DE ECHTE BRES COLUMN 41

Johnny de Mol

Ja, en wie had het nou niet verwacht dat Johnny de Mol vrijgesproken is van alle aanklachten die hij wegens mishandeling van zijn ex Shima Kaes (36 jaar) aan zijn broek had. Ondanks de geluid opnames, foto’s en getuigen heeft het OM besloten omdat er te weinig bewijs was hem niet te vervolgen. Dus eigenlijk om een lang verhaal kort te maken als je een machtige pappa heb die genoeg geld bezit kan je ondanks overtuigend bewijs, gewoon lekker door gaan met het mishandelen van je (nu ex) partner.

Shima Kaes

Ik snap er de ballûh niet meer van. Maar gaat er niet tegen in want het OM is onpartijdig, en dan schop je tegen zere benen. Ik vind dat gewoon misselijkmakend omdat iedereen die ze wijf mishandeld of moeder, dochter of kleinkind gewoon een poosje achter gesloten deuren mot vertoeven, en het liefst dan in een land zoals Thailand of zo want dat zijn straffen nog echte straffen.

Wat ik ook van de gekke vind is dat slachtofferhulp Nederland wil dat de serie op Netflix over het leven en de daden van de serie en lustmoordenaar, necrofiel en verzamelaar van maar liefst 17 slachtoffers Jeffry Dahmer van de buis moet worden gehaald. Want ze vinden dat Netflix deze tot 15 x levenslange gevangenis straf  (900 jaar naar eigen zeggen) Jeffry Dahmer te veel word geromantiseerd.

Nou heb ik de serie gezien en ik vind dat het helemaal niet word geromantiseerd. Want natuurlijk is het een verschrikkelijk monster geweest en wat hij met sommige jongens heeft gedaan dat tart iedere verbeelding zo gruwelijk was het. Maar wat mij veel meer opviel in deze serie was vooral het discrimineren van de slachtoffers en nabestaande door de Amerikaanse politie.

Jeffry Dahmer

Ze geloofde die blanke schoft eerder dan zijn bruine slachtoffers en in een geval stuurde ze het bloedende gedrogeerde Vietnamese slachtoffer van 14 jaar zelfs naar hem terug. Mensen, buren die al jaren aan de bel trokken vanwege de stank en hulp geroep werden niet geloofd of lachend weggezet als lastpakken, en zelfs twee agenten belde mensen op om ze te bedreigen. Ook heeft dit monster 10 jaar zijn gang kunnen gaan (periode 1978-1991) voordat de politie er niet meer omheen kon. En daarmee bedoel ik toch ook de top van de politie te vergelijken met het OM van hier in Nederland. (mijn mening althans).

Trouwens ik ben wel blij dat ik hem gezien heb maar de serie is wel erg langdradig, en het mooiste was dat hij op het laatst door een medegevangene met een pijp ijzer het leven werd uitgeslagen. Daarna hebben de nabestaande van slachtoffers en buren nog om een herdenking park gevraagd maar daar wilde ook de top en de politie niet aan.

Nee, alles moest gewoon maar zoveel in doofpot gestopt worden totdat er jaren later op Netflix een serie van wordt uitgezonden die er gauw mot worden afgehaald want het rakelt oude wonden en gevoelens op omdat die Jeffry als held word neergezet en de slachtoffers als ziele en zwakke mensen. Dat waren ze toch ook……maar goed ik wil met dit verhaal eigen alleen maar aantonen dat het helemaal niet om de slachtoffers gaat maar gewoon het feit aan het licht komt dat de Amerikaanse politie zo verschrikkelijk racistisch was dat kan je haast niet geloven.

Ja, en dan toch om nog maar effe op het heden terug te komen, wat mij opviel in het nieuws van de week was dat er in Vuren heftige protesten zijn omdat daar het dorpshuis word omgebouwd tot asielzoekers verblijfplaats, en dat verbaast mij eigenlijk helemaal niks. Maar wat is het toch met die Nederlanders overal zie je het verzet toenemen en de protesten worden steeds harder. Overal in Enschede, ter Apel en nu in Vuren en ik ben het helemaal met deze mensen eens want ik roep al jaren dat ze die grenzen dicht motte pleuren voor die goud en geluk zoekers uit veilige landen omdat het geweld de overlast en ellende niet in verhouding staat tot de inwoners van hun dorp.

Maar waarom pas als het hun eigen achtertuin betreft en niet al veel eerde, nee zodra het hun dorp en hun hotel of dorpshuis of wat dan ook betref dan breekt de tyfus uit, gaan mensen de straat op, laten van zich horen dat ze het er niet mee eens zijn. Doe het eerder alle dorpen van Nederland hadden al op de bres moeten gaan staan bij dat zooitje in Ter Apel. Gewoon niet wachten tot het je eigen dorp betreft, wees nou eens solidair met elkaar en sta als een man op……ik hoop dat er een hele boel ogen zijn geopend hier in Nederland en vertrouw erop dat er nog wel mensen zijn met een normaal en goed werkend verstand.

 Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 41

  1. Nou kijk bij Johnny heeft z’n ex eerst geld geëiste van de familie heb ik begrepen! En gelezen! Fout en doe aangifte meteen en niet 5 jaar later! Mijn mening, ik ben tegen geweld zeker , maar doe meteen aangifte .
    Eens !grenzen dicht en opvreters retour meteen! T zijn niet eens mensen uit t oorlog gebieden! Onze daklozen eerst !

    1. Ha die Jeanne, ik vind gewoon hoe dan ook je als vent je poten thuis mot houden. Vooral tegen vrouwen, kinderen en dieren. Ook jij weer bedankt voor je reactie topper!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven