DE ECHTE BRES COLUMN 48

Het was zoals altijd weer een rumoerig weekje in huize Bres maar ook wel gezellig natuurlijk. En dat mag ook wel in de maand december die toch bekend staat als de gezelligste maand van het jaar in de jaren 50, 60. Allereerst natuurlijk een geweldig Sinterklaas feest waar alle kinderen weer goed verwend zijn door de goedheiligman en zijn altijd vrolijke knecht zwarte Piet die er geen genoeg van kreeg om met pepernoten te strooien terwijl de Sint de kinderen hun cadeautjes mocht geven.

Heerlijk was het om naar de tv te kijken tijdens de intocht van de goeie Sint, terwijl mijn vader aan het werk was anders hadden we wel gegaan natuurlijk maar op de tv die uitzending werd gepresenteerd door Mies was het ook echt vet kickuh want s’avonds kwam hij bij ons thuis.

Ook de hoofd Zwarte Piet (eigenlijk Erik Muiswinkel) was altijd een van mijn favoriete Zwarte Pieten omdat hij de Zwarte Piet was die alles regelde voor de Sint en zorgde er zo voor dat wij lekkers en cadeautjes kregen.

Sinterklaasjournaal

Maar ondanks dat de Sint soms de weg kwijt was, en de daken te glad waren of zijn schimmel ziek was wist hij in huize Bres en de rest van Nederland weer in vervoering te brengen met zijn cadeautjes en was iedereen weer superblij. En zelfs de Surinaamse kindertjes hadden hun handen vol met cadeautjes en zakken vol met pepernoten en ander lekkers.

Etalage

Ja, en dan nu is de tijd aan gebroken om een andere bekende dikke goedgemutste held van ons binnen te halen namelijk de Kerstman. Kunnen jullie je dan nog herinneren dat je met je pa of ma heerlijk naar de binnenstad ging waar je woonde en ging dan echt de hele middag etalages gingen kijken, en dan was de ene nog mooier dan de anderen. Bewegende sneeuwmannen, Herten, beren, Kerstmannen, elfjes en dansende Kerstbomen.

Prachtig, en midden in de stad (de Passage in Den Haag) had je dan een joekel van een Kerstboom staan verlicht met de mooiste verlichting. Man, man, man je kwam dan ogen te kort. Doodmoe en ijskoud kwam je dan tegen de avond thuis, en kreeg van je moeder een heerlijke bak warme dampende chocomel met slagroom en dan kwam mijn vader thuis met een heerlijk ruikende verse Kerstboom met kluit, en mocht je je moeder helpen met optuigen.

Sommige hadden echte Kaarsjes erin en natuurlijk lagen er ook kleine cadeautje onder de Kerstboom vaak zelf door mijn ouders uit hun mond gespaard, want niemand had het erg breed in die tijd dat wil zeggen de werkende klasse tenminste.

Maar goed dat was vroeger, en dan zeggen onze linkse vrienden natuurlijk *daar heb je hem weer met zijn vroeger, die ouwe witte lul, die racist en bruinhemd en Geert Wilders likker (bron Volkskrant) en dat zal wel maar ik ben zo blij dat ze mijn (oké best arme jeugd) want mijn ouders en met hun vele hadden het niet breed, nooit meer kunnen afpakken.

Want ik heb er van genoten, ieder jaar weer en daar bedank ik mijn ouders nog ieder jaar voor en natuurlijk wil ik ook mijn Corretje bedanken die ondanks dat ze ziek is in de maand december wel lijkt of ze vleugels krijgt om alles net zo mooi te versieren dat ik mij in het verleden waan.

Echt waar geloof het of niet, maar voor mijn ramen zie ik dagelijks mensen stoppen die aan de hand van hun kindjes naar onze verlichting worden getrokken om effe een fotootje te maken met hun kroost. Heerlijk om te zien en ook een bekroning op het werk van Corretje.

Nee dan die kinderen van tegenwoordig heerlijk naar Zwarte Piet in het jeugd journaal kijken is er niet meer bij want er is een klein groepje mensen hier in Nederland die dat verkloten namelijk de KOZP deze stinkapen en hun witte aanhang die staan te dreigen en te intimideren om Sinterklaas af te schieten en ook zijn knecht, die sporen niet, en nemen die doorgeslagen linkse kliek Woke mensen mee in hun zieke gedachten dat Zwarte Piet een racistisch karikatuur is waar ze tegen op moeten staan omdat het hun kinderen hun gedachten gang vergiftigd.

En dat zijn dan ook mensen die zich vastplakken op de weg, aan kunstvoorwerpen, die hun kinderen laten kiezen of ze een vrouwtje of mannetje willen zijn, die straatnamen willen veranderen, de Nederlandse taal willen verbasteren.

Die de goudenkoets willen veranderen omdat daar slaven op te zien zijn. Geld eisen om dat hun voorouders ook er erg hebben onder geleden, en zo kan ik natuurlijk uren doorgaan met schrijven hoe deze achterlijke gladiolen alles verzieken. Nee volgens mij is het enkel maar om geld te doen en om alles (sorry voor het woord) te verkankeren om de jeugd een gezellige december maand te hebben.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven