DE ECHTE BRES COLUMN 52

Lieve mensen wat is het toch hard gegaan dit jaar want we zijn nu al bij de Kerst aangekomen. En dat is voor mij toch eigenlijk de gezelligste tijd van het jaar omdat mijn Corretje alles heeft versiert, en je kan mij niet blijer maken dan een lekker beetje donker weer erbij of een witte Kerst want dat is nog altijd de top natuurlijk.
Heerlijk op de bank met een Kerstkrans of een lekker stuk gebak van Maison Kelder (crème) in de avond heerlijk fonduen en ijstaart toe. Daarna lekker uitbuiken en een spannende of romantische Kerstfilm op en het einde van het jaar kan dan niet meer kapot voor ons. Gewoon effe zonder de media!!

Want dan gaat het mis, want we hebben twitter, facebook, radio en tv. En luister je naar de tv dan heb je constant dat tering geouwehoer over het corona virus, 10.000 specialisten van de GGD tot aan Jaap van Dissel zelf, en niemand die nou weet nou het mot. Doe daarbij nog de twee kneuzen die bijna wekelijks een persconferentie geven (Hugootje en Markie of te wel Peppie en Kokkie) die zich daarbij strikt houden aan de aanwijzingen van het RIVM (daar isstie weer Jaap van Dissel) die ook de weg helemaal kwijt zijn.


Ja, dan is het niet gek natuurlijk dat er bij de gewoon denkende mensen (door de elite het rechtse gepeupel genoemd) de stoppen een beetje doorslaan omdat die het helemaal niet meer weten, wel vaccineren….of niet vaccineren, je wordt er gek van en de tweespalt is gezaaid. Hele families vallen uit elkaar, huwelijke stranden door alles wat er natuurlijk bijkomt. Geen inkomen meer maar wel heel veel geïnvesteerd door de ondernemers van Nederland.
Tel daar bij op dat we nergens naar toe mogen, op anderhalve meter van elkaar motte blijven, en niet meer dan met vier mensen, familie kennissen of goeie buren…..gezellig toch? En dan hebben we het nog maar een klein beetje covid19 behandeld zucht!!


Doe daarbij nou ook nog eens het vuurwerkverbod en de jeugd weet helemaal niet meer wat ze motte doen en als ik dan weer naar de radio of tv luister dan worden dat eerdaags allemaal verwarde mensen met zelfmoord neigingen. Maar hier in Den Haag hebben ze er schijt aan, en zijn nu al flink bezig om hun vuurwerk af te steken. Maar dan staat er op  Facebook ook nog eens het bericht dat het vuurwerk verbod te maken heeft met de vele gewonden van verleden jaar door het vuurwerk want dat waren er wel 1000 las ik, en de druk op de ziekenhuizen zou dan te groot worden.

Nou volgens mij was het verleden jaar al verboden dus dat helpt dat verbod geen ene klote. En zullen we dan ook maar gelijk het schaatsen op natuurijs verbieden of liever maar helemaal want ik hoorde dat er 30.000 gewonden waren gevallen verleden jaar. Eigenlijk hebben we deze onderwerpen al uit gebreid beschreven in de vorige columns, maar ja er komt steeds iets nieuws bij en het kan altijd gekker toch?

Robbie Jetten


Nee, dan op twitter een berichtje waar ik helemaal niet vrolijk van word want daar stond te lezen dat Rob Jetten de minister van Defensie zou kunnen worden. Zien jullie het voor je die man kan nog geen vibrator van een handgranaat onderscheiden. En ik hoor en zie al dat hij zijn mannen toespreekt In een roze tutu, en dat hij dan staat te vertellen dat zijn “jongens” niet meer hoeven te marcheren maar hand in hand moeten lopen en het liefst op de muziek van Village People met het nummer YMCA bbbbbrrrrrr…..ik mot er niet aan denken.


Ook nog in het nieuws was dat er in Breda op last van de gemeente de pratende Beekse Kerstboom zijn muil moest houden, omdat de boom te veel bezoekers trok. Iedereen vond het prachtig een sprekende Kerstboom van WinterWonderBeek (natuurlijk de mensen zullen het net zoals vroeger eens gezellig hebben met deze dagen). Maar gelukkig mag van af morgen de heerlijk pratende Kerstboom zijn verhaaltjes weer vertellen, en dat vinden de kinderen plus volwassen weer fantastisch.

Ja, en dan weer vanmorgen op de radio het verschrikkelijke nieuws van die ouders in Oostenrijk die gezellig bij hun buren gingen eten, en na thuiskomst gelijk hun warme bedje indoken omdat het min tien graden was. Niet wetende dat hun zoontje van nog maar twee jaar oud in de avond uit zijn bedje was gekropen en naar buiten was gegaan. Zijn ouders vonden hem doodgevroren vlakbij hun huis.

Dan kan je wel zeggen, ja je gaat niet weg als je een kind van twee thuis heb liggen, en daar ben ik het natuurlijk zwaar mee eens. Maar het gebeurd, en als ik dat dan zo hoor dan lopen de rillingen over mijn rug, en heb ik in ieder geval geen zin meer om tijdens de Kerstdagen de radio of tv aan te zetten. Ja om een leuke Kerst film op te zetten.

O ja als laatste dan nog, er is brand uitgebroken op crematorium Ockenburg en de crematies zijn nu elders…..zucht in de brand uit de brand, maak van de nood een deugd zou ik zeggen, en jullie weten wat ik bedoel. (😂 Ik maak maar een geintje in dit Nederland nu bijna zonder humor, en de meeste met een kort lontje)


Tot volgende week.


En hele fijne Kerstdagen gewenst door Corry, Jimmy en Henk!!


6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven