DE ECHTE BRES COLUMN 01


Allereerst wil ik jullie de allerbeste wensen mee geven die maar mogelijk zijn, een gelukkig, een goed gezond, een mooi, een fijn, een lekkah, corona vrij, een veilig maar ook een eerlijk nieuw jaar 2022. En dat laatste geld natuurlijk voor de meeste politica’s want die zijn met z’n allen niet in de eerste leugen gebarsten dat kunnen jullie gerust van mij aannemen.

En ja als we dan toch gelijk met de politiek beginnen dan wil ik effe melden dat ik al de berichten van een nieuw kabinet een beetje heb gevolgd, met de conclusie dat ik me eigen de tering heb zitten lachen. Ik weet natuurlijk het is niet om te lachen maar om onze Robje Jetten nu minister van Klimaat te laten worden is toch hilarisch omdat hij meer met zijn lekker kontje in een vliegtuig zit dan dat er lullen bij Kim Holland naar binnen zijn gegaan, en en dan Sigrid Kaag minister van Financiën en een Turkse Dilan Yesilgoz-zegerius minister van Justitie en veiligheid…….om te gillen toch.

Zucht

Dat zijn dan natuurlijk maar een paar voorbeelden, en als het niet om te janken was dan kon je daar toch smakelijk om lachen. Want als er een Turkse minister (Dilan) van Justitie en veiligheid is dan mag Geert Wilders dadelijk ze eigen wel zorgen gaan maken omdat die dan (natuurlijk met een omweg) de beveiliging van Geert Wilders zomaar stop zou kunnen gaan zetten, om maar de een of ander doem scenario te noemen. O ja en hoe kan die Hugo de Jonge minister voor wonen worden dan, hebben ze (en dan bedoel ik al die lui) dan ineens verstand van de minister post die ze bezetten.

Als laatste wil ik benoemen de nieuwe minister van Defensie Kajsa Ollongren, ik wil dan echt niet lelijk doen hoor maar hebben jullie haar wel eens goed bekeken die heeft toch geen uitstraling als een minister van Defensie maar meer van iemand die meedoet in een film van Harry Potter en dan tegen wil en dank de slechterik mot spelen. Maar goed laten we hopen dat het hele kabinet met een blindklap valt, en wel zo hard en snel want dat scheelt een verschrikkelijke hoop ergernis en ellende.

Auw

Maar dat is afwachten of we dat allemaal nog levend mee gaan maken want de ongevaccineerde die gaan allemaal dood aan de corona, en de gevaccineerde gaan allemaal dood aan de vaccinaties met pfeizer, moderna of weet ik wat nog meer voor teringzooi.

Maar genoeg over de ellende in de wereld en ik ga lekker verder dromen dat ik als minister van Migratie was gevaagd, heerlijk om dan tegen de haren in te strijken van het hele kabinet En gelijk terwijl ik op het bordes stond en was beëdigd de grenzen dicht te pleuren, Azc’s te sluiten en het hele zooitje ongeregeld uit de veilige landen met familie op het vliegtuig te zetten en oké ze hoeven dan geen mondkapjes op. Nou zeg maar dat ik lelijk ben tegen dat soort ongedierte.

Ja, en verder gaan we het met zijn alle weer proberen gezellig te maken, en ook ons hoofd boven water te houden en proberen te blijven lachen. Voorlopig was het met oudejaars nacht een relatief rustige nacht. Er waren natuurlijk wel wat incidenten en volgens de politie was het erg druk maar gelukkig niet veel rottigheid.

Mooi om te zien!

Alleen wil ik nog effe opmerken dat het vuurwerkverbod helemaal maar dan ook helemaal geen ene klote heeft geholpen want hier in Den Haag op zeker was de lucht bezaaid met prachtige vuurpijlen, (soms te harde) knallen.En ik mot eerlijk zeggen ik heb er van genoten, natuurlijk is mijn hondje Jimmy gelukkig niet zo erg bang voor al dat lawaai, oké hij vliegt wel eens blaffend naar het raam toe als het te hard is maar dat valt over het algemeen wel mee.

Ook heb ik gelukkig niet net zoals verleden jaar die filmpjes opgestuurd gekregen van dat katje waar ze een kanonslag aan zijn staart hadden gebonden, en dat van die hond die ze een cobra in zijn bek douwde die hij kwispelend weg bracht met als resultaat dat zijn halve bek was weggeslagen, net zoals de staart van het katje.

Radio/tv programma zaterdags van 23.00 tot 2.00 uur

Maar gelukkig deze oudejaarsnacht niks van dat alles, en er rest mij dan nog enkel te vertellen dat de nieuwjaars uitzending de *Start van de Nacht* gelukkig een groot succes was, vol met bekende Nederlanders zoals de minister president Mark Rutte, Sebastiaan Kruis PVV, Martien Meiland, Johan Vlemmix, Kim Holland, Samantha Steenwijk, Jack Spijkerman, Wouter van de Goes, Jan Roos, Tjerk Langman LPF, en Emile Ratelband.

Ook tal van gewone mensen kwamen langs om de nieuwjaars groetjes te doen, zoals Dirk Hartman, Henni Loek Ria en Wim, Kitty uit Oostenrijk, Danny en Lian, Jubbetje, Stichting Sterk voor Dieren met Wilma, Cornel van de Ba-a en DBF, Johan, Wesly, Mike Peterson en mijn goeie vriend Hans de Dierenarts.

Lieve groet van Corry en Henk.

*We gaan ervoor*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven