DE ECHTE BRES COLUMN 18

Lieve lezers van deze column, wat zijn we hier in Nederland toch afgegleden naar een diepte punt. Het begon al toen President Zelensky op 4 mei (onze nationale dodenherdenking) met groot onthaal en liefde werd ontvangen door onze overheid. Hij werd opgehaald door een Nederlands regeringstoestel op 4 mei, de dag dat wij de doden herdenken die gevochten en gevallen zijn in 40-45.

Er waren leden van het kabinet die niet aanwezig wilden zijn omdat ze het zwaar ongepast vonden dat deze Zelensky op deze dag (die bij bijna alle mensen een dag is van herdenken) kwam lobbyen, vragen, smeken en bijna eisen om meer wapentuig om zijn in oorlog verkerende Oekraïne meer doden te maken. Onvoorstelbaar, en niet normaal om juist uitgerekend om op deze dag dit te doen en te laten gebeuren.

Rutte en Zelensky liepen nog net geen polonaise en het was een vrolijke boel, ik weet dus niet of er een nieuwe wapendeal is gesloten maar zo te zien aan de sfeer komt dat allemaal wel in orde. Ja, en als je dan s’avonds om acht uur tijdens de twee minuten stilte de heer Rutte met zijn uitgestreken smoel huichelachtig een krans neer ziet leggen dan heb ik het helemaal gehad met deze overheid….gadverdamme.

Eerst praten met een bevriend land over meer wapentuig te leveren, wat meer doden oplevert terwijl je s’avonds te doden herdenkt en een krans neer ligt bij de mensen die onze vrijheid zwaar bevochten hebben en daarbij zijn omgekomen. Ook worden de geruchten steeds sterker dat Zelensky niet meer dan een goeie acteur is en een Nazi, maar dat laatste zijn maar geruchten en kan ik niet bevestigen. Sorry hoor, maar ik dan dat echt niet rijmen met elkaar en word er kotsmisselijk van.

Ook is de Gemeente Amsterdam, en dan met name burgemeester Femke Halsema zwaar de fout is in gegaan om de voorman van de KOZP een paar dagen eerder een Koninklijke onderscheiding heeft gegeven aan onze nationale haatverspreider Mitchel Esajas, omdat die aap verkondigde dat ze Zwarte Piet in elkaar motte schoppen, en witte mannen die motte allemaal dood, te benoemen als ridder in de order van Oranje Nassau (maar daar heb ik al over geschreven in column 17). Maar daar is gelukkig heel veel ophef over geweest, en er zijn een hoop mensen die hun lintje hebben ingeleverd en dat vind ik eigenlijk ook vrij normaal.

Ja, en dan natuurlijk wat er in Rijswijk gebeurde, daar werden de kransen en bloemen vernielt en in het water gegooid door een stelletje jongeren met een herseninhoud nog minder dan een ziek kanariepietje. Hebben deze randdebielen nou wel enigszins besef van wat er allemaal is gebeurd in het verleden, en dat zij kunnen doen en laten wat ze willen alleen omdat deze oorlogsslachtoffers zijn gesneuveld om hun het leven te gunnen wat ze nou leiden.

Ik snap het allemaal niet meer, en ik denk dat ik echt oud word want normaal kon ik mij nog wel eens verplaatsen in mensen zo van het waarom en hoe maar dat kan ik niet meer. Ik heb geen begrip voor deze randdebielen. Ik hoop dat ook dat ze opgepakt worden en minimaal tien jaar krijgen, maar dat zal ook wel weer uitlopen op een foei gesprekje. (ben nu al voor de tweede keer misselijk).

Corretje en ik kijken altijd al jaren naar RTL4 de herdenking op de Waalsdorper vlakte daar is het echt ingetogen, mooi en daar zie je ook mensen met hun hond, gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s met kleinkinderen die in mijn ogen goed worden opgevoed met respect naar de oorlogsslachtoffers. Eigenlijk, en dat bedoel ik niet lelijk maar een herdenking door mensen die het menen, eigenlijk het gewone gepeupel, dat zelfde zullen de genodigde op de Dam ook misschien denken.

Nee, dan heb ik daar veel meer respect voor dan deze hele schijt regering die in de eerste jaren dat ze aan het bewind waren allemaal stiekem in achterkamertjes hun beslissing namen maar nu gewoon schijt aan de gehele bevolking hebben, en alles gewoon in de openheid doen en beslissen…….waarom, nou gewoon om dat ze maling hebben aan de gewone echte Nederlandse bevolking….ben nu voor de derde keer misselijk.

Het is vandaag 6 mei dat ik deze column zit te tikken, en dan voordat ik deze column afsluit wil ik het nog effe hebben over onze vriend Pim Fortuyn. Vandaag op zijn sterfdag werd ook in Rotterdam zijn standbeeld beklad met verf, en dan vraag ik me eigen af hoe deze 4 en 5 mei onder zijn bewind hadden verlopen.

Ik weet wel zeker dat het heel anders was gegaan, Geen Zelensky, alles meer ingetogener, en die randdebielen met de hersens van een ziek kanariepietje zaten nog vast want vijf jaar geleden hadden ze waarschijnlijk ook hetzelfde geflikt. En degenen met een dubbel paspoort stonden nu aan de grens te huilen met hun hele familie omdat ze Nederland niet meer in mochten.

R.I.P Pim Fortuyn.

Tot volgende week,

Groet van Henk Bres

8 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 18

    1. prachtig, heb genoten en ja, schande wat er nu allemaal gebeurt, maar hun geweten gaat spreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven