DE ECHTE BRES COLUMN 13

Wat een heerlijk weertje hebben we toch hier in het (nog wel) mooie Haagje, bij ons achter in de tuin is het nog wat frisjes en we hebben pas om een uurtje of twaalf het zonnetje maar dan is het ook toppie en wanen we ons al in de zomer.

Maar voor die tijd zitten mijn Corretje en ik wel eens voor de deur want dat is ook wel leuk en hebben we altijd heel wat mensen die stoppen om een praatje te maken. Ik zit dan meestal op mijn scootmobiel die voor de deur staat en Corretje op een stoeltje.

Zo ook van de week heerlijk allebei naast elkaar in het zonnetje toen er een mevrouw langs reed met een scootmobiel want ik ben hier in Den Haag niet de enige die met zo’n ding rijd. Ze reed langs maar stopte steeds en effe wachten en weer een stukkie verder en dat ging zo een half uurtje door totdat ze voorbij de stoplichten was en helemaal stil stond. Nou is dat mij ook wel eens gebeurt met een (zal je altijd zien) lege telefoon bij me.

Ik zei tegen Corretje die dame heeft pech en ik denk dat ik effe gaat vragen of ze hulp nodig heeft, ik pak mijn sleutels en steek ze in mijn scoot om te starten. Tot zo ver ging alles goed, maar toen was het weer ineens een Bres situatie waarin alles mis ging in een paar seconde. Ik gaf vol gas om naar die mevrouw te rijden maar was vergeten dat die scoot van mij nog aan de muur vast zat met een groot slot. Dus gas op die lolly en gelijk daarna een klap want hij ging niet verder, en daardoor kwam hij tot stilstand op mijn Corretje haar schoot.

IK HAAT FOKKE EN SUKKE

We schokken ons rot, en Corretje riep ‘wat doe je nou klootzak’ ‘me benen, me benen lul’. Ik gaf van ellende nog gas erbij totdat ik kwaad werd omdat ik in zo’n situatie was beland en trok de sleutel er uit en gaf die scoot een zwieper zodat mijn Corretje weer opgelucht kon adem halen. Gelukkig maar een heel klein schaafwondje en kon ze s’avonds gewoon mijn prakkie nog klaarmaken. Maar goed ik kon dus na het losmaken van mijn scoot naar die mevrouw met pech toe rijden die trouwens mij hulp helemaal niet nodig had. Toen ik bij haar aankwam zat ze aan de telefoon met Medipoint die haar zo spoedig mogelijk zouden komen helpen.

Ja, voor de rest van deze afgelopen week niet veel beleeft, ja natuurlijk heb ik mij weer kwaad gemaakt om dat stomme dikke varken (mag ik zeggen want ik ben dat ook) van een Bruls, wat een lamlul is die man! Vanaf het begin dat hij vooraan aan een stoet vol met Turkse mensen (die geen woord Nederlands konden en niet wisten wat ze deden) liep om met voorgedrukte biljetten aangifte te gaan doen tegen Geert Wilders moet ik die gehaktbal niet.

BAL GEHAKT

En dan de wat latere recentere uitspraken van deze opgeblazen kwal zijn dat iedereen die een Oekraïense vluchteling in huis neemt ook een Syrische vluchteling in huis mot nemen. En dat het gewoon verplicht moet worden, en anders pleuren ze je gewoon je huis uit om die vluchtelingen te plaatsen.

Nou heb ik toevallig geen plaats in mijn huis voor wat voor vluchtelingen dan ook, maar als je als alleenstaande moeder, je twee kindertjes uit huis zijn en je wil gaan genieten van een rustiger perioden wat je ook heb verdiend komt het volgevreten koekkie monster Hubert Bruls het effe verkloten voor je.

Maar ik heb me eigen nog zo voorgenomen om vandaag in deze column geen van Roosmalentje te doen, en zie hier dat het mij niet lukt. Oké, nog een kleine van Roosmalen dan om het af te leren. Want wat vonden jullie nou van onze Minister President Mark Rutte die onze grote vriend (not) Erdogan op de tv een ferme vriendschappelijke handdruk gaf, als of het de beste vrienden waren verdomme.

Mag ik je er aan herinneren Mark dat deze Turkse President Recep Tayyip Erdogan een paar jaar geleden jou volk, wij Nederlanders voor rotte vis uitmaakte. Het Nederlandse volk (wij dus allemaal en ook jij Mark) waren overblijfselen van fascisten, nazi’s en rascisten. Hij dreigde onze Nederlandse diplomaten uit te zetten en vluchten uit Nederland te weren.

En daar sta je nu dan met een grote lach op je gezicht hem de hand te drukken en te schudden alsof jullie de beste maatjes zijn. Nou sorry hoor maar met jou als Minister president heeft Nederland geen vijanden meer nodig.

Nou ik vind het weer genoeg voor vandaag en ga lekker in het zonnetje dromen over wat mijn vader altijd al riep en ik hem voor gek verklaarde ‘vroegâh, vroegâh was alles betâh’.

Gewoon toen Nederland nog voor Nederlanders was, topless zonnen op Scheveningen heel normaal was, toen je nog respect had voor de politie, een huis kon krijgen en de mensen nog geen kort lontje hadden enz enz enz…………


Tot volgende week,

Groet van Henk Bres!!

PS: Boodschap voor de heer John Medley…..

HANDEN AF VAN ONS HAAGSE VOLKS LIED Oh-Oh DEN HAAG………BEGREPEN!!!!

2 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 13

  1. Dank je wel Jeanne voor je reactie. En inderdaad is het schandalig hoe de Nederlandse burger wordt uit gemolken, niet normaal meer. Gewoon wat je zegt zolang het nog kan lekker van het zonnetje genieten….ik zeg doen!!

  2. Oh dat ging een beetje fout met je scootmobiel! Maar je heb gelijk, ik kreeg een brief van de gemeente of ik vluchtelingen in huis wou nemen, kreeg ik nog geld toe ook . Maar onder aan de brief stond , het telt niet voor familie en vrienden 🤨 dus met andere woorden die kunnen dood vallen 😡 hele kabinet is corrupt 🤢, ik heb geen gas !! Vloerverwarming, kook op electra ! Zonnepanelen op t dak van de woning bouw, gaat de vloer verwarming €25 pm omhoog 😡 ik bellen, ik heb geen gas !! Ja maar wegen de oorlog in Oekraïne gaat alles omhoog zooitje schorem is het laten we maar genieten van de zon gr !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven