DE ECHTE BRES COLUMN 47

Ja, en hier zijn we dan weer met de wekelijkse column (verleden week voor het eerst in 15 jaar geen column), want we hebben roerige tijden weer achter de rug en we hopen dat het nu weer effe wat leuker word. Een paar weken geleden werd ik wat beroerd, je kan dat wel, wat hangerig, niet veel trek, pijn in me flikker en hoesten als de pestpleuris. En ja hoor een dag of twee later ook mijn Corretje dezelfde klachten.

Gewoon de lul!

Je weet het maar nooit, dus om alle twijfel weg te nemen alle twee effe een testje op covid gedaan en wat dachten jullie ja hoor allebei corona. Nou daar word je niet vrolijk van dus dan zit je daar dan met z’n tweeën op de bank te netflixen onder de Kerstboom want die staat al bij ons. Gelukkig is Corretje daar altijd vlug bij, want Sinterklaas en Zwarte Piet vieren we altijd in studio Bres.

Allebei vijf spuiten in onze flikker (twee en drie boosters) omdat het beter voor ons was in verband met Corretje haar ziekte. Gelukkig niet echt hondsberoerd geweest, het heeft veertien dagen geduurd, daarna weer getest allebei en gelukkig geen corona meer. Maar wel die klote nasleep er van, omdat zodra je wat doet dan je loopt te hijgen als een bergpaard en dan heb ik het niet over seks maar de gewone dingen die je iedere dag doet.

Maar oké, toen we negatief getest waren konden we weer naar het huisje *Alseide* in het rommelgebergte in Winterswijk. En dat krijgen wij ieder jaar van onze goeie vriend en sponsor Marc. Echt waar de eekhoorns en vogels en beesten die in een bos thuishoren zie je dan. Echt heerlijk, maar mijn grootste wens om een wolf tegen te komen in het wild is mij helaas nog niet overkomen, maar zeg nooit nooit en misschien volgend jaar.

Dus eigenlijk heb ik deze laatste week enkel maar genoten van hoe mooi Nederland nog wel is en ik heb natuurlijk me eigen niet helemaal afgezonderd want ik heb ook lekker op mijn gemak naar Oranje zitten kijken en ja wat mot ik daar nou over zeggen behalve dat de eerste wedstrijd tegen Senegal verschrikkelijk saai was maar wel gewonnen met 2-0 en de wedstrijd tegen Ecuador daar zijn we heel goed weggekomen (binnenkant lat, doelpunt afgekeurd) en motte we blij zijn met een puntje 1-1.

Mijn helden!

Wat wel allemaal door ging is natuurlijk de mooiste Oranje straat van Nederland de Marktweg want daar hadden mijn lieve Danny en zijn bouwers (de La Ondas) weer eens hoog bezoek want Geert Wilders heeft net als een jaar geleden er een bezoek gebracht, wat ook weer een kroon op hun werk was natuurlijk. En dan de enorme hoeveelheid pers en media die ze dit jaar hebben gehaald plus de burgemeester die langs is gekomen (wat trouwens een hele aardige vent is, ik mocht Jan zeggen tegen hem) is het een groot feest van Oranje daar op de Marktweg.

Het lijkt bijna wel of alle verstandige mensen gewoon genieten van het Oranje gebeuren, behalve die azijn zeikers die maar steeds aanhalen dat de werk omstandigheden toen die stadions gebouwd werden in Qatar verschrikkelijk waren. Natuurlijk was dat zo en dat is ook niet goed te praten maar ga er dan ook niet met een delegatie van bobo’s heen. Had de FIFA en KNVB dan maar besloten om niet met dit WK mee te doen dan hadden we van al dat gezeik af geweest. Nu heerst er weer tweespalt over wel kijken wel op een groot scherm in ons café, maar sommige kroeg eigenaren zeggen zeer beslist niet uit principe.

ZO DENKEN ZE ECHT OVER ONS!!!!!

Ja, en dan nog effe wat mij opviel is dat het kabinet op 19 december op 8 plekken wereld wijd excuses aanbieden wegens ons slavernijverleden, Rutte (pinokkio) doet het hier in Nederland, en op de eilanden en Suriname gebeurd het door 7 andere bewindslieden uit dit fijne kabinet.

Nou heren en leden van dit kabinet jullie kunnen van mij de touwtering krijgen, en excuses aanbieden zoveel jullie willen maar *NOOIT UIT MIJN NAAM* en ik denk dat vele Nederlanders er ook zo over denken. Maar ik dwaal weer af en wens jullie allemaal een heel fijn weekend, en een hele fijne week toe

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

5 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven