DE ECHTE BRES COLUMN 19

Wat een week weer vol gebeurtenissen, maar ik wilde het ook nog effe hebben wat er verleden week zich afspeelde, namelijk over die veertig asielzoekers die tussen de bewoners in het bewonerscomplex van de Noorderkroon in Roden los worden gelaten. Gewoon tussen mensen van 90 en 95 jaar oud die van hun ouwe dag genieten. Hoe zien ze dat dan voor zich, gaan die statushouders ook om negen uur naar bed want dan moet het stil zijn volgens de regels daar.

Mensen die heel kwetsbaar zijn op die leeftijd en middags een middag dutje gaan doen, die worden dan geconfronteerd met een familie met gillende kinderen, heet gebakerde lui die vaak messen bij zich dragen en een hele andere mentaliteit hebben. Hoe denkt de gemeente dit godverdomme te verkopen aan die ouwetje die Nederland hebben groot gemaakt en nu worden bestolen van hun paar laatste rustige jaren. Dit is ook gewoon drammen wat die gemeenten daar doet, hoe halen ze het in hun krankzinnige hersens om dit soort lui (lees vorige columns) bij die ouwetjes te plaatsen en weet je wat ik nou zou willen.

Dat degene die zich druk lopen te maken in de Tweede Kamer over allerlei kut dingetjes zich hierom eens druk gingen maken en hier is een stokje voor gingen steken. Want echt je zal niet willen dat zo’n stelletje geteisem met een hele ander mentaliteit en levensstijl bij jullie hoogbejaarde kwetsbaren ouders in de zorginstelling komen wonen en de boel terroriseren want dat gaat geheid gebeuren let op mijn woorden. En niet alleen daar maar door geheel Nederland waar deze ratten of te wel statushouders ook wel veilige landen asielzoekers genoemd, ga het maar eens in ter Apel vragen als jullie het niet geloven.

Ja, en dan natuurlijk het schrijnende verhaal over de 32 jarige Mascha uit Almere die door haar verzekering haar doodvonnis had gekregen doordat er haar een behandeling werd geweigerd die haar leven zou kunnen verlengen, en als het aanslaat zelfs zou kunnen redden. Zij besloot terug te vechten en haar verhaal op Tik Tok te vertellen, het filmpje ging viraal en echt ik zat na het kijken echt gewoon te janken. (ik zet hierbij de link met daarin een linkje naar het filmpje, en het hele verhaal).

En zo zie je maar dat het gelukkig toch nog goed is gekomen en iedereen kan zeggen wat hij wil, maar gewoon je verhaal vertellen op sociale media helpt en daar ben ik blij om. Heel veel ellende zie je op twitter bijvoorbeeld voorbij komen, maar dit filmpje pakte mij gelijk en ik zweer het je zonder dit filmpje van deze moedige Mascha zou de verzekering nooit toe gegeven hebben, om hun beslissing (gelukkig) terug te draaien.

Ja een drukke column deze keer, want ik heb nog twee onderwerpen en net zoals het laatste onderwerp met goede afloop. Als eerste wil ik Dion Graus bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de dieren hier in Nederland. Natuurlijk zijn er gelukkig heel veel goede mensen die zich in zetten voor al het dierenleed hier in Nederland. Er was deze afgelopen week op 11 mei een debat in de Plenaire zaal van de Tweede Kamer dat ging over ‘Wet aanpak dierenmishandeling en dier verwaarlozing’ en ik weet dat deze man al zeventien jaar knokt in de tweede Kamer om er een wet door te laten komen om misstanden te voorkomen en dat de dierenpolitie en de NVWA dat hard aan kunnen pakken.

Heerlijk gewoon als het dan lukt, want Dion zijn missie is geslaagd, De heren en dames broodfokkers kunnen nu een levenslang houdverbod krijgen, een verhoging van de maximum straffen, verbod op zelfstandig doden van dieren, dus met andere woorden de horror broodfokkers zijn nu zwaar de lul, en er blijven dan bij een inval ook geen gezonde dieren meer achter. Dion en alle andere mensen die zich hier voor hebben hard gemaakt mijn dank is oneindig groot en gefeliciteerd met het behalen van dit succes. Chapeau voor jullie allemaal kanjers nogmaals dank van alle dieren in Nederland.

Ja, en dan als laatste stukkie van deze column betreft weer een gebeurtenis in huize Bres. Corretje, Jimmy en ik zaten zaterdagmiddag heerlijk in de tuin in het zonnetje, de buren in de tuin achter mij waren een nieuwe schutting aan het plaatsen en er werd gelachen en gepraat, dus gewoon een gezellige boel. Opeens hoorde ik roepen ‘hè Henk ouwe hooligan’ en een van die schuttingbouwers leunt over mijn schutting en we begonnen te lullen met elkaar.

En geloof mij nou, ik was in een klap weer effe heerlijk terug in de tijd want de heren schuttingbouwers waren van de firma “Projekthus BV” en bestonden uit allemaal Hagenezen. En wat is dat dan heerlijk om met deze Mike, Marcel (ook wel Sneekie genoemd) en Jurgen effe op zijn Haags te dollen. Ik zweer je dat deed mij echt goed want ik blijf het zeggen dat de echte Hagenezen een uitstervend ras is en eigenlijk beschermd zouden motte worden.

Wat wil nou het geval, mijn schutting was door het douwen van een boom van de buurman een stukkie naar voren gekomen, dus vroeg ik aan die gasten van Projekthus of ze die struik effe wilden kortwieken, het was natuurlijk geen probleem en de boom was binnen no time gekortwiekt en de buurman kon er zelfs weer omheen lopen.

Maar toen vonden de heren dat mijn schutting wel erg naar voren stond en onder het genot van wat heerlijk Haagse verhalen over onze tijd bij FC Den Haag  vroeger hebben die kanjers ook mijn schutting helemaal recht gekregen.

En kom nu maar op met code rood en windkracht 10 want mijn schutting kan het weer hebben dankzij dit stelletje heerlijke kerels (ben niet van de herenliefde hoor) maar nogmaals Mike, Jurgen en Sneekie en natuurlijk niet te vergeten de buren heel erg bedankt voor het lachen en het rechtzetten van de schutting……toppers zijn jullie!!

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

3 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven