DE ECHTE BRES MENING 46

Ja, je kan het eigenlijk in je column niet twee keer over het zelfde hebben want dat doen columnisten niet. Nou ik ben dan maar geen columnist, en ik ga gewoon een mening schrijven waarover ik mij enorm over heb geïrriteerd de laatste paar dagen. Eigenlijk niet de laatste paar dagen maar al enkele jaren en dat is natuurlijk de discussie over Zwarte Piet, is die nou wel racistisch of niet is de vraag.

Heerlijk dit toch.

Hoe ik ben opgevoed is deze vriendelijke zwart geschminkte man of vrouw totaal niet racistisch, natuurlijk zei mijn moeder wel eens als het weer tegen de maand december aanliep “je mag dat niet meer doen Henk, want anders krijg je met de roe en ga je in de zak mee van Zwarte Piet”. Ik denk dat er een hoop mensen zijn geweest die dat zelfde tegen hun kinderen hebben gezegd als ze weer eens vervelend waren en je ze het liefs achter het behang had geplakt. Dit laatste is voor de deugers onder ons is een uitspraak en de mensen waren niet echt van plan hun kroost achter het behang te plakken.

Natuurlijk was je als kind dan een paar dagen op je hoede en was extra lief voor je ouders, de spanning steeg ten top als het 5 december was want dan kwam hij de Sint met zijn Zwarte Pieten die trouwens zo zwart waren geworden door het roet uit de kachelpijp want daar geloofde je heilig in. Hoe heerlijk was het om die kop van Zwarte Piet om de hoek van de deur te zien en daarna moest duiken om niet geraakt te worden door de pepernoten die hij gooide. Toen ik wat ouder werd kwam de Sint niet meer, en werd er alleen keihard op de deur gebonkt zodat je hart een sprongetje maakte van schrik om vervolgens met een noodgang naar de dichte deur te rennen waarachter de cadeautjes stonden in een grote jutte zak.

Heerlijk die spanning, en natuurlijk de vreugde dat we gezamenlijk onder het genot van warme chocolade melk met banketstaaf de gedichtjes en rijmpjes eindelijk de cadeautjes mochten uitpakken, die je toen je wat ouder werd natuurlijk al verstopt onder het bed van je ouders had zien staan. De andere dag op school kon je dan vertellen dat Sinterklaas en Zwarte Piet waren geweest en kon je elkaars cadeautjes bewonderen.

Natuurlijk waren er ook kindertjes die geen bezoek hadden gehad van de Sint maar die kregen dan hun presentjes van de een of andere stichting. Ook had je vaak met de hele klas surprise gedaan, en daarbij een lootje getrokken met de naam van een klasgenootje, en hoe mooi was het niet om een meester of juffrouw te trekken (de lootjes ja voor de viezeriken onder ons 😉) Dat was dan de thuis situatie en heb ik het nog niet eens gehad over de intocht van de goedheiligman en zijn knechten, want die ouwe pik had hulp nodig natuurlijk dat begreep je als kind als geen ander.

Toen ik wat ouder was ben ik zelf jaren lang Zwarte Piet geweest voor mijn schoonfamilie en buren, maar op een geven moment mijn toen nog kleine neefje Mike tegen zijn moeder Henni zei van ‘hey mam Zwarte Piet heeft dezelfde sloffen aan als ome Henk’ ben ik er mee gestopt, op het bonken van deuren en op enkele radioshows en optredens na.

Nee nu anno 2010 laten we maar zeggen, want ik weet niet wanneer het ouwe tering gehoer begon met de KOZP, BML en dan met name Jerry King Luther Afriyie en Akwasie Owusu Ansah. Deze twee imbecielen heren allebei van Ghanese afkomst, en afstammelingen zijn van de Ashanti stam die bekend staat als de gruwelijkste stam van Ghana, en ook stond deze stam bekend als de grootste slavenhandelaren ooit.

Deze twee apen staan bekent als de grootste Zwarte Piet haters ooit, doe daarbij nog een hoop witte enge griezels die zijn opgegroeid volgen mij in een kelder met muizen, en zich de taak hebben toegeëigend om een grandioos (Nederlands) kinderfeest om zeep te helpen. En doe daar nog wat lui bij van Antifa onze wegkijkende linkse deugers en je heb een hetze in Nederland van een kleine groep imbecielen met de hersenpan inhoud van een Afrikaanse mug met malaria, die vaak tijdens demonstratie vertellen dat onze kindervriend zoals hier boven beschreven racistisch is en oproepen tot geweld. Zelfs gaan ze zover tot het oproepen om Sinterklaas dood te schieten en Zwarte Piet voor zijn kop te schoppen zodra ze er eentje zien lopen. Jawel gewoon hier in Nederland.

Niet mijn smaak

Kijk eens en vooral wil ik duidelijk maken dat een roetveeg Piet of een stroopwafel Piet (hoewel ik dat persoonlijk niet leuk vind) moet kunnen omdat de wereld nu eenmaal veranderd en dat kun je niet tegen houden en dat is maar goed ook anders hadden we nog de folklore gehad van katten doodknuppelen en ganzen doodmaken. Maar de reden waarom is voor mij een groot hekel punt, want Zwarte Piet is nooit racistisch geweest en zal het nooit worden ook. En daarom ben ik zou pissig op deze kleine kliek mensen die het presteert om burgemeesters, hele gemeentes, en nu ook al organisatoren van het mooiste kinderfeest van Nederland te beïnvloeden door geen intochten meer te doen terwijl de normaal denkende mens teleurgesteld is en dan met name de peuters en kinderen.

Natuurlijk krijg ik al maanden lang te horen ‘ja maar Henk heb jij dan nooit gehoord dat kinderen bruine kinderen Zwarte Piet noemen’ ja natuurlijk weet ik dat maar ook de rooie kinderen (hey rooie spring is op groen) hebben het zwaar, en de chinezen kinderen (spleetogen), kinderen met sproetjes (sproetenkoning), kinderen met een bril (brillenjood), te dikke kinderen (Billie of Bessie turf) magere kinderen (panlatten), kinderen met een bult (quasimodo) en zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan.

Maar ik weet zeker dat die randdebielen die die feest willen verbieden (wat ze nooit zal lukken hoop ik) de boel zo willen sturen dat het richting slavernijverleden gaat. En nu hoor ik al bedragen vallen via het Landelijk Platform Slavernijverleden van (ja echt je gelooft het niet) € 40.000,- die ze willen hebben per nazaat.

Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest  en hoop dat alles weer eens word zoals het het vroeger was toen deze randdebielen nog in hun vaders verrekijker zaten en ook de winkeliers zoals Hema (ja ook de Efteling) en noem ze maar op, eens het licht zien en dat er veel meer mensen zijn in Nederland die Zwarte Piet een groot welkom willen geven en gewoon vanuit hun jeugd zeggen………. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn meer dan welkom hier.

PS: Ik heb deze mening bewust netjes gehouden want anders hebben die monsters die tegen zijn weer voer en dat gun ik ze niet.

Tot volgende week.
Groet van Henk Bres!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES MENING 46

 1. de enige die racistisch bezig zijn , is de groep die tegen zwarte Piet zijn .
  het zijn net kleuters , kinderen zijn heel soepel in omgang onderling, en op dat moment gaat het alleen om het feestje en de cadeautjes .
  zwarte pieten moeten blijven bestaan .
  degene die hier een probleem mee hebben , moeten gaan wonen op een onbewoond eiland of zo

 2. Zwart moet zwart blijven
  Rozen zijn rood
  Smurfen zijn blauw
  Als je t in bevalt!
  Is Holland niks van jou
  Aanpassen!!en anders 👋 Wij lopen ook niet met klompen aan in t buitenland toch ! Azijnzeikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven