DE ECHTE BRES COLUMN 37

Au

Hier zijn we weer met een nieuwe column, ik zag van de week een filmpje voorbij komen van onze goede vriendin Sylvana Simons waar in ze aan de Tweede Kamer stond te vertellen dat het haar een goed idee leek om alle mannen dan maar te castreren voordat ze zedenmisdrijven zouden plegen. Of dat nou over witte mannen of zwarte mannen ging weet ik niet, want als ik zoiets hoor uit de mond van een gekozen Kamerlid, in de Tweede Kamer nota bene dan word ik daar, naar, misselijk, agressief, onpasselijk en doodziek van.

Hoe haalt zo’n veredelde aap het in haar botte kop om dat te roepen als volks vertegenwoordiger terwijl iedereen er zeer kwaad over is dat Geert kopvoddentaks, 3 x minder, of doe eens normaal man roept. Ik was van plan om helemaal geen aandacht meer aan deze dolgedraaide Zilverrug te spenderen, maar ik zat van de week thuis toen ik van mijn Corretje een heerlijk stuk gevulde speculaas kreeg.

Toen Corretje tijdens het bakkie vertelde dat er al volop kruidnoten en pepernoten in de winkels lagen dacht ik in eerste instantie ‘ha heerlijk’ maar ineens dacht ik nee hé……dan begint ook dat tering geouwehoer weer over onze beste gastarbeider ooit in de Nederlandse geschiedenis en dat is natuurlijk zwarte Piet. Ja, en dan samen met die Akwasi en Jerry is Sylvana toch wel samen met hun de grootste zwarte Pieten haters die er zijn.

Sylvana als zwarte Piet

Nou heb ik nieuws voor deze zilverruggen, en dat is natuurlijk dat wij (echte Nederlanders) nooit zullen wijken voor een stelletje imbecielen met in hun kielzog groepen zoals Antifa, BML en weet ik veel wat voor debielen (sommige BN’ers) nog meer. Nee ik heb mij voorgenomen dat ik nog harder zal reageren op hun dan andere jaren omdat ik dat slappe geouwehoer, wat zo zonde is van onze tijd (omdat die vooral heel erg leuk mot zijn voor voor ouders met jonge kinderen) is en zo verschrikkelijk spuugzat ben daar kunnen jullie je geen voorstelling van maken.

Echte zwarte Piet

Oké, ik besef donders goed dat tijden veranderen, soms in leuke of betere dingen of soms wat minder maar altijd met een goede reden…..en dat is het nou juist wat deze bruine drammers en aanhang niet willen begrijpen, zwarte Piet is helemaal niet racistisch, en is gewoon een dood gewone grote kindervriend die cadeautjes komt brengen niet meer en niet minder!! En geloof het of niet dat heb ik gehoord van mensen met een donkere huidskleur die het wel begrijpen en gemoedelijk meedoen met het kinderfeest.

Zien en lezen jullie het verschil, mensen van een donkere huidskleur, of apen die mij een witte man noemen. Ongelofelijk eigenlijk wat een lekker stukje gevulde speculaas en wat pepernoten en kruidnootjes met mij doen….en dat is niet mijn schuld!!

Maar er is ook nog ander nieuws uit de Tweede Kamer, en dat is dat Kamervoorzitter Vera Bergkamp een bedrijfsarts en een psycholoog wil voor alle Kamerleden omdat er de laatste tijd heel wat mensen uitvallen omdat ze burn-outs hebben, en Vera ze graag wil opvangen en begeleiding wil geven. De Kamerleden werken van s’ochtens vroeg tot diep in de nacht en krijgen veel informatie te verwerken, en let op ze krijgen veel mailtjes en appjes te verwerken.

Betrapt

Nou dit heeft onze Tweede Kamer voorzitter Vera Bergkamp weer voortreffelijk geregeld, want gelijk met dit bericht heeft ze ontzenuwd waar het gewone volk al jaren geïrriteerd van raakt. Namelijk dat er zoveel Kamerleden niks anders zitten te doen dan op hun telefoon en I-pad te loeren (voetbal te kijken bv) tijdens belangrijke vergaderingen en debatten (gelukkig hebben we de foto’s nog) en geloof mij nou als ik Vera een goeie raad mag geven maak voor dat hele zooitje Tweede Kamerleden (uitzonderingen daar gelaten) een afspraak bij het Pieter Baan Centrum.

Het enige nadeel is dan dat je tot het zomer reces in 2022 maar met een man of 5 in de Tweede Kamer zit, want de rest zit voorlopig wegens psychologische aandoeningen vast voor enkele jaren ergens in een kliniek.

Lekkah!

Nou we begonnen deze column eigenlijk met eten dus ga ik er ook mee eindigen want oké de zon is nog maar net een beetje verdwenen deze week en ik heb natuurlijk dankzij mijn Corretje een heerlijke portie zuurkool  met worst in mijn mik geschoven en echt het hoeft van mij geen winter te zijn want wat is dat lekker zeg. Mensen die nou zeggen ja maar vroeger had je lekkere rookworst van de Hema hoeven niet te treuren want daar hebben wij vervanging voor gevonden.

Namelijk de Veluwse rookworst die is lekker mensen geloof mij nou ….echt geen halal, geen uitgedroogd geval zoals nu de geen halal rookworst bij de Hema is maar een echte heerlijke knappende sappige rookworst die zodra je er in bijt dat knapje te horen is van dat velletje en daardoor je gelijk een overheerlijk smaak in je mond krijgt echt heerlijk en het aanraden waard.

Jammer dat Ellie Lust (of je wogst lus) dat nooit zal proeven zo’n heerlijk smakelijke worst in haar mond. Nee hoor dat is een geintje natuurlijk, want ik had Ellie Lust nooit zo hoog staan eerlijk gezegd want ik mocht haar niet. Maar ik mot nu eerlijk toegeven dat hoe ze in het programma 112 op RTL 5 als deskundige haar mening geeft neem ik mijn petje voor haar af.

Echt waar want het is zelfs zo wanneer zij er een keertje niet is dan mis ik haar deskundig commentaar dus Ellie ga zo door!!

En ik zou zeggen tot volgende week.

Lieve groet van Henk Bres!

6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 37

 1. alles goed weergegeven.
  want niet normaal al die sint en zwarte piet snoepgoed nu al in de schappen.
  enfin, wijlen mijn mannetje richard zou het heerlijk vinden, vooral banketstaaf.
  2e kamerl en niet te vergeten kabinet blowden al in de jaren 80 90, vertelden ze zelf bij ons in de winkel frederikstr. mijn antwoord en die willen ons land vertegenwoordigen.?
  toen ging het al goed mis.
  hersenen zijn erdoor aangetast.😢

  1. Bedank voor uw reactie Mevr. van Laarschot, en ik ben het helemaal met u eens. Hun hersens zijn volgens mij ook aangetast want ze hebben Nederland flink verkloot, en dat is inderdaad niet van de laatste jaren. Nogmaals dank, en hopelijk tot volgende week bij een nieuwe column!!

 2. Lieve Henk weer helemaal gelijk heb je wij vieren ook gewoon Sinterklaas met zwarte pieten maar inderdaad weer het gezeik van de tegenpartij ben er ook kotsmisselijk van niets mag meer als blanke Nederlandse voel ik mij vreemde worden in eigen land maar overal censuur bij fb er 24 uur af gegooid omdat ik Nederlanders met schapen vergeleek mag niet!!! Endan onze burgemeester Halsema is er niet voor de gewone Amsterdammers nou ga ook maar zuurkool met veluwse worst eten dag Henk liefs voor jouw en je Corretje wil

  1. Ha die Wil, weer bedankt voor je leuke reactie. Je wordt er onderhand toch echt misselijk van hoor, het is echt niet enkel die Femke maar dat hele politieke zooitje (de goeie niet natuurlijk) is zo corrupt als de tering, echt misselijkmakend. De rookworst was heerlijk, en de zuurkool ook….een echte aanrader lol ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven