DE ECHTE BRES COLUMN 35

Hier dan weer de nieuwe week column, altijd heerlijk om te doen want ik heb besloten dat ik gewoon in mijn column alle dingen van mij afschrijf die mij in de afgelopen week zijn op gevallen, en dan daarna alles los laten en de pleuris laten krijgen, want ik heb wel gemerkt dat ik in mijn eentje deze tyfus wereld niet kan veranderen. Een win win situatie want ik voel mij beter en ben het lekker kwijt, en jullie kunnen deze column (hopelijk met veel plezier)blijven lezen.

Kijk nou eens naar dat Afghanistan, ik zei verleden week nog dat ik er maar beter niks over kon schrijven maar je kan haast niet anders omdat het volgens mij allemaal niet klopt. Er zijn mega fouten gemaakt met de evacueringen van de Nederlanders of in ieder geval van mensen met een Nederlands paspoort. Zoveel tolken heeft of had het leger niet gehad, maar later hoorden ik dat ook beveiligingsmensen, koks, chauffeurs en noem maar op ook naar Nederland moesten worden gehaald.

Ik hoorde dat er Franse vliegtuigen waren die ook Nederlanders hebben vervoerd naar Nederland, en eigenlijk omdat ons Nederlandse demissionaire kabinet veel te laat had gereageerd. En dat er nu nog Nederlanders vastzitten die geen kant uit kunnen, maar goed daar heb ik allemaal geen verstand van hoe dat in zijn werk gaat dus daar mot ik me eigen niet mee bemoeien eigenlijk.

Maar dat er nu berichten in de Nederlandse media verschijnen dat de bevolking hier in Nederland maar een Afgaan in huis mot nemen daar zakt nou echt mijn broek van af. Ik hoorde de een of andere generaal of hoge pief vertellen in een filmpje dat opdook dat meest alle tolken en lui die daar in Afghanistan hebben gewerkt voor de Nederlanders goeie banden hebben met de Taliban.

Dus weet de politiek ten eerste niet wat ze in huis halen, en ten tweede (ook heel belangrijk) waar ze al die lui motte laten. Een klein dorp zoals Harskamp bij Ede Gelderland (3.545 inwoners) waar gewoon 800 van die vluchtelingen in een opvang worden gedouwd. Nou ik vind dat nogal wat, en ook de (vooral jongere) inwoners van dat dorp en omgeving kwamen daar tegen in opstand.

Gewoon omdat het veel te veel Afghanen zijn, en dat een enorme impact op hun leven zou hebben, natuurlijk zitten er mensen bij die voor hun leven motte vrezen en dan bedoel ik met name de kinderen van die lui die er niks aan kunnen doen dat hun vader en moeder met de vijand van hun land hebben samengewerkt.

Want zo denk ik er over omdat mijn vader in 40-45 ook gearresteerd was en naar een kamp in Duitsland gebracht om daar in een munitiefabriek te werken, en waar die een tijd later met nog wat andere gevangenen heeft kunnen vluchten en lopend naar Nederland zijn terug gevlucht.

Ik heb daar best wel eens over met hem gesproken alleen wilde hij er weinig over kwijt, omdat hij daar gewoon niet over wilde praten. Aan de ene kant haatte hij die moffen en aan de andere kant heeft hij jonge Duitse soldaten zien huilen doordat ze niet wilde vechten en naar huis wilden.

Maar waar hij een godschuwelijke hekel aan had waren mensen die met de Duitsers hadden samen gewerkt en toen NSB’ers werden genoemd, en wie hij hun bloed wel kon zuipen. vrouwen werden kaal geschoren en mannen moesten vluchten of werden gefusilleerd. Nou, en dat is nou precies de vergelijking die ik wilden maken want al die tolken, chauffeurs, koks, beveiligers en weet ik het allemaal waren in dienst van een vreemd land.

En dan heb ik het niet over die lafaards die twintig jaar getraind en geleerd zijn om hun eigen volk te beschermen, maar zodra ze 4 Toyota ’s aan zien komen met Taliban er in, ze alles maar aan hun gaven, van wapens, munitie, tanks, Humvee’s en nog veel meer.

Dus wat ik dan denk is dat al die Afghaanse vluchtelingen NSB’ers zijn met daarbij misschien goeie banden met de Taliban, en door hun geloof bereid zijn om af en toe met de Kerstdagen met een vrachtwagen door een Kerstmarkt te racen om zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Het Westen is niet gemaakt voor deze mensen, ze passen hier nooit omdat ze hun geloof niet willen afzweren is de grootste reden natuurlijk maar ook het eten is hier niet goed, de huizen zijn hier niet goed, de wifi is hier niet goed. Hekel aan vrouwen en dieren, steek en schieten dagelijks in het rond, en niet alleen alle Afghanen zijn zo maar kijk nou maar eens naar *Opsporing Verzocht* (echt doen) het zijn allemaal (en hier zijn ze weer) lichtgetinten.

Gewoon kortom die lui passen niet en nooit hier in onze samenleving omdat de multiculti ideeën van de overheid zo zwaar mislukt zijn, maar ze het gewoon niet willen toe geven. Daarom sta ik vierkant achter de mensen van de Harskamp bij Ede want die krijgen in de toekomst grote moeilijkheden (dat voorspel ik ze) en overal waar ze dit soort mensen een plek willen geven krijgt de omgeving een hoop ellende. (zeg maar dat het niet waar is)??

Nee, naar mijn idee kunnen ze deze mensen nu dan uit Afghanistan beter opvangen worden in de omliggende landen of in de regio zoals men dat noemt. En niet enkel deze vluchtelingen maar alle vluchtelingen want ook die reizen voorbij 7 a 8 veilige landen. Vaak nog met het zelfde geloof (van Allah) en waar ze naar mijn mening beter kunnen aarde, en dan heeft iedereen het naar de zin.

Tot volgende week,

Lieve groet van Henk Bres!

UPDATE: O ja, de demissionaire Sigrid Kaag gaat naar Afghanistan om weet ik wat te doen…..ik persoonlijk hoop dat ze er blijft!!


6 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 35

  1. Ha Ha Henk neem er een in huis .je bent zo vaak met Jimmy weg .dat is gezellig voor Corry .nee hoor vriend laat ze de pestpokken krijgen ps goeie column

    1. Hahahaha…….never nooit Jan, wil iedereen graag helpen, maar mensen helpen die enkel maar willen hebben wat jij heb en als ze dat niet krijgen dan maar je strot doorsnijden of afslachten…..ik pas Jan!!

      1. Wat !! Ik heb een keer een brief gehad van de gemeente of een een asielzoeker in huis wou nemen?? Kreeg je ook nog geld voor !!! En helemaal onder in stond dat geldt niet voor je eigen kinderen, familie of ouders of vrienden!! 😡 toen zakte mij broek letterlijk af , aangezien dat er een familielid al 3 jaar in een antikraak pand leeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven