DE ECHTE BRES COLUMN 11

Vandaag geen zin om over die verschrikkelijke oorlog te schrijven want ik weet nog steeds niet hoe het in elkaar zit en word er enkel maar verdrietig en saggerijnig van. Ik heb wel een paar dagen, ja jullie geloven het niet van het zonnetje kunnen genieten. Drie dagen prachtig weer, s’morgens tijdens het uitlaten van Jimmy vroren mijn balluh aan mij scootmobiel vast zo koud, maar later op de dag heerlijk in het zonnetje.

Dus lekker een paar uurtjes voor de deur want achter hebben we de zon nu pas om een uurtje of drie en dan de tuin in……heerlijk genieten. Ik wilde het eigenlijk maar hebben over 1 onderwerp en dat is dat filmpje dat ik te zien kreeg eerst op twitter, en vandaag toevallig op mijn Facebook. Het filmpje was vertoond door TV West en ik mot eerlijk zijn tegen jullie dat ik daar bijna niet meer tegen kan.

Jansoniusstraat

Het filmpje laat zien dat er een 79 jarige man die zijn hondje op woensdag 15 december uitlaat in de Jansoniusstraat omstreeks 13.30 uur hier in Den Haag. Toen mijn vader en mijn moeder nog leefde woonde ze in die straat hier in Den Haag en het was een mooie gezellige buurt in het Laakkwartier tegenover de voetbalvelden. Die ouwe kon als hij voor de deur ging zitten zo lekker naar de wedstrijden kijken en dat vond hij prachtig.

Maar goed ik zag dus dat filmpje van die longlijer die deze 79 jarige man probeerde te beroven terwijl hij met zijn Yorkshire terriërs wandelde om het beestje zijn behoefte te laten doen. Die kankâhlijer wilde in eerste instantie die ouwe man zijn telefoon, maar omdat hij die niet bij hem had begon die longhond die ouwe baas maar te schoppen en te slaan. Totdat de oudere man viel tegen een geparkeerde scooter en de dader, terwijl de oude man op de grond lag de dader hem nog een paar klappen en schoppen gaf (de held).

ZIE HIER HET FILMPJE DOOR EFFE OP DEZE LINK TE KLIKKEN!!!!!!!

Toen er twee meisje passeerde stopte de laffe klootzak, en zag de oude man kans op op te staan zijn hondje op te pakken en strompelend richting een garage liep, die geloof ik in de Bragastraat zit. Die laffe gore klootzak ging er gelijk vandoor zonder buit gelukkig, maar ik zag als jullie goed kijken naar het filmpje dat hij nog een bedreigende beweging maakt naar die meiden met zijn rechter arm.

De oude man (volgens tv West) durft bijna niet meer alleen de straat op, en zoals het een goede zender betaamt schreven ze erbij dat als iemand tips heeft ze de politie moeten bellen op nummer 0800-6070 Team West.
En laten we dat nou eens niet doen, raar hé zul je denken maar natuurlijk is het prachtig als de dader gepakt wordt en zijn gepaste straf ondergaat.

Hij krijgt een foei gesprekje van de politie, de rechter (vaak D’66) zegt dat een rot jeugd heeft gehad, het OM ziet af van vervolging omdat hij zat te huilen en zijn lieve pappa en mamma moet verzorgen (want het is zo’n lieve jongen) en o ja de reclassering geeft hem een nieuwe Samsung telefoon of nee liever toch maar de iPhone 13 want die hebben zijn holmaatjes ook.

Nee laten we nou eens iets zelf organiseren, hoe weet ik nog niet maar ik zweer het je dat ik in staat ben om het recht bij dit soort (vaak niet westerse) walgelijke rand figuren in eigen handen te nemen. Gewoon zelf het foei gesprekje doen met een eind houd, een honkbalknuppel of een ploertendooier van mij part, een rechter niet van D’66  maar een ouwe in ruste ‘Chapter’ van de Hells Angels die effe niks te doen heeft. En dan na afloop (duurt een paar dagen) inplaats van de reclassering met een nieuwe telefoon, nee een paar agenten die het ook zat zijn en hem net zolang taseren totdat hij het lekker gaat vinden.

Dan hem naar zijn ouwe teringmoer schoppen met de waarschuwing dat hij  vanaf nu ieder ouwetje mannelijk of vrouwelijk op straat gaat helpen oversteken zelfs als ze niet naar de overkant willen, boodschappen dragen, gewoon kortom mot zijn leven in het teken staan van het helpen van oudere mensen.

Man, wat had ik graag gehad dat die ouwetjes van mij nog hadden geleefd, want dan had ik misschien wel samen met die ouwe voor de deur gezeten naar het voetballen van het Laakkwartier gekeken. De hele straatroof gezien, en in mijn auto gestapt met het resultaat dat ze die longhond van de bumper hadden kunnen afschrapen.

Ik weet het sommige mensen zullen nu denken wat een lul zeg die Henk Bres, hij roept op tot geweld en dat had ik niet van hem gedacht. En raak ik fans kwijt, maar het mot dan maar zo zijn. Waarom omdat ik het strontzat ben dat die kanspareltjes hier maar overal mee weg komen….en daar kots ik van, en wordt er echt misselijk van, want laffer dan laf kan niet.

Maar zo’n bloedbak staat boven aan de lijst die er echt een keer komt en dat is wanneer we zulke dingen niet meer accepteren…..oké gaat het filmen, maar ga voor mij part ook  dingen uit het raam gooien en gillen of roepen en 112 bellen, want niet iedereen is een held dat besef ik. MAAR DOE WAT………

Tot volgende week,

Groet van Henk Bres!!

PS: Nog geen ene klote gehoord als reactie op mijn vorige column van Tim Hofman!!

5 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 11

  1. Henkie ik ben het helemaal met je eens en je weet ik had vroeger op de taxi altijd zo’n amerikaanse bumperkrik naast me liggen. Wat zou ik die vie ze klootzak geslagen hebben zeg. Of nog mooier samen met jou zodoor de Jansoniusstraat schoppen tot we op standplaats Jonckbloetplein zijn aangekomen voor een heerlijk bakkie pleur. Dan konden wij nog ff ouwe koeien uit de sloot halen samen. Kus voor Corretjuh en jij een hand.

    1. Ha die John, heerlijk om iemand te horen weer die er het zelfde over denk als ik. Eerst net zoals je zegt de hele Jansoniusstraat overslaan en schoppen en dan daarna een bakkie doen met een heerlijk en goed gevoel! Kus terug van Corretje en van mij de maal vriend!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven