DE ECHTE BRES COLUMN 17

Waar ik het is over wil hebben is onze Koning Willem Alexander, want zoals jullie weten ben ik Koningsgezind opgevoed door mijn familie. Ik kan mijn nog herinneren dat ik als kind samen met mijn tante Nelletje naar het defilé op de tv zaten te kijken, prachtig vond ik het en was dan ook altijd in het Oranje, tenminste een hoedje en een strikkie en een Oranje wandelstokkie. Die kon je toen allemaal kopen bij het Waterbaasje bij ons op de hoek van de van der Vennestraat en de Terwestenstraat in de gezellige (toen nog) prachtige volkswijk  het Schilderswijk.

Mijn tante riep altijd naar mijn moeder die in de keuken de Oranje tompoezen aan het pakken was ‘Lenie kom gauw want de Koningin komt zo’ en dan gezellig een paar uurtje ouderwets koekhappen, dansen, spijkers poepen en meer van die ongein kijken. Dus ik heb dat al meer dan 60 jaar volgehouden maar nu dan met mijn Corretje en Jimmy, ik doe geen Oranje meer aan, en kan helaas geen trap meer op maar anders ging de vlag ook nog uit.

Maar als ik dan van de week op Koningsdag zit te kijken mis ik toch die ouderwetse gezelligheid want waar ik nu naar zit te kijken is een koning die zit te praten met zo’n stelletje doorgedraaide mensen van een andere kleur (netje hè) die de Koning Willem bijna zaten dwingen, en maar volledig te eisen dat hij zijn excuus zou aanbieden aan zo’n stelletje apen die daar menen recht op te hebben. En geloof mij dan ben ik het gauw zat hoor zo’n Koningsdag.

Natuurlijk geef ik de mensen gelijk die zeggen dat hij veel te veel verdiend, en dat hij misschien schijt aan het gewone volk heeft, en dat hij slecht is voor het volk (dat laatste dat geloof ik dan niet) maar dat als ik dan op twitter zet dat ik het een schande vind dat die bruine lui op de dag van zijn verjaardagsfeest aan zijn kop gaan zitten zeiken, dat ze excuus willen hebben.

Nee ze willen verzwijgen dat het gewoon om geld gaat want dat is wat ze willen bereiken met dat gedram geld, geld en nog eens geld. Er waren mensen die mij dat kwalijk namen, niet van die geldwolven waar ik het over had, nee natuurlijk niet maar dat ik beter uit mijn doppen moest kijken omdat Willem toch niks deed voor het land en dat we beter af waren zonder hem enz, enz.

Dat is natuurlijk die linkse troep die dat vond en alle republikeinen natuurlijk, maar kan het nou niet zo zijn dat die mensen die een bloedhekel hebben aan het Koningshuis driehonderdvierenzestig  dagen per jaar kunnen kankeren en (woordelijk natuurlijk) losgaan op het Koningshuis nou niet de gore moed hebben en het fatsoen om 1 dag per jaar die man (EN HEEL NEDERLAND) te laten genieten van Koningsdag.

Gewoon 1 dag per jaar want niet alleen de leden van het koningshuis hadden feest, nee heel Nederland vierde feest. Echt waar in bijna alle steden en dorpen van Nederland vierde men op allerlei leuke manieren het verjaardagsfeest van onze Koning Pils. En is dat nou niet wat al die linkse tyfus trollen al jaren over te zeiken dat heel Nederland een eenheid is want alles was Oranje, spandoeken, mensen die uit ramen hingen, vrijmarkten, spelletjes, dansen, muziek, festivals, dus eigenlijk Nederland zoals het was zonder gezeik gewoon lachen met elkaar.

Gewoon heerlijk en zelfs de weergoden deden mee, en wat wil je nog meer. Nou dat zal ik zeggen dat die drammers lekker terug naar hun heimat gaan zodat Nederland weer heerlijk feesten kan, een eenheid kan zijn zoals op deze ene dag het geval was, ja op Koningsdag. Gewoon omdat niemand het lukt om mensen bijeen te brengen zoals op deze afgelopen Koningsdag Chapeau Willem!!!!

Ja, en dan ook nog effe terug te komen op de lintjes regen die ieder jaar weer langskomt, nou die lintjes en titels die er bij horen kan je net zo goed gelijk in de asbak pleuren want die zijn in mijn ogen geen ene klote meer waard. Prachtig als je je hele leven je eigen heb ingezet voor anderen, als bijvoorbeeld vrijwilliger waar dan ook, mensen heb gered uit een brandend huis, of misschien wel je eigen heldhaftig gedragen bij een overval en daar bij de de onverlaat overmeesterd heb. Nee dan heb je je lintje verdiend en kan je er trots op zijn.

Maar dat is dit jaar totaal verziekt door onze goede super linkse vriendin de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, omdat zij met een natte geile glimlach Mitchel Esajas een koninklijke onderscheiding heeft uitgereikt. De voorman van KOZP (kick out zwarte Piet) ja echt waar, je gelooft het niet maar het is echt zo, is nu Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Hij is geen vrijwilliger (te lui voor) hij heeft nog nooit iets voor de Nederlandse bevolking gedaan, hij vind dat alle witte mannen dood motte en alle Zwarte Pieten moeten in elkaar worden geslagen.

Hij staat bij ons mooie Sinterklaas feest langs de kant met een stelletje apen met witte volgelingen die net zo weinig hersencellen hebben als Mitchel Esajas zelf. Hij had nog wel zijn bedenkingen maar is toch van plan om onze Willem Alexander excuses te vragen en, o ja natuurlijk niet te vergeten de herstelbetalingen voor het slavernij verleden (ik bedoel maar, zie hier boven).

Als ik Willem Alexander zou zijn, schilderde ik de hele gouwe koets en mijn gehele wagenpark, boot en vliegtuig allemaal hetzelfde als de platen waarvoor de gouden koets nu niet meer in het openbaar mag verschijnen. Femke Halsema die werkte vanaf volgende week op een van onze eilanden als verkeersregelaar in het oerwoud van 6.00 uur tot 23.00 uur, want zo’n waardeloos wijf mag echt niet meer een positie krijgen waar in ze terroristen van kinderfeesten gaat belonen met een Koninklijk lintje.

De mensen die hem wel echt verdiend hebben maar er nu het zelfde over denken als ik zouden ze massaal motte terug sturen, begrijpend dat het lintje alleen maar waarde heeft om je reet mee af te vegen en door te spoelen met je dagelijkse behoefte vanaf nu. Maar daar is ieder weldenkend mens het volgens mij wel over eens!!

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

16 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 17

 1. prima stukkie Henk, dat pleuris tuig wordt niets in de weg gelegd,die gladjanus Halsema verbannen, in denhaag hebben we nog een oude guillotine die gewoon gebruikt kan worden ook een aantal d66 ‘ers gelijk meenemen alles wordt door dit zooitje naar de klote geholpen.

 2. waarom.zou deze generatie sorry moeten zegge voor de slavernij die in t verlede is gebeurt de blanke is ook genoeg aan gedaan laat t verlede t verlde klaar en koningshuis gwn oodoeke3

 3. Helemaal mee eens! Ooit was ik ook heel koningsgezind. Ik hield er ook van om naar de koninklijke familie te kijken op 30 april en later 27 april. Maar de laatste tijd krijg ik er een naar gevoel bij. Dat heeft vooral te maken met de rol van onze koningin, in het WEF. De vlag gaat hier ook niet meer uit. Ben niet zo trots meer op ons ooit zo mooie landje.

  1. Bedankt voor je reactie Inge, en ja het word wel steeds moeilijker, en het word er niet beter op helaas.

 4. Mooie column weer Henk. Ik kan ook helemaal met je meegaan. Alleen heb ik echt niets meer met het Koningshuis. Sinds WA de Kersttoespraak houdt zonder de mooie Kerstboom. Hij zich tijdens de coronacrisis niet heeft laten horen of zien. Máxima zich meer en meer mengt in de politiek em hij alle wetten ondertekend die niet goed zijn voor ons land mag het van mij stoppen.
  Het feest is altijd mooi dat is 100% waar. Maar ik zag dit jaar op tv toch vooral veel donker rotterdam die de aandacht trokken. Gesprekken met de koning geregeld door de organisatie, sloegen nergens op want die man was vrij die dag en vierde feest.
  De lintjes worden geregeld door de ministers. De koning heeft hier niets over te zeggen al denken de mensen dat. Wie de voorman van kozp heeft voorgedragen weet ik niet maar je weet nu wel wie hem dat lintje toekent( bron. Google)
  Ik zag de verbroedering van Nederland met koningsdag en dacht wel bij mezelf; waarom staan we dan niet samen op tegen het kabinet wat ons mooie land zo kapot maak!

  1. De koning tekent ervoor, had hij ook niet kunnen doen maar daar was hij te laf voor. niemand durft tegenwoordig nog voor eigen mening uit te komen, ook de koning niet, had hij maar de moed niet gehad om dit te weigeren, jammer.

   1. Bedankt voor je reactie Carla, en je heb helemaal gelijk…wat dat betreft mist hij de welbekende balluh

  2. Ha die Christhel, jij ook weer bedankt voor je reactie, en ik ben het met je eens lieverd. En dat is ook mijn wens, gewoon een keertje opstaan met z’n alle tegen dit weggooi kabinet Rutte 4….

 5. Ooit ik was ooit oranje 🍊 fan voor het koningshuis Maar in de loop van de jaren,ben ik er toch anders tegen aan gaan kijken Ik weet niet of hij nog wel zo goed gemend heeft met eigen volk (blanken) ik hoor hem nooit iets zeggen,terwijl de blanken overal in het westen het gehaten volk is geworden Mensen die dwingen ( de koning ) om sorry te zeggen tegen het slavernij verleden zou ik zeggen hou er over op lees je zelf eerst eens in Dan leer je misschien eens dat het wel de blanken waren die als eerst de slavennij hebben afgeschaft En als ik dan.lees dat blm het normaal vind om spullen en andere bezittingen te jaten,als compisatie dan gaan mijn haren recht omhoog staan Als ze het zo goed weten allemaal waarom is de opbouw nooit in Afrika gebeurt Ik wordt beroerd van het feit dat klaver maar blijft zeggen dat Marokkanen men Turken ons land hebben opgebouwd Het is een vreselijk haat naar blanken toe het is de grootste leugen ook,het valt mij op dat nooit zegt blm heeft hier ook gebouwd man man man wat wordt ik beroerd van al die linkse kenners Ben het zat Dit is mijn land hun komen hier om het af te breken En dan kom ik toch weer terug bij de koning Waarom staat hij niet op voor eigen volk en vader land daarom ben ik minder koningsgezind geworden Ook Maximas uitspraak de Nederlander bestaat niet heeft mij aan het denken gezet Koningsdag zoals het nu is hoeft voor mij niet meer Wat heeft het nog met het Echte Nederlander temaken …

  1. Weer bedankt voor je reactie Donna en je heb gelijk, omdat die uitspraak van Maxima mij ook heeft geraakt dat de echte Nederlander niet bestaat. Ik word daar ook echt niet vrolijk van!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven