DE ECHTE BRES COLUMN 43

Weten jullie je kan zeggen wat je wilt over Edwin Wagensveld maar ik vind hem een held, oké hij heeft orthodoxe methodes om iets kenbaar te maken. Maar jullie moeten eerlijk zijn hij maakt de misverstanden in ons kleine kikkerlandje wel bespreekbaar. Ik vind hem een held, want hij is voor de duivel en zijn ouwe moer niet bang. En natuurlijk maak hij met zijn provocerend gedrag de tongen los, en gaan de mensen met elkaar in discussie.

De normale mensen dan, want ik kwam wat mensen tegen, en Edwin (of liever gezegd de poging om de Koran te verbranden) kwam zo te praat en die vertelden ook dat zij moslim waren en dat zij zelf ook een hekel hadden aan die jonge gasten die op scooters achter de vrouwen aanzaten op Scheveningen, of waar dan ook voor plaats en de vrouwen lastig vielen. Maar zo vertelde die man van Marokkaanse afkomst dat hij daar ook een bloedhekel aan had. Ik moet eerlijk zeggen dat deze meneer er ook helemaal niet uit zag als een Marokkaan.

Als die ratten zijn vrouw of dochter lastig vielen hoorde hij dus precies wat ze tegen zijn familie riepen, en hij antwoorden dan ook in perfect Marokkaans dat ze daar mee moesten kappen. De heren schrokken zich dood, en schaamde zich de tyfus vertelde hij, en hij vertelde verder dat het een kwestie van opvoeding was. De ouders die hebben die lieverdjes verkeerd aangepakt, en daar is nu die rottigheid door gekomen. Ook vertelde hij dat er heel veel Marokkaanse mensen zijn die op de PVV stemmen.

Maar ik bedoel eigenlijk enkel maar te zeggen dat door het orthodoxe handelen van Edwin het bespreekbaar is geworden want anders had ik dit nooit geweten en hadden we misschien een hele andere discussie gehad met deze twee mannen.

Ik hou deze column kort voor een keertje want ik ben niet erg lekker en denk dat ik de griep heb. Vaak is het zo als ik in het ziekenhuis bent geweest en in aanraking met andere mensen ik gewoon een griepje te pakken heb. Ik zal er wel bevattelijk voor zijn ja toch??

Maar ik wil nog wel effe aangeven dat het mij opvalt dat er weer zoveel jonge mensen verdwijnen, en na moeilijke zoektocht worden terug gevonden.

Of mensen die na een aanvaring nog vermist zijn.

Ook was er weer een jongentje een paar dagen spoorloos in Den Haag, maar die hebben ze gelukkig in goeie gezondheid aangetroffen Godzij dank.

Nogmaals ik hou deze column wat kort omdat ik mij nog steeds kut voel en volgende week is er natuurlijk weer een langere column en ook is er dan weer een radio uitzending van de Start van de Nacht op radio Centraal FM. Want (en dat gebeurd mij niet vaak) daar was ik zelfs te beroerd voor!!

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

10 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 43

  1. Klopt wat je zegt over de moslims zijn niet allemaal slecht opgevoed! Kijk maar naar us die bij vandaag insite komt hij is Turks en zegt in Turkije loopt bijna niemand met een hoofddoek meestal de hele oudjes! Dus wat in Nederland woont hoeft geen hoofddoek te dragen als ze het zelf willen oké 👍🏻 nou beterschap met je griep ! Lekker kippensoep eten knap je van op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven