DE ECHTE BRES COLUMN 16

Hebben jullie dat nou ook wel eens dat je in het nieuws iets hoort of ziet en dat het je dan helemaal pakt, dat je er pissig over bent, er constant aan denkt, en in sommige gevallen dat je zelfs de slaap niet kan vatten of er over ligt te dromen. Nou ik wel namelijk, want ik hoorde de afgelopen week een bericht voorbij komen waar ik echt mee zit, chagrijnig wordt, en zelfs wel eens kan snauwen tegen mijn Corretje of Jimmy die dat dan helemaal niet verdienen.

Ik heb het over het berichtje dat er voor de zoveelste maal zware zieke en verwaarloosde honden in beslag zijn genomen bij een (ongure) broodfokker in Deurne (Brabant). Oké zou je zeggen, natuurlijk kan je je daarover opwinden maar het is toch gelukkig dat de politie met de (LID) de verwaarloosde dieren in beslag heeft genomen. Natuurlijk ben ik daar blij om maar toen ik het nieuws verder hoorde werd ik gelijk misselijk, want de politie had nog tachtig verwaarloosde honden laten zitten omdat die nog niet in zo’n slechte staat waren zoals de in beslag genomen honden.

Gek werd ik er van dus die tachtig honden die er nu nog zitten motte eerst er net zo slecht worden als degene die wel in beslag zijn genomen? Ze zaten in een paardenstal met een betonnen vloer. Hoezo, wie bepaalt dat tachtig beesten waaronder veel puppy’s die net nog niet zo slecht waren dat ze dood konden gaan. Hoe haal je het in je verdorven hersens om die beesten bij zo’n vuile smerige klootzak te laten zitten terwijl ze over vijf of zes weken misschien wel ziek genoeg zijn om in beslag te worden genomen.

Ziek ben ik ervan, en ik speelde al met de gedachten om deze dieren zelf weg te gaan/laten halen met een man of vijftig grote brede portiers of motorrijders met een groot hart voor dieren en die niet bang zijn voor zo’n stelletje schoften, want alleen begin je niks tegen zo’n stelletje broodfokkers. Plus dat deze enorme klootzak het al een keer of wat eerder heeft gepresteerd en steeds weer op een andere locatie opnieuw begint.

Maar omdat ik de berichtgeving toch niet helemaal juist vond na een paar dagen en ik mij er in wilde verdiepen dacht ik weet je wat, er is nog een grotere dierenvriend in Nederland dan mij en die veel meer te zeggen heeft in dit soort zaken en dat is mijn goede vriend Dion Graus.

Ik heb hem een berichtje geven of ik hem ergens mee mocht lastig vallen en ik kreeg gelukkig de zelfde dag antwoord dat ik mij zou bellen, zo gezegd zo gedaan en de andere ochtend belde Dion met de vraag hoe is het met jullie en wat wilde je weten. Ik natuurlijk gelijk de vraag gesteld hoe kunnen agenten van de dieren politie nu tachtig honden aan hun lot overlaten.

Nou kreeg ik als antwoord, dat er geen dierenpolitie bij betrokken was, en dat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) met de inbeslagname bezig was geweest met ondersteuning van de politie. Ik heb hem toen uitgelegd hoe ik er overdacht en wat mijn idee er over was, maar toen hij het allemaal uitgelegd had begreep ik het een beetje want de WSPA is er nu mee bezig en na het reces over een paar weken (ja, die kut politiek, hoe kunnen ze op vakantie gaan terwijl die honden daar zo zitten), gaan er mooie dingen gebeuren omdat Dion Graus een wet heeft voorgesteld die er voor zorgt dat dit soort toestanden nooit meer gebeurt en als het gebeurd dan kunnen ze onmiddellijk ingrijpen.

De PVV gaat daarin samen werken met de VVD, en dan is er gelukkig een meerderheid voor in de Tweede Kamer en kunnen deze broodfokkers ten alle tijden aangepakt worden en hun beesten in beslag worden genomen. Bijvoorbeeld als er tweehonderd honden in een stal liggen waarvan er eentje heel slecht aan toe is en ligt te verrotte dan kan de WSPA ook de tweehonderd gezonde honden in beslag nemen en de klootzak die er veel geld aan verdiend een levenslang houdverbod voor dieren opleggen. En niet alleen bij broodfokkers maar ook bij mensen die hun huisdieren zodanig verwaarlozen, doodmaken, verhongeren, of martelen.

Dus half mei word er actie ondernomen, en ik hou jullie hier van op de hoogte als de wet er is en als die klootzak word aan gepakt. Als er helemaal niks gebeurd, wat mij sterk lijkt omdat Dion nog nooit tegen mij heeft gelogen en daarbij vertrouw ik hem, roep ik portiers, motorrijders en alle mensen met een enorme liefde voor dieren mee naar Deurne te gaan (of waar die dan ook zit die kk-bak) en halen we zelf die dieren weg….

Het is nu nog geen oproep, maar eind mei in het slechtste geval dan wel want ik heb geen zin meer in slapeloze nachten. En als ik naar Jimmy kijk die tevreden ligt te slapen na een lange wandeling, en zijn buikje heeft volgevreten, wil ik niet meer aan deze tachtig mooie honden denken die ergens liggen te verrotte omdat er zo’n kk-bak zo nodig geld mot verdienen.

Ik hou jullie nogmaals op de hoogte, en hoop dat die wet er heel snel komt en dat de WSPA dan onmiddellijk actie onderneem inzake deze tachtig honden.

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven