DE ECHTE BRES COLUMN 47

Een van mijn helden

Het was me weer het weekje wel, want allereerst wil ik toch effe melden dat ik trots ben op onze fractievoorzitter Sebastiaan Kruis van de PVV, want hij heeft het voor mij duidelijk gemaakt in het debat over de levensgevaarlijke oversteekplaats aan de Loosduinsekade hoek Medemblikstraat dat de hele politiek met name de gemeenteraad in Den Haag kuis verrot is.

Sebas gaf rake antwoorden, en vroeg gewoon de normale dingen en gaf aan dat hij alles gedaan had wat de heer van Asten (wethouder D66) aan hem had gevraagd.Dus alles van vervolgvragen en weet ik het wat nog meer. Nee de heer van Asten ontkende alles en daar ben ik de heer van Asten eigenlijk gewoon dankbaar voor.

Nep-foto

Zeker omdat hij mijn ogen geopend heb hoe het reilt en zeilt in de gemeenteraad van Den Haag. Als je dus (wie dan ook van de PVV) bent, ben je gelijk al een parasiet, een tokkie, een nazi, een bruinhemd en van het laagst allooi. Natuurlijk zeggen ze je het niet in je smoel want daar zijn ze veel te laf voor, maar dat ik discrimineer en dat ik haat zaai daar zijn ze bij de gemeente en de landelijke politiek het dik met elkaar over eens.

Dat PVV nazi zwijn van een Bres daar hebben we niks aan, daar doen we niks mee!!Ik weet zeker dat er zo word gedacht in alle achterkamertje waar dan ook over mensen die werkzaam zijn bij de PVV of al ben je maar vrijwilliger dan krijg je ook al helemaal niks voor elkaar. Maar goed om terug te komen op die natnek van een Robert van Asten (en ik noem hem zo omdat hij in de raadsvergadering tegen Sebastiaan Kruis zei dat ik hem via de sociale media (twitter) dagelijks de huid vol schold. Ik noem hem enkel en alleen maar een klootzak en dat is hij ook, een hele grote zelfs.

Slik-heks

En ik zweer het je dat ik wacht tot het nieuwe jaar begint en is er dan nog geen zebra en knipperbol ik er iedere dag een tweet eruit gooi hoe ik die dag over hem denk, en dat gaat gebeuren net zo lang er daar nog geen oversteekplaats is meneer van Asten. Want meneer van Asten dat is geen laster of bedreiging, en nee ik noem je gewoon zoals ik je zie een pleuris hond die liever daar waar eerdaags kinderen, ouderen en ook gewone mensen worden dood gereden of zwaar gewond worden geen ene moer gaat doen, en dat is veel erger dan een paar woorden waar je niet eens ziek van word en waar het gros van de buurtbewoners het gewoon mee eens is. Tot 1 januari ouwe slikheks!!


Ook dat gezemel van vuurwerk wel en vuurwerk niet dat is het wat mij het meeste irriteert verdomme. Want eerst mag het wel, dus halen de ondernemers hun waar in huis zorgen dat ze het veilig aan de man kunnen brengen. Onze bestuurders weten niet wat er allemaal aan vooraf gaat bijvoorbeeld die vreugdevuren op Scheveningen en in Duindorp. Mensen die vrij nemen van hun werk, en ook mensen die ervoor gespaard hebben om een mooi oud en nieuw te vieren. Maar dan worden de burgemeesters ineens een beetje bang omdat…..ja wat, omdat er weer een paar vuurwerk gewonden vallen.

Mooi vuurwerk

Oké, iedere gewonde is er een te veel, daar is iedereen het over eens. Maar om nou die paar honderd gewonden op een bevolking van wel 17 miljoen mensen het vuurwerk te verbieden is gewoon gekkenwerk, 15 miljoen mensen of misschien maar 10 miljoen die het prachtig vinden om met hun kinderen op een veilige manier vuurwerk af te steken, of te kijken naar de vreugde vuren het te verbieden is gewoon van de gekke.

Nee hoeveel waren het er ook alweer 30.000 schaatsers met zwaar en licht letsel naar het ziekenhuis….ook maar verbieden zeker….zucht…..laat jullie toch eens nakijken stelletje misselijke randdebielen en daarbij met name de burgemeesters natuurlijk.

Er is ook nog wel wat moois gebeurd want omdat ik het allemaal zo verschrikkelijk zat ben dat hele gekrakeel en slappe betuttelende geouwehoer van de overheid en de mensen die het zo goed weten voor ons vind ik het heerlijk om met mijn hondje s’morgens vroeg te gaan uitlaten. Ik zeg expres geen lopen want hij loopt en ik rijd op mijn schootmobiel, heerlijk samen effe ons koppie leeg maken.

Ik ben niet gauw bang te maken want dat  ben ik eigenlijk nooit geweest, maar een hoop mensen die zeggen nee hoor ik ga geen donker park in midden in de nacht, nou is dat wel een beetje overdreven natuurlijk maar ik ben wel heel vroeg op en geniet van de stilte en de natuur om mij heen dan.

Op de scootmobiel

Tot van de week, toen was het anders want ik reed daar langzaam in het pikke donker toen ik een rot gevoel kreeg net alsof je in de gaten word gehouden. Iedereen kan dat wel neem ik aan en zo niet dan is dat gewoon een kut gevoel. Ik dus verder maar wel op mijn hoede want ik heb genoeg gekke vrienden die een geintje willen uithalen en daar had ik geen zin in.


Ik zette mijn scootmobiel stil neer een beetje verstopt achter een boom, en zag wat bewegen aan de linkerkant….langzaam draaide ik mijn scootmobiel zo dat ik dat als ik het licht aan doe dan weet ik wie mij op dit vroege uur volgt. Ik wachtte effe en toen ik hoorde ritselen deed ik snel mijn licht aan en zag twee vurige ogen die mijn aanstaarde. Ik schrok me eigen de touwtering want je denkt dat er wat is maar je hoop het niet natuurlijk.

Heel goed kijken!!!!

Maar toen ik het licht eenmaal aan had slaakte ik een zucht van verlichting, want het was een mooie jonge vos die mij volgde….echt vet kickûh. Na een minuut of vijf elkaar te hebben aangestaard riep ik naar hem ’tot morgen vriend’, en niet de andere dag maar wel om de dag heb ik s’morgens een nieuwe vriend die mij gewoon staat op te wachten.

En dan denk ik wel eens bij me eigen, godver wat is het toch een mooie wereld, en wat kunnen wij een hoop van de dieren leren en wat ben ik toch gelukkig dat ik dit mag mee maken.

En dan kom ik weer op mijn cliché spreuk: wie de mensen gaat leren kennen, gaat van de dieren houden. En ik weet zeker als het zou kunnen en ik dat vosje zou vragen om een veilige oversteekplaats op de hoek Loosduinsekade hoek Medemblikstraat, het er de andere dag opzeker zou zijn zodat een ieder veilig kon oversteken.

PS: Er waren deze afgelopen week zware rellen in Rotterdam en in het Schilderswijk……geloof mij nou het word nog erger (hoop het niet)….de mensen zijn het zat….en sterkte voor Marco (van *onrecht tv* die daar aan het filmen was) die in zijn buik is geschoten!!

Tot volgende week.

Groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven