DE ECHTE BRES COLUMN 49

Man, man, man wat een bloedstollende wedstrijd was dat tegen Argentinië, niet normaal meer en het is dat ik van de week nog naar de dokter bent geweest om me hoofd na te laten kijken anders had ik echt gedacht dat ik gek zou worden of dat ik een hartaanval zou krijgen. Eerlijk is eerlijk, die jongens van Oranje treft in deze geen blaam vind ik omdat ze echt gevochten hebben als leeuwen.

Scheidsrechter & Messi

Een heel ander verhaal is dat natuurlijk van die scheidsrechter, ik vermoed toch dat deze (goeie) man tussen aanhalingstekens een tering hekel had aan Oranje en hele grote vrienden was van Messi want hij kon zijn vuist (bijna hele arm) niet verder in de reet van Messi duwen en die fluit van hem zat echt aan zijn bek gekleefd want hij floot die hele wedstrijd dood.

Scheids & Messi

Die lul trok maar liefst 6 gele kaarten en je kon zien dat hij geoefend had in het trekken, waarmee zullen we maar in het midden laten maar wat was dat een klootzak zeg niet te filmen. Ik vond zelfs die penalty niet terecht die Oranje van hem kreeg. Maar goed lieve mensen om terug te komen van een achterstand van twee nul, tegen twaalf man voetballen, in de verlenging ook gelijk houden en dan met dat geile penalty schieten er uit vliegen had toch geen Oranje Fan kunnen dromen.

Want ik had ook alles in gezet op Noppert onze keeper, want die had in het hele toernooi toch wel laten zien dat hij wist hoe hij ballen uit het net kon houden, maar helaas viel me het een beetje tegen, misschien ook de spanning van hem, (want ik heb makkelijk lullen natuurlijk zo voor de televisie). Maar dat was dan ook het enige want man, man, man ik kon zo aan de beademing na deze wedstrijd tering wat een spanning.  Verder vind ik het super jammer dat we eruit leggen, niet alleen voor de jongens zelf maar ook voor van Gaal en zijn hele staf want ik had het hun zo erg gegund.

Helden

Maar ook voor alle fan en dan zeker voor de bouwers van de mooiste Oranje straat van Nederland de Marktweg natuurlijk, omdat deze jongens gewoon een straat uit het Schilderswijk op de wereldkaart hebben gezet want zelfs in Israël werd de Oranje straat uitgezonden, maar dat is bijna al normaal zelfs bij CNN en ook in Duitsland weten ze waar de mooiste Oranjestraat ligt. Chapeau mannen en ook de dames van de *La Onda* (vriendenclub waar Corretje en ik bij horen *trots*) want jullie hebben bewezen dat er allerlei culturen kunnen samen werken om zoiets fantastisch neer te zetten, ook dankzij de medewerking van de politie en gemeente en wat politieke Bobo’s.

Maar nu we nou toch over de politie, gemeente en de politiek hebben zijn er toch nog wat dingen uit het verleden wat mij steekt en niet lekker zit, ik weet niet of het echt bij het Oranje verhaal hierboven past, maar ik ben zwaar teleurgesteld in het verloop van dit WK maar ik ben ook teleurgesteld in de gemeente en ex burgemeester Krikke namelijk omdat ik die in het verleden een keer een (open) brief heb gestuurd over de heer Arnoud van Doorn van de (islamitische) Partij van de Eenheid.

Hij zat daar als gemeenteraadslid tussen 2018 en 2022 en is al tig keren als verdachte door het OM opgepakt bij voorbeeld door het lekken van informatie om een ernstig misdrijf voor te bereiden. Hij zat sinds 2010 in de gemeente raad eerst bij de PVV maar daar werd hij uitgezet omdat hij fouten zou hebben gemaakt met het budget. toen ging hij door als onafhankelijk raadslid en in 2013 dan bij de islamitische partij.

Hij is heel wat keren vervolgd en in opspraak geweest voor allerlei dingen waaronder haat zaaiende berichten en ook gingen er geruchten dat hij wel een liefhebbers was van kleine jongetjes maar dat is nooit bewezen geloof ik. Nee waar het mij omgaat dat is de zaak Willie Dille, deze dame zat al in de fractie van de PVV en was gewoon op zijn Hollands gezegd een wereld wijf. Ik kwam daar toen als fractievertegenwoordiger bij en politiek zo groen als gras, want politiek is een vak apart en later bleek niet echt voor mij weggelegd om dat ik geen compromis kan sluiten en gewoon volgens de rest van de raadsleden (van de andere partijen) een te grote bek had.

Willie Dille

Maar goed ik maakte kennis met Willie, en een paar weken verder wilde ze met mij praten en vertelde mij dus uitgebreid in geuren en kleuren hoe ze was verkracht door een paar mannen van islamitische afkomst. En om nu een lang verhaal kort te maken, zij verdacht de heer Arnoud van Doorn er van iets met de zaak te maken te hebben door de uitspraken die haar verkrachters deden.

Willie was een vrouw die volop in het leven stond, en heel goed was voor iedereen en ik vertrouwde haar totaal ze werkte in de zorg en iedereen ook de kinderen (ze had er een stuk of dertig onder haar hoede) liepen met haar weg. Enfin totdat ze mij vertelde dat ze steeds meer bedreigingen kreeg uit de islamitische hoek en daardoor tot grote ontsteltenis van mij en alle partijgenoten op een dag besloot zelfmoord te plegen door van een flat te springen. (ben daar nog steeds doodziek van).

Na dit gebeuren liet de heer A van Doorn zich in diverse media uit dat hij er wel niks mee te maken had maar hij kon er geen traan om laten en hij kon wel mensen die dit zouden willen doen???????????

Ik was toen zwaar vertieft en heb toen deze brief aan burgemeester Krikke geschreven en gevraagd of ze deze man van Doorn uit het stadhuis en de partij van hem wilde zetten omdat ik het nogal wat vond. Nou schrijf ik deze column hier over uit respect voor Willie Dille want ik heb er nooit meer wat van gehoord, ja ergens een ver berichtje dat er geen onderzoek nodig was en meer van dit soort wegkijkerij waar onze gemeente en het OM als het hun uitkomt toch wel goed in schijnen te zijn.

Ik heb tijdens en in de Oranjestraat het genoegen gehad om onze burgemeester van Jan van Zanen te leren kennen als een zeer sympathieke vent, heel erg joviaal en ook (volgens mij gevoelens) een betrouwbaar iemand en ik ben zeker van plan om hem eens te vragen of het zo blijft of dat er misschien toch nog eens onderzoek naar deze Arnoud van Doorn plaats zou kunnen vinden.

Want het is toch heel vreemd dat iemand die hier in Den Haag een (spraakmakend) gemeente raadslid is opeens in Marokko woont en niks meer van zich laat horen, alleen nog dat hij niet meer tegen liegende raadsleden kon, en mij vond hij een bruinhemd, Hitler en nog wat van dat soort benamingen. Nee ik heb het idee dat wat ik vroeger van mijn ouders heb geleerd echt de waarheid is en dat is:

*DAT RATTEN ALS EERSTE HET ZINKENDE SCHIP VERLATEN!*

Ik hou jullie op de hoogte.

PS: Had drie linkjes geplaats in deze column over van Doorn, maar om onverklaarbare redenen kunnen ze niet worden geopend ?????

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven