DE ECHTE BRES COLUMN 35

Henk, denk ik wel is bij me eigen zou je nou is niet stoppen met je columns schrijven want het is altijd kommer en kwel, het is altijd ellende, en niks is er goed. Dan denk ik ook dat die linkse klootzakken wel eens gelijk kunnen hebben, en ben ik een zure ouwe blanke man die lekker dood mot gaan. Maar dan denk ik ook bij me eigen (ik denk veel hè de laatste tijd 🙁) nee Henk, die linkse klootzakken kunnen me zak opblazen want het pijpie hangt er toch bij.

Nee, ik heb besloten dat ik maar gewoon door gaat met het kankeren op alles wat mij niet zint en waar ik het niet mee eens bent. Zo ook weer het bericht dat Brussel jullie weten het wel waar al die gigantische grote graaiers zitten weer 3 miljard eurootjes van Nederland wil hebben want die hebben ze nodig om de begroting of zo in orde te maken.

Ik denk dat er in Nederland miljoenen mensen zijn (vooral de oudere) die ook graag hun begroting op orde zouden willen hebben, maar omdat deze vergeten groep die Nederland eigenlijk heeft groot gemaakt door hard te werken, en zichzelf vaak weg te cijferen maar 4 euro  per dag mogen kosten en dus beter maar dood kunnen gaan. Hoe komt dat dan, nou gewoon omdat daar de luxe jachten (ook wel asielboten genoemd) vol met lekker eten, voor de graaiers uit veiligelanden die zo verschrikkelijk veel geld kosten dat onze ouwetjes beter meteen voor een trein kunnen springen.

Het is dat sommige nog per Gods gratie een hulpmiddel van de WMO hebben gehad en daardoor nog een beetje uit de voeten kunnen maar op een gemiddeld liftje of scootmobiel mot je hier toch zeker wel 3 tot 6 maanden wachten voor je aan de beurt bent. En nee dat zijn geen incidentjes meer maar gewoon schering en inslag, want zeggen ze “ja sorry meneer of mevrouw we hebben een enorme achterstand en u weet het eerst kwam de corona nu ook weer de vakanties en bla bla bla…..

Ook zat ik van de week tv te kijken en zag ik dat er mensen die bij Schiphol wonen enkel maar klagen over laag vliegende vliegtuigen en daar begrijp ik nou geen ene klote van. Ik ging toen mijn ouders nog leefde altijd ook met mijn Corretje (doen we nog wel eens) vliegtuigen kijken en spotten. Je heb daar speciale plaatsen voor en dan sta je er vlak bij, je weet niet hoe een machtig gezicht dat is en die krachtige geluiden, hoe mooi kan het zijn.

Als ik daar zou wonen zou ik mits het weer het toelaat heerlijk in mijn tuin gaan zitten en de hele dag genieten. Waarom ga je er in Godsnaam wonen als je niet tegen dat geluid kan of wat dan ook. Er zijn ook veel klagers die al meer dan 500 keer geklaagd hebben….pleur dan op daar, ik snapt dat niet!!. Ik ging ook vaak met Corretje en mijn ouders naar Oostenrijk en en daar reed dan de hele dag en nacht een treintje langs.

Oke, de eerste nacht lagen we wakker gewoon omdat je dat geluid niet gewend bent maar na een nachtje slecht geslapen te hebben ben je aan het geluid gewend en slaap je heerlijk. Dus kom nou niet aan met het verhaaltje dat het niet uit te houden is want daar geloof ik allang niet meer in. Het zijn gewoon beroepszeikers en klagers die denkelijk graag weer wat geld tegemoet zien komen vanwege de overlast.

Ja, en dan nu ook weer dat geouwe teringhoer over dat muggetje, “De tijgermug komt naar Nederland, en is een tikkende tijdbom”. Je word er toch niet goed van want in Italië en Frankrijk is dat beest er allang, en mijn vader zei vroeger ook altijd er is maar een goed middel tegen en dat is een ouderwetse krant. Een ferme tering klap daarmee en probleem opgelost, oké die vlek op de muur mot je dan maar voor lief nemen. Nee ik heb het idee dat ze ons op de een of andere manier bang willen maken op wat voor manier dan ook, waarom zou je zeggen gewoon omdat bange mensen heel erg volgzaam zijn en het de aandacht afleid van hele andere problemen en waar de overheid haar best doet om het zo te verbloemen.

Maar ik heb ook weer gelachen van de week, want mijn Corretje moest twee kiezen laten trekken en dat heeft nog al wat voet in de aarde bij haar omdat ze door die kanker ook Zometa (medicijn) heeft en ze dan aan de antibiotica mot. Ook ons bakkers vrouwtje Angela is getroffen door deze ziekte maar net zoals Corretje is dat ook een bikkel en voelen ze zich goed. Maar omdat we elkaar ook wel eens in het ziekenhuis tegen komen vertellen wij altijd hoe het gaat.

Zo ook vanmorgen Angela vroeg aan mij hoe is het met Corretje ik zei,”ja gelukkig goed, ze heeft alleen erg last van haar lippen” terwijl ik het zei zag ik al die Haagse koppen in de lach schieten die daar toevallig ook hun broodje kwamen halen en de netste opmerking was “nou Henk dat is dan lekker rustig geweest”. Heerlijk gewoon, een paar weken geleden zei ik nog dat de Haagse humor aan het verdwijnen was maar gelukkig is het er af en toe nog wel en hebben Corretje en ik heerlijk weer zitten lachen toen ik het thuis vertelde.

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven