DE ECHTE BRES COLUMN 45

Wat vliegt de tijd toch, komt dat nou met name omdat je ouder word?  Want het verbaast mij echt dat ik de jeugd er ook over hoor klagen, dat het niet normaal is zo gauw dat die weken voorbij vliegen. Maar goed je hoort ons niet klagen hoor, want eigenlijk zijn we weer aanbeland ik de gezelligste twee maanden aan het einde van het jaar. Sinterklaas met zijn zwarte Pieten (al probeert de overheid dit wel te verbieden) mede door een klein groepje zwarte apen met hun blanke (geen witte) aanhang. Maar de normale mensen in mijn omgeving die hebben gewoon een zwarte Piet erbij.

En nou niet zeiken dat de hele geschiedenis veranderd met de jaren want dat is gewoon de waarheid en wie ben ik om dat tegen te houden, ja toch?. Want alle veranderingen zal ik maar zeggen zijn niet per definitie slecht, als het maar om de goede reden is dan maakt het mij geen moer uit. Maar kom niet met een groot klote verhaal dat Zwarte Piet racistisch is want daar klopt geen ene moer van, en zelf imbecielen met een of twee hersencellen die kunnen dat begrijpen. Maar dat zooitje ongeregeld dat helemaal geen hersencellen heeft zoals die klootzakken van BLM die willen enkel maar geld zien voor hun slavernij verleden (wat van geen kanten klopt) en zijn daar (gezien de demonstraties bij de Sinterklaas met Zwarte Pieten) toe bereid om een mooi en leuk kinderfeest te verk……. !

Maar goed om deze column gezellig te houden hebben we het maar over het extra mooie feest (buiten de Kerstdagen om) wat we deze maanden erbij krijgen, en dat is natuurlijk het voetbal van Oranje tijdens de WK in Qatar. Het WK voetbal begint op zondag 20 november en duurt tot en met 18 december. Maar wat zei ik nou over deze column gezellig houden dat kan gewoon niet want natuurlijk is er weer zwaar geouwehoer over dit WK omdat het in Qatar word gehouden en daar schijnen ze de mensenrechten nog wel eens te schenden.

Met name dat er tijdens de bouw van het stadion bouwvakkers waren die in erbarmelijke omstandigheden hun werk moesten doen en daarbij ook zijn omgekomen. Verschrikkelijk is dat natuurlijk en daar zou wat aan gedaan motte worden daar is iedereen het mee eens. Maar oké, ik zou dan als KNVB zeggen ‘lieve mensen dit kan niet hier gaan wij als Oranje elftal hier niet aan meedoen omdat er zoveel misstanden zijn geweest met de bouw van dat stadion, nee sorry dit keer doen wij niet mee. Met deze beslissing had iedereen volgen mij kunnen leven toch?

Nee we gaan gewoon en er werd niet over de arme bouwvakkers meer gediscussieerd klaar, waarom omdat het ons natuurlijk een hoop geld gaat schelen aan inkomsten die zo’n WK oplevert. Ja, en dan gaan we het krijgen hoor, heel deugend, puur azijnzeikerig en linkse klootzakken gaan los. Jumbo mot stoppen met hun walgelijk reclame (ik vond hem juist leuk) De praatshows op de tv vonden het verwerpelijk, en niet van deze tijd zo ook bij Eva Jinek waar mijn beste kameraad Danny van Dijk was uitgenodigd om zeer positief over de mooiste straat van Oranjestraat (de Marktweg) te praten met nog een stuk of wat Oranje fans en bouwers van de Oranjestraat ook wel de La Onda’s genoemd.

Want deze straat is al een paar keer op rij uitgeroepen tot de de mooiste Oranjestraat van Nederland, en dat vonden ook de burgemeester een twintig tal BN’ers die daar hun clips op kwamen nemen en zelfs de Koning van Nederland heeft hun een bezoek gebracht. Maar goed ze zaten bij Eva Jinek en toen ze in de kleedkamer zaten te wachten voor het gesprek werd en netjes gevraagd wat de heren wilde drinken AAN TAFEL, nou ze lusten wel een pilsje.

Nou het begon al goed, niks aan tafel en mijn vriend Danny merkte terecht op dat dat niet de afspraak was, maar ze vonden het geen echt bezwaar totdat Jinek een man begon af te zeiken die samen met een groep getekend hadden om gratis naar het WK te gaan op kosten van Qatar en dan niks negatiefs op sociaal media zouden schrijven. Onder elkaar hadden ze afgesproken dat ze toch lekker zouden schrijven wat ze wilden dus eigenlijk een beetje kwajongensachtig vind ik en lekker een gratis reis.

Maar goed het ging dus enkel en alleen maar over die dooie bouwvakkers en na een tijdje besloot de groep van de Oranje fans en bouwers van de Oranje straat te vertrekken en je hoorde een van hun nog roepen “wat een slap geouwehoer zeg”. En ik vind dat ze daar groot gelijk in hadden, ze waren uitgenodigd voor een positief gesprek over hun straat en het voetbal en niet dat geouwehoer over de bouw van het stadion en die dooie die er bij zijn gevallen.

Nou wil ik hier maar mee zeggen dat die linkse media niks maar dan ook niks geen positiviteit kan opbrengen en enkel maar het slechte naar boven kan halen. Had dan verdomme het hele WK afgelast en had die spelers lekker thuis gelaten, dan hadden die gasten ook hun straat niet versierd en geloof mij nou maar dat er een hoop voor komt kijken en het is natuurlijk ook in Schilderswijk wat jullie niet moeten vergeten. Marokkanen, Turken, Polen, Bulgaren Antillianen en weet ik wat voor soorten er nog meer wonen en allemaal hebben ze samen gewerkt en betaald voor de versiering en hoogwerkers en weet ik veel voor materiaal.

Waar heel links Nederland dagelijks over loopt te zeiken en het niet voor elkaar krijgt doen deze jongens van de Marktweg het wel, gewoon een groot feest maken door samenwerking met de overheid, gemeenten, politie en brandweer en die hele multiculturele gemeenschap er bij te betrekken.

En voor die hele linkse cholera media kliek heb ik ook nog wat, ga eens kijken hoe sommige Polen, Bulgaren wonen en door hun baas worden uitgebuit, slapen met z’n tienen op 1 kamer, huurprijzen vragen waar je misselijk van worden zodat deze harde werkers onder erbarmelijke omstandigheden hier in Nederland verblijven en er zullen ook wel genoeg arbeiders om het leven komen daardoor.

Ja Eva Jinek ook hier in Nederland walgelijke toestanden zeg daar maar eens wat van maak daar maar eens een programma over en zo heb ik nog heel wat tips voor de media (hebben jullie een uurtje). Maar nee dat mag natuurlijk niet hé, want dan lopen de sponsors weg en gaat het geld kosten.

Gadverdamme wat is die media misselijkmakend links geworden, mensen beledigen zodat ze weg lopen, en dat alleen maar om te deugen. Ik zou bijna zeggen dat het niet mijn Nederland meer is en opzeker mijn overheid niet meer en ook de media kan me zak opblazen…..het pijppie hangt erbij!!

Tot volgende week.


Groet van Henk Bres!!


2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 45

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven