DE ECHTE BRES COLUMN 32

Verleden week hadden we het nog over incidenten die geen incidenten zijn maar die bij het gewone leven lijken te horen, want als ik de overheid zo hoor (dus heel weinig) lijkt het wel of we dit allemaal maar goed motte vinden zonder ons er al te druk over te maken. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd op vakantie naar Zeeland in een klein dorpje dat Sint Laurens heette en onder de rook van Middelburg lag.

Super leuk allemaal natuurlijk, en het verwonderde mij dat het allemaal van die uit de klei getrokken boeren waren die voor de duivel en zijn ouwe moer niet bang waren. Grote kerels die voor geen kleintje vervaart zijn. Nog al wat jaren geleden toen wij met oud en nieuw op de Marktweg aan het klieren waren kwam de ME met daarin veel Zeeuwen die ze uit Zeeland hadden laten overkomen omdat ze zo groot waren en dat Haagse vullus wel eens effe aan zouden pakken, aldus gebeurde dat ook.

Ja, en dan nu las ik een berichtje dat er een zeer gewelddadige groep de Zeeuwse kust teistert. Zeker 4 ernstige geweldsdelicten hebben zich de afgelopen week voorgedaan. De slachtoffers kregen van uit het niets gewoon rake klappen. De mishandelingen waren in Scharendijke, Burgh-Haamstede en Renesse dat er om bekend staat om de jongere die graag  lekker op stap willen nogal eens wat overlast veroorzaken.

De politie sluit meer slachtoffers niet uit omdat er mensen zijn die zich nog niet gemeld hebben, de ergste mishandeling vond plaats in Scharendijke. Twee jonge gaten van 21 jaar werden op de camping van uit het niets de pleuris geslagen en liepen meerdere botbreuken op. De andere afranseling vond plaats op een strandpaviljoen, daar sloeg een groepje van 6 mannen 1 jongen in elkaar, en ook nog een 17 jarige Duitse jongen werd van zijn fietst beroofd door twee klootzakken die hem met een mes bedreigde.

De politie vermoed dat het allemaal met elkaar te maken heeft dus een gewelddadige groep gasten die de Zeeuwse kust onveilig maken, Ik verbaas mij hier zo verschrikkelijk over want toen ik dit zo allemaal las dacht ik bij me eigen ’tering waar zijn die Zeeuwse knokkers/boeren gebleven’ waar menig toerist of vakantieganger respect voor had. En natuurlijk dacht ik ook gelijk nogmaals dat zijn helemaal geen incidenten meer. Want wat ik eruit haal als ik dit zo lees dan is er een roedel hyena’s aan de Zeeuwse kust die daar kunnen doen en laten wat ze willen.

Als ik mocht zeggen wat ik er van dacht wist ik het wel hoor want volgens mij valt het misschien onder de homo haat, ik twijfel nog over het geval van die Duitse jongen want die werd beroofd. Maar lieve mensen denk nou eens, na uit het niets de tering geslagen worden zodat je naar het ziekenhuis mot. Sorry hoor ik vind het niet meer normaal en ik denk dat ik de oplossing weet.

Gewoon een paar stevige knokploegen oprichten, en ze lekker laten patrouilleren en die gasten die dat veroorzaken met gelijke munt terug betalen want het houd echt niet vanzelf op geloof mij nou maar. Wat zou ik dan graag lezen daders van de Zeeuwse mishandelingen de politieauto in geslagen door een knokploeg en daarna het politiebureau ingeschopt en ook het gevang ingepleurt door wat uit de klei getrokken Zeeuwse wouten, waar we toen ook veel respect voor hadden door hun optreden in Den Haag. Ik zweer je binnen no time heeft de politie weer de overhand, en kan iedereen weer genieten van het gezellige uitgaans leven Zeeland.

Ja, en wat dan te denken hoe ze in Amsterdam de weg kwijt zijn en dat komt niet omdat die bruinen de straatnamen veranderen, nee want er zijn randdebielen die willen de regenboog taal invoeren???. Ja, en hoe gek mot je dan zijn,*Hoera een meisje * dat mag niet meer als er een baby is geboren maar * hoera een mensje* mot het worden en daar houd het niet bij op hoor.

Nee natuurlijk niet want als het aan de LHBTI-activist Nanoah Struik ligt is partner helemaal oké, maar echtgenote, echtgenoot of vrouw, en man dat kan niet meer. Geen ‘vader’ maar ‘ouder’. Ja, en verder op mijn zoektocht kwam ik nog een paar voorbeelden tegen: zoals Geen herder meer maar Herdmens, een Kunstwezen inplaats van Kunstenaar of kunstenares, en ik kan dan wel effe nog zo doorgaan. Nog twee dan: geen bakker meer maar Bakpersoon en geen moedermelk meer maar mensenmelk….ik word er hoerig van, en zal bij deze beloven dat ik tot aan mijn dood het beestje bij het naampje zal blijven noemen, en geen gekke KWEE (O sorry……non-binair persoon) die mij daar van afhoud.

We zijn nou eenmaal niet gelijk, je heb een man (met lul) een vrouw (met kut) die kunnen samen verlieft worden en ook man op man en vrouw op vrouw, en het zal mij aan me reet roesten wat ze thuis in hun nest doen. Maar als mens zijn we allemaal gelijk maar als je van een lul een kut wil maken of je heb het allebei mot je bij mij niet zijn, ”doe normaal” zei mijn moeder altijd en ze had gelijk. Ik heb best veel homo vrienden en kennissen in mijn omgeving maar er zit er niet eentje bij die halfnaakt als vent met neptieten op een boot staat te schreeuwen dat hij geaccepteerd mot worden.

Volgende keer weer een ander leuk onderwerp!!

Tot volgende week,

Lieve groet van Henk Bres!

5 gedachten over “DE ECHTE BRES COLUMN 32

    1. Henk genoten van je eerlijk verhaal,helemaal mee eens!Laten we nou eerlijk zijn de agenten in Amsterdam met hun petje over hun oren en het uniform straalt totaal geen gezag meer uit!Vroeger liepen in Amsterdam ook bomen van agenten(als die wat zeiden zei je netjes ja meneer)nu worden ze voor alles door dat tuig uit gescholden!dus zet er weer eens bomen van kerels neer ipv halve zolen!En ook ik blijf normaal Nederlands en Amsterdams lullen!Kom zeg vader wordt ouder tief op nog even mag al geen negerzoen, meer!Zwatre piet niet kerst wordt volgens AH winterfeest voel mij vreemde in Amsterdam en Nederland laten wij allen eens op staan tegen Rutteen eens een kabinet krijgen met gezag!Alls dit zo door gaat wordt het oorlog hier!Henk wens jouw en je vrouw Corrie een fijne week toe lieve groet Wil van Tol

      1. Ha die Wil, bedankt voor je leuke reactie en tof dat je er net zo over denkt als ik. Het word echt en keer tijd dat we opstaan die die linkse gekken, en Rutte en zijn handlangers. Dus helemaal met je eens!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven