DE ECHTE BRES COLUMN 28

Ja, ik wilde het toch nog even over die boerenacties hebben of liever gezegd de actie van onze hermandad, die de enorme fout maakte deze week om op Jouke uit Akkrum gericht te schieten toen hij netje naar huis wilde met zijn trekker. En daarbij totaal niemand in de weg stond, laat staan dat hij iemand opzettelijk letsel wilde toebrengen. Nee hij was het zat en wilde gewoon naar huis toe.

Boer Jouke

Totdat ene Peter (wijkagent en idioot) om de onverklaarbare wijze het idee kreeg dat hij in levensgevaar was en gericht mocht schieten op de trekker met Jouke daarin achter het stuur. Jouke hoorde een harde knal en toen hij even later stopte zag hij in de trekker een groot kogelgat dat vlak naast zijn hoofd was ingeslagen. Dus een momentje eerder of later en Jouke had pijp aan Maarten moeten geven als hij geraakt was.

De politie wrong zich eerst in allerlei bochten en het OM beschuldigde hem van poging tot doodslag. Gelukkig is dat ingetrokken na dat er een onderzoek heeft plaats gevonden. Zelf heb ik deze filmpjes ook allemaal gezien, en de politie kon niet anders dan constateren dat Jouke niks verkeerd had gedaan.

Maar bij mij rijst toch de vraag hoeveel van dit soort agenten nog loslopen in Nederland, die je gewoon voor niks voor je kloten schieten zonder waarschuwing schoten vooraf in de lucht te hebben gegeven. Ik vind het maar link worden in Nederland, bijvoorbeeld zoals in Mexico en noem maar op welke landen die je kan bedenken en waar dit soort dingen vaker voorkomt.

Ik heb het al eerder gezegd dit zijn geen incidenten meer, en ik heb het idee dat we afglijden naar een derde wereldland waar dit dagelijks voorkomt en de normaalste zaak van de wereld is. En geloof mij nou, dat ik nu ineens tegen de politie ben is beslist niet waar, want die gasten hebben een stres job dat wil je niet weten en dan voor zo’n klein salaris.


Nee, ik zou niet met ze willen ruilen, maar haal alstublieft die rotte appels eruit die in zo’n staat (kunnen) verkeren dat ze op een onschuldige jongen willen schieten. Deze Peter zou van mij nooit meer een wapen mogen dragen en voortaan alleen nog maar binnendiensten mogen draaien. Maar ja wie ben ik. Maar ik hoop dat de schietgrage Peter het lef heeft, en het ook mag van zijn meerderen om het gesprek met Jouke aan te gaan want die zit vol vragen wat logisch is.

Maar ja, dit is natuurlijk niet het enige waar ik me eigen aan heb gestoord hier in het (nog wel) mooie Nederland, het is natuurlijk niet enkel de overheid die het de laatste tijd op zijn of haar heupen krijgt., want ook sommige ondernemers zijn gewoon gore klootzakken die geen greintje menselijk gevoel meer in hun donder hebben.

Moeder en dochter Bruens

Want verleden week las ik een berichtje dat er een vrouw met Alzheimer geen pannenkoek kreeg van *Brasserie de Jutter* in Purmerend omdat die pannenkoeken daar alleen voor kinderen zijn. Twee keer per week gaat Sylvia Bruens met haar moeder een pannenkoek eten en ze bestelden allemaal een salade maar haar moeder riep toen luid ik wil een pannenkoek. Maar helaas de serveerster vertelde dat ze dat helaas niet mocht serveren aan volwassenen en Sylvia moest het maar aan de eigenaar vragen of het mocht.

Helaas moeders kreeg geen pannenkoek van deze gore onmenselijke klootzak en is toen maar weggegaan en naar het van der Valk restaurant in de Oostzaan gegaan waar moeders een heerlijke pannenkoek heeft gehad. Ik word misselijk van dit soort verhalen bah!!!

Ja, en dan in huize bres weer een avontuur deze week, niet te filmen en Corretje lag in een deuk en ik mot het nou nog steeds horen. Ik heb restless legs syndrome en dat betekend dat ik mijn poten altijd moet bewegen, dat gaat automatisch en je kan er gewoon niks aan doen. Ik heb daar pilletjes voor van de dokter, maar soms helpen die wel maar ook vaak niet. Ik kreeg van iemand een tip dat ik gewoon voordat ik naar mijn nest ging met een stukkie sunlicht zeep over het onderlaken moest wrijven op de plek waar ik dan met mijn benen lag.

Voelt aan als zeep

Ik doe dat nu al een paar maanden, en verdomd mijn benen zijn stukken rustiger zeg mijn Corretje want zelf slaap ik en merk daar weinig van, alleen s’morgens natuurlijk als het dekbed weer op de grond naast het bed ligt aan mijn kant. Maar wat wilt nou het geval, ik krijg van mijn beste kameraad een paar mooie oordopjes voor mijn telefoon maar dan draadloos, helemaal blij natuurlijk en ik ben nu aan het spelen ermee hoe ze precies werken. Opladen, muziek luisteren, bellen en meer van dat soort dingen, dus echt gaaf want ze zitten in een mooi glad doosje zie foto.

Maar goed je voel hem al aankomen, ik lag op bed en wilde die dingen effe opladen of kijken hoe ik dat moest doen. We hebben een klein lampje in de slaapkamer dat weinig licht geeft want dat is van de wekker, en dus bijna ik het donker ging ik liggen proberen dat doosje open te doen. Ik ben daar zeker tien minuten mee bezig geweest maar ik kreeg dat pleuris doosje niet open. Corretje zei wat ben je nou allemaal aan het doen, want ik begon steeds harder te knetteren dat begrijp je wel als iets niet lukt en te vertelde haar dat ik dag tyfus doosje niet open kreeg.

Corretje deed het licht aan schiet onbedaarlijk in de lach want ik lag al die tijd te proberen een stuk zeep open te krijgen dat precies zo groot was als het doosje met de oordopjes, en  net zo glad. Maar ja, ze heb weer wat gevonden om mij lekker mee te gallen, en ik zie het dan aan haar kop als ze op de bank zit dat ze weer mot lachen. En dan hikkend van de lach vraagt of ik nog eens stuk zeep wil openen, en dat het gebeuren column waardig was. Dus bij deze ggggrrrrrrrr…………..😬😠

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 28

  1. goed dat je dat allemaal even uit de doeken doet, qua agent vind ik ook dat leiding en OM de grootste boeven zijn. een kind kon zien dat agent psych. niet ok was., vind ik niet gek.
    in deze tijden. dus het helpt die zeep 🤣🤣 al vanaf jongs afaan heb ik die benen, mij werd aangeraden magnesium, maar soms helpt dat voor geen meter, mijn neuroloog in 1967 noemde het musculaire vaatstoornissen. ga toch eens zoeken naar stukje sunlight.
    mijn dochter heeft baat bij warmte aan benen en voeten.
    enfin leuke colum en ik kan corrie.s houding begrijpen, zou niet meer bijkomen, jij vloekend hahaha.

  2. Henk weer een steen goeie column, ja ons Nederland is dankzij Rutte & Kaag en al die linkse deugers flink aan `t verpouperen. Politie die erop los schiet en slaat, moeders die geen pannekoek krijgt. Maar goed hoop dat jou oordopjes inmiddels hun werk doen en kan mij indenken jou Corretje in een deuk heeft gelegen. Henk bedankt voor weer een geweldige column!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven