DE ECHTE BRES COLUMN 25

Het mot toch echt niet gekker worden, want als je op de MBO zit mag je café de Kneus in Utrecht niet in. In café de Kneus waar enkel maar Hbo’ers zitten te relaxen hebben ze een streng deurbeleid worden die Mbo’ers dus gewoon geweigerd. En dat is nou iets wat ik niet begrijp en ook nooit zal begrijpen, laat ze lekker de pest pleuris krijgen in die kroeg de Kneus wat overigens een hele toepasselijke naam is voor de eigenaar met zijn discriminerend beleid.

Weet je als ik hard studeer en zou worden geweigerd zou ik van mijn hele leven niet meer naar die tering tent gaan, waarom ik ging met mijn mede studenten een andere kroeg zoeken waar we wel welkom waren en de Kneus kon van mij de welbekende middelvinger krijgen en ik zal hier maar niet vertellen waar hij die in kon steken.

Maar ik heb dat eigenlijk nooit begrepen van die studenten, want volgens mij sporen ze niet, en dat komt omdat als ik ergens graag bij zou willen horen hebben ze mij maar gewoon te accepteren hoe ik ben en dan motte ze mij geen gekke dingen laten doen die oudejaar klootzakken door middel van een ontgroening of wat dan ook. Ik heb mij daar zo vaak over opgewonden en dat komt omdat ik vroeger in de tijd dat ik iedere zaterdag naar Amsterdam moest voor het “Lagerhuis” dat was midden in het centrum in de ‘Rode Hoed’.

Meestal ging ik met mijn vriend Harry van Blitterswijk zaterdag vroeger naar de opnames toe die om half negen begonnen, eerst nog eten met alle deelnemers en naar de visagie om wat poeder op je bek te krijgen zodat je er goed uitzag op tv. Maar goed bij mooi weer dus een paar uurtjes eerder op de gracht aan de waterkant effe gezellig wat drinken en mensen kijken.

Op een keer kwam er een groep mensen aan de overkant van de gracht aan en ik hoorde een hoop geschreeuw en dacht eerst dat het bonje was. Maar nee het was een groep studenten die werden ontgroent. Ze moesten in hele rare kleding over straat, sommige moesten bedelen andere moeste hondenstront op rapen en in hun zakken doen terwijl er een paar van die kampwachters die erbij liepen dan effe in die zak met stront knepen, en ook kregen ze schoppen en klappen van wat oudere gasten.

Nou was het niet van die mate dat het echt mishandeling was maar het zag er wel zo uit, die jongens en meisjes werden in mijn ogen gewoon vernederd en ik zweer je bij mijn Corretje en Jimmy dat ik met mijn blote handen een paar van die kinderkopjes uit de straat had gegraven en daarmee die gasten effe een paar Jezus klappen had gegeven. Ik begrijp het niet hoor dat deze in mijn ogen gewone normale mensen zich zo laten vernederen enkel en alleen om ergens bij te horen.

Nee wil iemand mij niet bij hun cluppie hebben terwijl ik er graag bij zou willen horen dan bekijken ze het maar, want me laten vernederen neven nooit en dan maar liever dood. Maar als ik dan zo terug denk dan word mij een hoop duidelijk, want die studenten die verkleed op en door de Amsterdamse grachten werden gejaagd en vernederd zijn natuurlijk nu de rechters en bestuurders van Nederland geworden. En dat die nu wraakgevoelens hebben tegen het eigen Nederlandse volk dat weten we nu wel.

Maar Ik bedoel maar zo ga je niet met mensen om, en tegen die Mbo’ers zou ik willen zeggen laat die Kneus lekker de tering krijgen en ga zelf op zoen naar iets waar je wel welkom bent in Utrecht of waar dan ook.

O ja, en als laatste wil ik toch wel effe zeggen dat Mark Rutte toch deze week iets heel goed heeft gedaan. Nou weet ik dat de ene helft van Nederland boos op mij word omdat zoiets niet bestaat en de andere helft van Nederland ligt in en deuk van het lachen want die denk dat ik met mijn scootmobiel tegen een tram bent opgevlogen en daardoor een hersenbeschadiging heb op gelopen.

Maar ik meen het echt want hij heeft eindelijk na 27 jaar namens het kabinet zijn excuses aangeboden over de omstandigheden waar de Nederlandse Dutchbatters in 1995 in Srebrenica hun werk moesten verrichten. Eindelijk want het is voor sommige van deze ex-militairen zijn deze excuses het afsluiten van een proces waar ze jaren mee rond hebben gelopen.

Het waren klootzakken en het waren pussy’s en het ergste was nog dat ze uitgemaakt werden voor grote lafaards, terwijl ze onder erbarmelijke omstandigheden (zo heet dat dan) hun werk daar moesten doen. Ik noem het gewoon zoals het volgens mij was want ze gingen gewapend met een 6 mm naar een gebied waar gevochten werd met tanks en raketten en weet ik veel wat ze daar toen aan zware wapens hadden.

Ze kregen geen lucht steun en werden zelf door hun eigen leger top in de steek gelaten en bij terug komst 27 jaar lang uitgemaakt worden voor rotte vis en als lafaards bestempeld.

Nee mijn respect hebben ze al die tijd al gehad want ieder normaal mens kon zien dat die Dutchbatters voor de leeuwen waren geworpen en nogmaals ik ben blij dat Mark Rutte deze mannen en vrouwen zijn welgemeende (hoop ik) excuses heeft aan geboden.

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 25

  1. Wat een sneuneuzen in die Kneuzenkroeg.
    Ik hoop dat ze ooit een loodgieter nodig hebben en ze herkend worden door, in hun ogen, een minderwaardige MBO’er.
    Hopelijk zegt de loodgieter dan dat hij met zijn blote poten de stront uit zijn plee kan scheppen.
    Wie zijn ze dan van dat Kneuzencafé.
    Engnekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven