DE ECHTE BRES COLUMN 14

Er is volgens mij weer een hoop ellende gebeurt deze week als je zo een beetje het nieuws heb gevolgd. Als allereerste heb ik mij ontzettend kwaad gemaakt op onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van D66 Ernst Kuiper. Hij is nota bene niet praktiserend arts, dus hij moet wel weten van de hoed en de rand zou je zeggen.

Nee, nu hoorde ik op het nieuws dat deze Ernst Kuiper het middel ‘Trodelvy’ niet in het basispakket wil vergoeden. Het is te duur want het kost € 68.000, en je kan mij nou echt niet kwaaier maken. Het past niet bij de doelmatigheid om het te vergoeden vertelde hij droog.

Iedereen weet dat mijn Corretje ook kanker heeft, en toen ze het bij haar ontdekte werd er in eerste instantie gedacht aan een agressieve vorm van maagkanker. Nou het lijkt wel of je een teringklap voor je harses krijgt zo komt dat bij je binnen. Corretje was er redelijk koel onder maar we moesten wel dingen gaan regelen en iedereen inlichten van de familie. Ze had nog ongeveer acht maanden te leven vertelden ze ons en het was net voor de Kerstdagen dat dat nog maar drie maanden was.

Nogmaals Corretje was sterker dan ik want iedereen heeft het natuurlijk over de kankerpatiënt maar de partners worden vaak over het hoofd gezien. Ik heb heel wat keren stiekem zitten janken en niet weten wat ik moest doen omdat je zo machteloos bent. Na acht maanden leefde ze nog en dat viel de oncoloog ook op en vertelde ze dat tegen andere oncologen die daar ook niks van begrepen omdat mijn Corretje allang had moeten zijn overleden.

Het was een hele zware tijd, en om een lang verhaal kort te maken de oncologen hebben alles van haar gecheckt met speciale apparatuur en het bleek dat ze borstkanker had. Die haast niet te ontdekken was, en het waren daarvan de uitzaaiingen waar we naar hadden zitten kijken. Dit alles kwam weer bij mij boven vanmorgen toen ik een mevrouw hoorde vertellen dat ze borstkanker had en dat in een erge vorm genaamd “Triple negatief”.

Er is een kleine groep vrouwen die dat hebben en ze wilde graag dat medicijn ‘Trodelvy’ hebben omdat het haar leven minimaal een paar maanden zou verlengen, en in het beste geval een jaar zelfs. Zodat ze nog effe een tijdje kon leven met haar man, en misschien haar kinderen nog zou zien afstuderen.

Nee nou zit daar dan zo’n smerige kale minister Ernst Kuipers te vertellen dat het medicijn niet wordt vergoed……godverdomme wat ben ik hier kwaad om wat die afgekeurde arts hier op tv zat te verkondigen. Geld is dan veel belangrijker dan een mensen leven zoals dat van deze vrouwen met borstkanker.

Nee wel miljarden uitgeven voor oorlogstuig, miljarden uitgeven aan cruiseschepen voor vluchtelingen, miljarden uitgeven aan Afrika al jaren lang waar enkel de dictators mooi van leven en die zielige kindje met die dikke buikjes met vliegjes rondom de oogje zijn er nog steeds. Niks is daar veranderd, en ik kan uren zo doorgaan Binnenhof kost miljoenen en noem het allemaal maar op waar deze cholera regering hun (ons) geld aan uitgeven maar niet aan dit kleine groepje dames met die borstkanker.

Ik vind het bij de beesten af, en ik doe het NIET omdat ik zelf weet hoe zwaar het is geweest, maar je zou het de vrouw van Ernst Kuipers Heleen Doornewaard (ook patholoog in een ziekenhuis) bijna toewensen.

Nee, ik gun haar een fantastisch goed en gelukkig lang leven, maar deze Minister Ernst Kuipers kan van mij…………

Ja, en dan van de week kwam er weer een berichtje langs van “Hondje gedumpt in afvalcontainer” door oplettendheid van de chauffeur van de vuilniswagen die de vuilcontainers leeg haalt. Die wat zag wegspringen en heeft hij zeer snel gelijk op de noodknop gedrukt en heeft dat lieve kleine hondje het overleeft. Hij belde daarop gelijk de dierenambulance die het hondje mee nam, en naar omstandigheden gaat het redelijk met de kleine rakker.

Nou is mijn vraag hoe deze smerige idiote randdebiel een lief klein hondje in een container kan pleuren, hem daar achter laten om het beestje een verschrikkelijk dood te laten sterven. Ik zag de foto op het nieuws, en was zo verschrikkelijk pissig en laaiend (alweer), en ook heel verdrietig omdat ik met tranen in mijn ogen aan mijn Corretje vroeg of ze het erg vond als ik zoiets zou zien dat ik voor naar de bajes zou motte.

Want ik moet dit nooit zien, omdat ik bij deze zweer op mijn Corretje en mijn hondje Jimmy (dat doe ik haast nooit), ik degenen die ik dit zou zien doen, man of vrouw (en ik heb ik mijn hele leven nog nooit een vrouw geslagen) zo verschrikkelijk zou mishandelen en verrot slaan dat de dader in het bakje van de vuilcontainer zouden passen, en ik hem op dezelfde manier zou dumpen. Alleen was dan het verschil dat dit beestje het gelukkig zal overleven dankzij de hulp van dierenvrienden, en degene die het gedaan had zo dood zou zijn als een pier.

Maar er is ook gelukkig heel goed nieuws voor ons dierenvrienden en zeker voor de dieren want het verwaarlozen, het martelen, het dumpen voor huisdieren kan nu worden aangepakt. Want er is of komt een wet die het mogelijk maakt om deze monsters die dit doen, een huisdieren verbod op te leggen voor het hele leven……prachtig nieuws.

Nu nog een gepaste zware gevangenis straf die deze grafk….r klootzakken zwaar aanpakt (bijvoorbeeld een jaar of 15 zitten rotte in een cel) en ik hoef dan gelukkig niet te gaan zitten, en kan blijven genieten van mijn Corretje en Jimmy!!

Tot volgende week

Groet van Henk Bres

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven