DE ECHTE BRES COLUMN 46

Nou laat ik deze week maar eens beginnen met wat mij het ergste heeft aangegrepen in het nieuws van afgelopen week en dan met aangegrepen bedoel ik eigenlijk geërgerd natuurlijk maar dat begrepen jullie wel hoop ik.

Smeerpijpenpartij

Kop van het AD “Grapperhaus wil seksueel misbruik van overledene niet strafbaar stellen”. Er zijn verschillende partijen die opheldering van de minister daarover willen hebben en dat is ook logisch “‘ vind ik, maar wat mij nog logischer lijkt is dat deze man minister Grapperhaus ‘CDA’ gelijk zijn positie word afgenomen, dus geen ministerlijk ambt meer mag uitvoeren (o, wacht effe dat is hij al een paar maanden niet meer omdat hij demissionair is).

En gelijk deze man gevangenisstraf geven want iemand die vind dat seks met lijken normaal is in een maatschappij is levensgevaarlijk van het padje af en moet gelijk behandeld worden met iedere dag flink wat zware medicatie in zijn mik.

En wat ik me eigen dan altijd afvraag is stel dat het bij zijn schoonmoeder of moeder gebeurd, of hij dan ook zo laconiek kan reageren en zeggen dat het nou eenmaal niet strafbaar is. Het is denk ik gewoon een narcist voor wie zijn eigen ik belangrijker is dan zulke gevaarlijke viezeriken uit de maatschappij te verwijderen.

Ik kap er verder mee want ik word gewoon zwaar misselijk bij de gedachten dat mensen van wie ik hou komen te overlijden omdat dat al gewoon verschrikkelijk is. Maar als je dan hoord dan Jan, Piet, Ali of Mohammed er nog effe overheen zijn geweest toen de overledene opgebaard lag, dan denk ik dat mijn wereld uiteenspat.

Geloof mij nou maar die mot echt iedere seconde van de dag en nacht om zich heen kijken, want dat hij voor mij is dat is zeker en daarna kijken wie er voor verantwoordelijk is. O, wacht dan hoef ik niet verder te zoeken.

Ja, en wat natuurlijk ook verschrikkelijk is dat tering geouwehoer over wel of niet gevaccineerd zijn, ik ben daar godverdomme zo klaar mee met dat gezeik. Iedereen mot zelf weten wat hij doet dat heet vrijheid, en dat is een keuze maken. Maar om nou kleine, jonge kinderen bijna naakt buiten voor de deur van een (Fries) zwembad droog te wrijven omdat een grote beveiligings beambte pappa de toegang tot het zwembad weigerde omdat hij niet gevaccineerd was gaat mij te ver.

De Held (not)

Ik begrijp dat spreekwoord ‘dont schoot the messenger’ donders goed maar wat heb je als beveiligingsbeambte voor zieke hersens in je hoofd dat je dan twee kleine peuters naar buiten stuurt om droog te wrijven omdat pappa niet naar binnen mag. Hoe kom je dan s’avonds thuis “Hey schatje wat eten we” ‘lekker bloemkool schat’ krijgt hij dan als antwoord. Aan tafel vertelt hij vol trots wat hij gedaan had in zijn taak als portier bij het zwembad en twee peuters de kou in had gestuurd.

Dan had hij van mij (maar ik ben geen vrouw dus ik mot afgaan op wat Corretje zou doen) dat bord met bloemkool keihard voor zijn harses gekregen, en zijn vlees had ik ergens gedouwd waar het licht nog nooit heeft geschenen. Nou maar hopen dat hij die dag geen braadworst had gekregen want dan had hij dat waarschijnlijk nog lekker gevonden ook die kwee.

En dan om deze column weer waardig af te sluiten wilde ik het hebben over een vergadering van de Amsterdamse gemeenteraad waarbij ze niet warm liepen om de Nederlandse vlag op te hangen in de raadszaal. De partij van de ouderen kwam om hun motie toe te lichten  werd er met de ogen gerold en gesteund en gezucht in de zaal. Fractievoorzitter Wil van Soest vind het niet meer dan logisch en pleitte dan ook om de vlag een prominente plek in de raadszaal te krijgen.

Nou de antwoorden waren natuurlijk Nederland onwaardig want D66(6) ziet er geen heil in omdat fractievoorzitter Dantzig niet zo van het vlag vertoon is en zelfs (ja, de lef) die van ‘BIJ1’ Jazie Veldhuyzen zag er helemaal niks in want de partij ziet liever dat er een banner word opgehangen met de tekst “Vluchtelingen welkom” en om af te ronde de SP’er Flentge vind de Nederlandse vlag over de top.

Dit soort figuren horen NIET in een gemeenteraad, zelf niet hier in Nederland want als je niks heb met de Nederlandse driekleur pestpleur dan lekker op naar een land waar je de vlag wel respecteer, al lijkt mij dat heel moeilijk worden want deze zware randdebielen wil niemand hebben.

En ik voel nu een walging voor dit soort lui dat is gewoon niet normaal, en ze mogen God danken dat ik niet bij deze vergadering aanwezig was want ik had ze huilend van schaamte en nederigheid naar huis laten gaan maar niet voordat …..vul de rest zelf maar in anders ben ik net zo laf als die bedreigers van Geert Wilders en voel ik mij een toetsenbord ridder.

Maar misselijk ben ik nu, en daar kunnen Annabel Nanninga van ‘JA21’ en nog een paar andere normaal denkende mensen niets meer aan veranderen.

Tot volgende week

Lieve groet van Henk Bres!!

PS: Volgende week ga ik weer te keer over mijn vriend Robert van Asten


4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 46

  1. Lieve Henk helemaal gelijk weer soms denk ik wat abnormaal is normaal gevonden wordt!!! Het idee dat jouw dierbare sexueel misbruikt wordt maakt mij ontoerekenings vatbaar ga ik voor zitten dan kleine kinderen die in zwemgied zwembad in en uit komen gebeurd overal moeder mag niet naar binnen geen vaccinatie uit mijn familie kring dan de Nederlandse vlag alleen de partij voor de ouderen Wil Van Soest is zeer betrokken bij de Amsterdammers en gaat overal op af in de 80 en nog fel en zeer goed op de hoogte wat er speelt tuurlijk hoort de Nederlandse Vlag in het Gemeentehuis zal je boodschap naar haar door sturen!!!!, Henk wens jouw en Corretje een goede week toe vriendelijke groeten Wil van Tol

    1. Ha die Wil, super lief berichtje weer van je….ik kijk er iedere week naar uit. Doe Wil van Soest de groetjes, en hopelijk weer tot je volgende reactie. En we blijven ondanks al die ellende lachen hoor dat mot je me beloven!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven