DE ECHTE BRES COLUMN 12

Weten jullie nou wat ik mij echt afvraag, en dat doe ik al een paar weken en ik kan het maar niet bevatten. Dat is waarom gewone Nederlandse kerels huis en haard verlaten om zich als huurling te verhuren aan de Oekraïne. Ze doen het niet voor het geld want ze zeggen hun goed betaalde baan er voor op dus dat is het niet, maar wat is het dan wel? Kijk nou naar ene Harry Vermeer (36 jaar) uit Spakenburg, werkte al twaalf jaar in de techniek bij een visgroothandel, kreeg een gesponsorde truck mee kocht voor € 800,- aan camouflage kleding, messen en hakbijlen die hij volgens eigen zeggen ging gebruiken ook.

Harry

Bij de grens werd hij opgewacht door wat louche figuren die hem wilde inlijven maar doordat er hulpverleners hem vertelde niet met die lui in zee te gaan besloot hij het maar om het niet te doen omdat ze niet van het officiële vreemdelingenlegioen waren.

Hij las een interview met een Britse militair die vertelde hoe buitenlandse strijders zonder goede wapens naar het front werden gestuurd. Echt waar je geloofd het gewoon niet maar die Britse militaire vertelde dat ze met een ouwe roestige kalasjnikov (AK 47) en een paar kogels moesten gaan knokken tegen de goed bewapende Russen en vertelde daarbij dat er behoorlijk wat Harry’s waren afgeknald als loslopend wild. De spakenburger begreep dat hij die hulpverlener verschrikkelijk dankbaar moest zijn dat die hem had gewaarschuwd want hij was met bijl en mes zo het walhalla in geschoten.

Ik begrijp de gedachten gang van deze in mijn ogen grote klootzak echt niet vooral omdat ik ook nog een lieve vrouw thuis had zitten met een drie jarig dochtertje, en het ergste van dit geval is dat hij nog een keer had geprobeerd om de grens over te gaan maar dat was niet gelukt. Er zat voor hem niks anders op dan terug te gaan naar Spakenburg naar zijn vrouw en dochtertje.

Niet te geloven toch de gedachtegang van deze Harry je laat je mooie en goede leventje toch niet achter om voor je kloten te worden geschoten, oké de mannen die daar wonen en terug gaan om hun land te verdedigen, daar heb ik begrip voor maar voor deze lamlul die blij mot zijn dat hij als eerste die hulpverlener was tegen gekomen en geen Russische soldaat heb ik totaal geen begrip voor.

Manuel

Ja, en hij is niet alleen hoor want er is nog zo’n randdebiel, een jonge vent van 28 jaar uit Delfzijl vertrok ook ineens naar de Oekraïne om te knokken tegen het Russische leger. Manuel werkte bij een glasvezelkabel bedrijf in Ermelo, ook hij zegde net als Harry ineens zijn baan op en zijn verbaasde familie moest uit de krant lezen dat hij zich ging aansluiten bij het vreemdelingen legioen in de Oekraïne.

Hij is volgens eigen zeggen op de militaire basis Yavoriv geweest die toen hij er was door een Russische raket getroffen werd en is daarbij licht gewond raakte. Hij is na veel omzwervingen nu thuis en wil enkel maar rust nu om bij te komen en vooral geen media-aandacht. Ik snap die oetlullen niet hoor echt niet hij wil geen media-aandacht maar je leest er in alle kranten over, en zelfs zijn eigen verbaasde familie moest het uit de krant vernemen. Nou dan mot je toch minimaal een interview hebben gegeven.

Wat bezield deze twee klootzakken om zoiets te ondernemen hebben die een doodswens ? nee dat denk ik niet want Harry was blij dat hij gewaarschuwd werd en Manuel wist niet hoe ga hij weer naar huis moest komen. Nee ik denk dat ze mannen ziek in hun hoofd zijn, misschien al jaren met de wens lopen is lekker om zich heen te knallen en misschien wel potentiële serie moordenaars zijn, en mijn advies is dan ook om deze twee helden door de AIVD maar goed in de gaten laten houden zodat er geen tweede en derde Tristan van der Vlis opstaat die 23 mensen neerknalde 6 daarvan waren dood en 17 gewond in een winkelcentrum in Alphen aan Den Rijn.

Enge man

Wat ik wel stiekem hoop is dat Marcel van Roosmalen jullie weten wel de man die zichzelf columnist noemt en mensen die op de een of andere manier niet denken zoals hij de grond inboort, verbaal afslacht, hun fileert en daarna nog eens flink natrapt in zijn van haat doordrenkte columns, dat deze man nou niet eens het zelfde idee krijgt als deze twee klootzakken Harry en Manuel. Ik zie Marcel al gaan in zijn autootje vol goede moed om nou eens echt te doen wat hij heimelijk in al zijn column van heeft gedroomd………mensen koud maken, en weten jullie…..ik hou hem niet tegen, nee erger nog ik ga hem staan uitzwaaien.


Tot volgende week,

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven