DE ECHTE BRES COLUMN 43

DE ECHTE BRES COLUMN 43

Kan het nog gekker? ja hoor dat kan, want ik zat van de week tv te kijken en nou is er in Spanje een huilkamer geopend. Jawel, een echte huilkamer want daar zaten een hoop mensen op te wachten zoals ze vertelden. Wanneer je mot huilen of verdrietig bent kan je daar naar toe en dat mot je dan opluchten, je word ontvangen en je kan daar van alles doen zoals met punaises op de muur prikken en je kan er ook zielige films kijken bijvoorbeeld.

Tot nu toe denk je mowh…. daar is mee te leven, en als er nou van die lui zijn die daar behoefte aan hebben oké….maar toen even verder in het item een vrouw werd begeleid naar een kamer met een ballenbak en dat die vrouw daar in plaats nam en dan via een ouderwetse telefoon haar psychiater kon bellen is toch wel een staaltje van koekoek hoe gek ben ik.

Ik vertelde gelijk tegen Corry dat ze mij daar nooit heen zou motte sturen hoe verdrietig ik ook ben want je komt er kneiter gek uit. Een volwassen vent of vrouw in een ballen bak zitten om de psychiater te bellen, ik had er met gillend banden weggevlucht, naar huis gereden en effe een aflevering van de Meilandjes gekeken en hup dan ben je gelijk de oude weer want lachen is toch wel beter dan een huilkamer.

DAAR GAAT MIJN TRUMPIE

Waar we ook hebben gelachen is in het ziekenhuis Antoniushoven in Leidschendam waar we moesten zijn voor de uitslag van Corretje. Als eerste die was weer helemaal oké en ze is en blijft nog steeds stabiel gelukkig. Maar goed eerst moet ik vertellen dat mijn auto kapot is, dus zit ik al een week zonder auto, maar niet getreurd want hij is bij Danny van *Vesely* in goeie handen en hoop dat het hem lukt om te maken.

Maar we hadden bij *Robbie Screenwork* effe zijn auto geleend en dat is geen busje dus kon mijn scootmobiel niet mee. Ik loop nog steeds erg moeilijk maar mijn Corretje zag een paar rolstoelen staan die je kunt gebruiken. Natuurlijk hadden we allebei geen eurootje los bij ons en we stonden dan ook als twee goeie bedelaars om een eurootje te bietsen bij de voorbijgangers. Geen gezicht natuurlijk en ik was blij dat mijn Corretje het licht ineens zag de apotheek inliep en met haar pasje effe een euro uit de automaat haalde.

Zij ging effe zo’n stoeltje voor mij halen en ik zag in de verte dat het niet lukte en er geen meter beweging in die stoel kwam. Er kwam een man aan met zijn handen vol met gereedschap en een ladder op zijn rug en Corretje vroeg of hij wist hoe ze die stoel in beweging kreeg. Na al zijn spullen te hebben neergelegd duwde hij op die hendel die je ingedrukt moest houden en hup daar reed de stoel.


Ik lag ondertussen in een deuk want dat wist ik wel natuurlijk, maar goed ik in de stoel en zat nog na te hinniken van het lachen toen ze zei “kijk Henk, die mensen zijn allemaal zwaar ziek op de afdeling oncologie en hun partners duwen de rolstoel, maar ik heb hier de kankâh en loop jou te douwen wie is hier nu de kankerlijer”. Gelukkig hebben we samen veel harde humor en gierend van de lach hoorde we weer het goeie nieuw aan.

Ja, en dan om maar deze column af te sluiten op de Bres manier want er zijn weer dingen gebeurd hier in Den Haag daar lusten de honden geen brood van. Ten eerste dat geval van die drie jongens die die zwerver voor de tram duwde en die daardoor overleed. Drie jongens wat een foute krantenkop is dat toch want het zijn geen jongen of kinderen meer. Het zijn smerige tering apen, zilverruggen van het ergste soort die onmiddellijk met hun hele familie motte worden terug gezet waar ze vandaan komen, en dan al dat licht getinte kk volk, ook die “jongere” die voor de gein een huis in de brand staken waarbij een bejaard echtpaar is overleden verdomme zo spoedig mogelijk eruit of 30 jaar bajes.

En op de dag dat de drie kanspareltjes die man voor een aanstormende tram duwde vroeg onze wet overtredende Ferdi Graperhaus nog of we achthonderd van die randdebielen op kunnen nemen, nog meer van die wilden hier heen (de goeie niet te na gesproken natuurlijk).

Kappen jullie er nou is mee demissionair kabinet, en terwijl ik dit zit te schrijven hoor ik dat er hier in Den Haag weer een steekpartij is geweest maar dat de politie gelukkig de dader heeft neergeschoten en gearresteerd. Dus nogmaals klootzakken kap met die lui hier binnen te halen, en Jan Maat had zo gelijk met zijn Vol=Vol dus stoppen ermee!!!!

Ja, en dan om echt te eindigen wilde ik de heer Robert van Asten wethouder van D66(6) heel erg bedanken dat hij na anderhalf jaar iedere dag vragen, raadvragen en weet ik het allemaal, nog steeds niet heeft gezorgd voor een zebrapad. Ja met kutsmoesjes dat de brandweer geen zebrapad met knipperbol (hoek Medemblikstraat en Loosduinsekade) wilde hebben omdat het een doorgangsweg is. Ik ben bij de brandweer geweest en die wilde niet tussen de gemeente in gaan zitten zo vertelde de woordvoerder maar in de wandel gangen vroeg ik het aan wat brandweerlui en die hadden er helemaal geen bezwaar tegen.

AANRIJDING
ZWAARGEWOND

Maar goed afgelopen dinsdag werd ik gebeld het was weer zo ver, een zware aanrijding op het betreffende hoek Loosduinsekade en Medemblikstraat tussen een busje en een overstekende fietser, die laatste is naar ik hoorde met de trauma helikopter met zware verwondingen en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ik heb nog effe met een agent staan praten die daar ter plaatse was en die vertelde mij nadat ik hem vertelde dat ik fractievertegenwoordiger van van de PVV was dat het rapport naar de gemeente ging van dit ongeluk.


Ook vond hij dat er in het verleden wel meer ernstige aanrijdingen waren gebeurd en dat het een levensgevaarlijke onoverzichtelijke oversteek is en dat de chauffeur van het busje er niks aan kon doen. Maar ja het is maar de PVV die het aankaart en dan word er geen haast gemaakt of helemaal geen werk van gemaakt
 DUS MENEER VAN ASTEN (VAN D66) ZOALS IK AL VOORSPELDE DAT U BLOED AAN UW HANDEN ZOU KRIJGEN WAT BIJ DEZE IS GEBEURD!!!!!!

PS: Ook nog twee maal op de Laan van Meerdervoort geschoten, de eerste keer door de ruit van een winkel met trouwjurken en de tweede keer ook door een winkel ruit van een schoonheidssalon……..gezelliger kunnen we het niet maken wel rotter Klootzakken!!!!

KOGELGAT


Den Haag BRUIST…….


Tot volgende week

Lieve groet van Henk Bres!!

4 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 43

 1. Allereerst fijn, dat Corretje een goede uitslag heeft gekregen!
  Dat verdient weer een bloemetje!
  En verder…..blíjf a.u.b. aan de bel trekken bij gemeente en brandweer voor een oplossing van die gevaarlijke kruising.
  Ik woon zelf aan de Oude Haagweg en je wilt niet weten hoeveel ongelukken ik al gezien heb in deze buurt. Om maar niet te spreken van de vele ambulances met en zonder sirene/zwaailicht, die hier dagelijks voorbij rijden.
  Maar…..vooral lekker blijven lachen, want er zijn gelukkig nog een heleboel leuke dingen in het leven!
  Groetjes en knuffel!

  1. Dank je wel voor je leuke reactie lieve Lucia……en dat blijven we zeker doen lachen na zo’n goeie uitslag weer. En die wethouder is ook nog niet klaar met mij ….echt niet!! Lieve groet ook van mijn Corretje en dikke kussen van ons xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven