of te beoordelen, wat denken jullie van het geval wat ik op de tv (HartvanNederland) zag, daar was een hulpbehoevende man in een rolstoel, die daarin niet voor zijn lol is terecht gekomen. Maar deze man kan dus niet meer alleen in of uit zijn rolstoel kan komen. Deze man moet s’morgens en s’avonds vanuit zijn rolstoel in en uit bed worden gehaald.

Nee nu schijnt daar vanwege de bezuinigingen in de zorg geen mensen meer genoeg  te zijn dus moet deze man 67 jarige Gert-Jan uit Ettenleur (het is godsgeklaagt) een paar dagen in de week in zijn rolstoel blijven slapen( vaak staan de tranen in de ogen van de hulpverleners)……snappen jullie het nog. Hij heeft niemand meer, en ik weet niet hoe het met die man mot als hij zijn behoefte moet doen maar ik vind het walgelijk dat dit soort dingen hier kunnen voorkomen. En ik ga niet weer beginnen over Cruiseschepen waar het heerlijk vertoeven is voor onze kanspareltje, maar ik kan hier zo niet goed tegen en wilde dat ik de financiële mogelijkheden had om deze man te helpen.

Nou, en dan als laatste waar ik het over wil hebben is natuurlijk dat de een of andere linkse hoogleraar of weet ik wat voor een vent die met een stoïcijns gezicht zat te vertellen dat we (ja, je geloofd het niet) te veel wc papier met poep eraan door het toilet spoelen. Miljoenen kilo’s wc papier met stront eraan vliegt wekelijks door de riolering het milieu in en vertelde hij verder (echt waar) dat we beter net zoals vroeger onze kont (achterwerk) maar met onze handen moesten afvegen, en daarna afspoelen met wat water.

Nou vraag ik jullie wat vinden jullie van de mensen tegenwoordig…….Hond achterlaten voor 4 dagen lang zonder vreten of water…..een hulpbehoevende man in een rolstoel laten slapen vanwege bezuinigingen……of je kont afvegen met je blote handen en daarna weer lekker verder eten……mijn mening is dat we volledig aan het doorslaan zijn…..we het spoor bijster aan het worden zijn…..en (niet bij iedereen) dat alleen maar het ikke, ikke en ikke tijdperk is aangebroken…..niet mijn tijdperk!!!

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres.

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 37

  1. Als zoveel Amsterdammers bij een druk bezochte supermarkt een hond 4 dagen aan een boom zien vastzitten en te lui en onverschillig zijn om een dierenambulance te bellen dan mag je zeker spreken van onverschillige Amsterdammers, of zijn het voor 85% allochtonen die vaak een hekel hebben aan honden.

  2. Zoals altijd heb je in deze ook weer gelijk Henk. Die hond had sowieso al veel eerder gered moeten worden, maar idd zoiets doe je nooit. En idd ik heb het met mijn zus meegemaakt. geen tijd om haar even te helpen om naar bed te gaan. Nee Fam wordt gevraagd omdat te doen. en ik kan dit momenteel niet omdat ik zelf pas geleden mijn 4 de hartoperatie gehad heeft dus ik moet zelf nog herstellen. En die gast die dat bij hart van Nederland zei heeft zijn eigen misschien zelf gek geleerd of hij spoort niet.Ik ga voor 2 hij spoort niet. Maar idd niemand heeft nog oog voor een ander Ik heb ook zo’n buurvrouw hij zegt af en toe wat maar zij draait haar kop om en zegt niks ja alleen maar commentaar geven en lullen met de buurt over mij. Terwijl dat ze zelf in de illegale handel zitten maar belasting, gemeente enz doe gewoon niks. madame werkt zelfs niet meer want dit verdient beter denk ik. Ik ben het helemaal met je eens ikke, ikke ikke en voor de rest kijken ze nergens meer naar om omdat ze denken dat ze zelf belangrijker zijn. ik kots ervan want dit ken ik niet. Vroeger was niet alles beter maar heel veel wel en die tijd mis ik. Groetjes van ons.

  3. Vreselijk voor die oude man en maar storten naar het buitenland 😡 en 👍🏻 van die daklozen man met die hond ! Erg dat mensen dat beesten aan kunnen doen 🤢 Nederland is vertyft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven